reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ale piszecie szok ja jestem u mamy leniuchuje, rozmawiamy pogoda cudowna leżę na ławeczce w cieniu i się delektuje cisza mimo że mam dzieci z sobą, jedna szyję na maszynie a druga bawi się z bratem luzik bluzik....

Byłam w Rossmann i nie ma podkładek na sedes gdzie jeszcze mogę je dostać???

Jejku ja mnie wkurza brak tej wkładki dla noworodka do fotelika co za nieodpowiedzialna kobieta pisałam do serwis maxi cosi to podali mi adres sklepu muszę tam zadzwonić i zapytać czy można dokupić ja nie wiem teraz ile to kosztuje???

Ja jeszcze dwa miesiące muszę wytrzymać poród wcześniej raczej mi nie wskazany
A na stacji benzynowej??? Jeszcze apteka mi przeszła przez myśl.

reklama
Gadałam z moją Panią z OPSu. Pan menel spod 81 serio umarł i to jest pewne... także oby Nam się udało najchętniej we wrześniu ew. październiku już wprowadzić. Byłoby super.
Poza tym mam pogadać z K. czy od 18 do 30 sierpnia ma ochotę być na koloniach w Wejherowie. Bo jak tak to ona ma jedno wolne miejsce... i nic bym nie płaciła. Chociaż pewnie jak on wyjedzie będę sr..ła po nogach z niepokoju...

Gadałam z moją Panią z OPSu. Pan menel spod 81 serio umarł i to jest pewne... także oby Nam się udało najchętniej we wrześniu ew. październiku już wprowadzić. Byłoby super.
Poza tym mam pogadać z K. czy od 18 do 30 sierpnia ma ochotę być na koloniach w Wejherowie. Bo jak tak to ona ma jedno wolne miejsce... i nic bym nie płaciła. Chociaż pewnie jak on wyjedzie będę sr..ła po nogach z niepokoju...
Hmm... a co młody będzie robił na koloniach w moim mieście? Jakie atrakcje wymyślili, bo aż jestem ciekawa czym można zainteresować dzieciaki u nas? ;)

Na tym etapie nic na to nie poradzę, że doulę albo dodatkową położną postrzegam jako zbędne wydatki. Zwariowałabym z nerwów gdybym miała z góry zakładać, że na pewno poczuję, że nie daję rady, poród się skomplikuje i będę potrzebowała specjalnego wsparcia.

Nie o to chodzi.. każdy z nas żyje w jakimś świecie, coś wie, czegoś nie, coś jest dla niego ważniejsze, a inne mnie. Każdy inaczej. Gdyby każda dziewczyna brała położna do porodu to byłby najpopularniejszy kierunek studiow;)
Ja też często spotykam się że stwierdzeniem, że położna j tak będzie i ok. Każdy może mieć swoje zdanie.
Na tym forum każda może mieć własne zdanie i jest to szacowane.
Każda kobieta jest tak stworzona aby zdać radę i wszystkie damy- Na pewno. A której było łatwiej której trudniej dowiemy się już za 2-3miesiace. Każdy podejmuje najlepsze dla siebie decyzje:)

reklama
Do góry