reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Okazało się że mąż wziął o jedną półkę za mało do tej szafki.
Ehhhh. Trzeba zamówić przez Internet bo najbliżej ikea jest 100 km od nas.
I niby zrobione ale nie do końca.
Niby fajnie ale dziura zieje po środku.
I jeszcze paznokieć złamałam.
Zawsze coś się trafi nie planowane ja też właśnie zamówiłlam nowy fotelik do auta bo zostałam bez najważniejszej rzeczy

reklama
Ja trzecie CC a między pierwszą a druga operacja usunięcia endometriozy z blizny....

Do tego moja dr ma fantazje i na ostatniej wizycie opowiedziała mi jak ostatnio robiła dziewczynie 2 CC i się okazało że jeszcze kilka dni i puscilaby stara blizna i dziecko wypadłoby do powłok brzusznych....

Ja nie mam się co martwić bo moje blizny są silne. Pamiętam na 2cc stan po operacyjny jakiś rok...a ona zza parawanu głupio pyta....a kto Cie szył...ja jej że Pani pani dr...a czemu pyta? Ona że tak mocno trzyma blizna że ciężko jest jej ja rozerwać...bo oni nie tną teraz tylko rozrywają bo niby lepiej i szybciej się goi.... Jak na[emoji251]
Rozrywaja??? Jejku a później człowiek musi szybko dojść do siebie, jednak mój mąż bierze urlop na czas jak będę w szpitalu tydzień bo tydzień ale zawsze coś mam nadzieję że zdarze wrócić że szpitala aby mógł mi te parę dni pomoc

Jasne, że możliwe. Czasem w ogóle się nie pęka przecież. Ja przez durne położne zostałam rozerwana w każdą stronę. W dół to rozciela, w górę poszło obok cewki moczowej i wyżej, no i do środka jeszcze.

Biedna. To ja i tak dobrze trafiłam ... w sensie położnej na porodówce. Ania teraz będzie lepiej !

A ja dziś lekarz wiem wiem powtarzam się ale miesiąc minął ciekawe ile mały urósł??? I czy w ogóle ok??? I ciekawi mnie jeszcze jedno czy w sierpniu ostatnia wizyta? Czy jeszcze we wrześniu lekarz będzie musiał na mnie zarobić??? Hmmmm;)

No nie, ja tez musze sie wypowiedziec, bo ja chyba jako jedyna sie nie golę. I strasznie sie dziwie, ze wszystkie (prawie) sie golicie i to jeszcze w ciazy, kiedy jest to trudniejsze, a okolice intymne obrzmiale i bardziej wrazliwe. Tylko po co na wizyte u gina? Przeciez ponoc zdrowiej miec owlosienie, a poza tym przeciez lekarz to lekarz i patrzy jak lekarz. Oczywiscie higiena 100-procentowa, ale inne bajery? Moze ja nie mam na to parcia, bo nie mam mega zarostu, kiedys zrobilam sobie depilacje laserowa (ale tylko takie bikini klasyczne) i od.czasu do czasu skracam wloski trymerem lub nozyczkami, ale to dla siebie i mojego Lubego, nie dla lekarza ;). Poza tym dostaje od zyletki od razu podraznienia, to dopiero bylby widok caly wzgorek i okolice w krostach :).
Rozumiem, ze do porodu lepiej miec okolice ogolone na wypadek naciecia lub pekniecia krocza?

Wiesz lekarze twierdzą ze higieniczniej mieć włosy. Przynajmniej jak to twierdzą ( u wrót:) bo zarazki maja trudniej wnikać ... wiec podejście masz mądre. Ja tez różnie, nie zawsze gole czasem kilka miesięcy chodzę sobie włochata :) a do porodu no z tego co ja wiem to lepiej ogolić

Do cesarki lepiej ogoloną być tak jak do każdego zabiegu na brzuchu.Ja byłam raz na wosku i dziękuję bardzo. Wosk sam w sobie do przeżycia, ale te włoski, co wosk nie wyrwie, babka jechała mi pęseta i to najbardziej bolało.

To wiem ale chodziło o to by ogolić w ostaniej chwili by podrażnienie nie zdażyło się rozwinąć i zmienić w jakaś infekcje zanim potną ... tak wyczytałam.

Dziewczyny, jakie cisnienie w ciazy powinno niepokoic? Wczoraj mialam 130/90, puls 90, dzisiaj rano cisnienie ok, ale puls 105. Teraz 112/85, puls 85. Boje sie, ze cos sie ze mna dzieje.

W ciąży puls rośnie , jeżeli Cię to niepokoi zapytaj lekarza nawet telefonicznie. Ale myśle ze jeżeli chwilowo rośnie to nic złego. W każdym razie te wahania zgłoś na wizycie.

No masakra, ale teraz całkowita zmiana standardow, no i będę miała dwie zaufane osoby przy sobie :) także będzie dobrze.Jasne, że będzie lepiej :D Gosia mi obiecała, ze odczarujemy te wspomnienia, ja już chyba przepracowałam tę traumę, teraz chce urodzić możliwie najpiękniej, żeby potem nie przekazywać moich fobii córce, czy synowej, jak się wnuków doczekam [emoji14]

Dzień dobry!
Cała noc nie spałam, czuje się jak na haju [emoji14] robię wiadro kawy i zabieram się za skręcanie szuflad z komody ;)

Kurde mój post miał być odpowiedzią na coś, ale aplikacja mi zeswirowala i teraz nawet nie wiem komu odpowiadałam ;p

reklama
A ja dziś lekarz wiem wiem powtarzam się ale miesiąc minął ciekawe ile mały urósł??? I czy w ogóle ok??? I ciekawi mnie jeszcze jedno czy w sierpniu ostatnia wizyta? Czy jeszcze we wrześniu lekarz będzie musiał na mnie zarobić??? Hmmmm;)
W ostatnich tygodniach to nawet co 2 tyg się chodzi ;)

Do góry