Aaaaa! To ma to nazwę nawet specjalistyczną się człowiek całe życie uczy.Na poród naturalny po cc
reklama
Wcześniej miałam inną teraz tą mi ojciec przyniósł i kij wie czy ta dawka 1000j nie zbyt wysoka??Aha dzięki za uświadomienie
Dla mnie każde miejsce poza Warszawą to atrakcjaDla mnie to już morze czyli samo w sobie atrakcja
Mama7
Fanka BB :)
VIGANTOLETTEN 1000 brała któraś? Bo na ulotce żeby gina pytać...
Ja brałam Wit d z k2 innej firmy jeszcze przed zajściem w ciążę. Jak zaszlam pytałam gin czy brać. Kazała zobaczyć jaki mam poziom. Wyszło mi 50 czyli norma to mówiła że nie muszę bo w witaminach które kazała mi brać całą ciążę MAMA DHA PREMIUM PLUS jest już Wit D 2000.
Mama7
Wcześniej miałam inną teraz tą mi ojciec przyniósł i kij wie czy ta dawka 1000j nie zbyt wysoka??
Nie, absolutnie.. ja w swoich Wit mam 2000.
Swojego czasu brałam 4000.
kasiaczek89pl
Wcześniej miałam inną teraz tą mi ojciec przyniósł i kij wie czy ta dawka 1000j nie zbyt wysoka??
Nie mam zielonego pojęcia niestety
kasiaczek89pl
Bartek znudzony do granic możliwości wziął parasolkę i poszedł na spacer.
Ja pamiętam że kiedyś byłam na koloniach w URLACH to niedaleko Warszawy. I tylko rzeczka płytka w dodatku a i tak było fajnie. Dla dziecka bycie bez rodziców poza domem to zawsze atrakcja. Głupie dla kogoś krowy czy kury a mou synowie jakby w lotto wygrali. Całe życie Warszawa czy Otwock. I Otwock to dla nich takie prawie kolonie. Bo las, rzeczka, podwórko, grille... A tu blok. Beton. Beton. Blok. Raz na rok na tydzień czasem uda nam się wyjechać. Morze czy Mazury. Ale to wiecie z rodzicami taka atrakcja kontrolowana...
Ja pamiętam że kiedyś byłam na koloniach w URLACH to niedaleko Warszawy. I tylko rzeczka płytka w dodatku a i tak było fajnie. Dla dziecka bycie bez rodziców poza domem to zawsze atrakcja. Głupie dla kogoś krowy czy kury a mou synowie jakby w lotto wygrali. Całe życie Warszawa czy Otwock. I Otwock to dla nich takie prawie kolonie. Bo las, rzeczka, podwórko, grille... A tu blok. Beton. Beton. Blok. Raz na rok na tydzień czasem uda nam się wyjechać. Morze czy Mazury. Ale to wiecie z rodzicami taka atrakcja kontrolowana...
Ja nie biorę nic. Tzn. tych wielowitamin dla ciężarnych. Suplementuję żelazo (Ascofer) Magnez i tę D.Ja brałam Wit d z k2 innej firmy jeszcze przed zajściem w ciążę. Jak zaszlam pytałam gin czy brać. Kazała zobaczyć jaki mam poziom. Wyszło mi 50 czyli norma to mówiła że nie muszę bo w witaminach które kazała mi brać całą ciążę MAMA DHA PREMIUM PLUS jest już Wit D 2000.
reklama
Mama7
To skład moich witamin. Poza magnezem i Wit D mają jeszcze jod, kwas foliowy i dha. Jod jest bardzo ważny dla kobiet, tym bardziej kwas foliowy w ciąży, czy Dha dla dziecka. Więc ja cenie sobie te witaminy.
Jakiś czas temu przeczytałam książkę o suplementacji witaminami i widzę różnice wśród rodziny i znajomych. Wiadomo najlepiej dieta, ale nie zawsze wszystko da się dieta.
Jak karmiłam D to też dużo lepiej się czułam biorąc witaminy.
Poza ciąża i karmieniem suplementuje tylko D i ewentualnie probiotyki.
Załączniki