reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Hahaha okazuje sie, że... Sól podbija słodki smak. Z racji tego, że tej soli było niewiele, kompot zrobił się... Słodszy!

A ja po wizycie mojej douli. Dziewczyny to była NAJLEPSZA decyzja jaką mogłam podjąć! <3

Gosia mi ma przeslac listę co mam mieć stricte do porodu, bo po porodzie to wiem, ale godnego porodu jeszcze nie przeżyłam, więc nie wiem co może się przydać [emoji14]
Umawiamy się jeszcze na jedno spotkanie przed porodem, wtedy omówimy metody łagodzenia bólu i podział zadań przy porodzie. Przemek zachwycony, bo w końcu ktoś, kto mu zwyczajnie powie co ma robić i jak realnie pomoc. Jak to stwierdzil "będzie tym murzynem do podawania itd" [emoji6] do porodu wodnego się przygotowujemy, ale nie uznajemy tego za pewnik, bo różnie może być. W domu mam codziennie min 5 minut ćwiczyć oddech i poprobowac sobie w jakich pozycjach wertykalnych mi wygodnie.
Fajna rzecz - ustalamy hasło, które ja mogę podać, kiedy w czasie porodu poczuje, że moje granice bólu zostały przekroczone, bo wiadomo, w tym momencie się różne rzeczy gada, łącznie z "zabijcie mnie", ale czasem jest to sposób na poradzenie sobie z bólem, a czasem faktycznie sygnał, ze rodząca nie da rady. Więc ustalamy słowo-haslo. Jeśli je wypowiem, Gosia biegnie do położnych zadać znieczulenia zzo, czy rozwiązania porodu przez cc. Poplakalam się trochę opowiadając o poprzednim porodzie, ale tak inaczej niż zawsze, bardzo duzo złych emocji mnie dzięki temu opuściło. Gosia obiecała zrobić wszystko, żeby tym razem to był MOJ poród. Świadomy i mimo bólu piękny. I powiem Wam, że jej ufam.

Przed chwilą wysłała mi reportaż z porodu wodnego przy którym doulowala. Poryczalam się jak dziecko!

Ile płacisz za taka Doulę?

reklama
W Warszawie pewnie nadal takie ceny, jednak Śląsk tańszy ;)
Nie wiem. Bo teraz zwyczajnie mnie to nie interesowało ;)

Kurde jakie ja mam skurcze. Niby nie czuję napinania brzucha... ale nie pamiętam żebym kiedykolwiek czuła coś takiego poza momentami wypinania się dziecka. Natomiast od kilku dni a codziennie coraz więcej i coraz bardziej mam skurcze jak przed miesiączką tylko momentami silniejsze. Poza tym nic się nie dzieje... no do wc też częściej na dwójkę chodzę ale też jem więcej... no i w końcu skurcze i na jelita działają.
Wiem że boli i że wątpię by to były Braxtona Higgsa. Są zbyt silne. Tej nocy to w ogóle była masakra.... Ech. Śmiechy śmiechami ale jak to już te właściwe to jeszcze chciałabym te 4 tygodnie pochodzić z Nimi (tak jak z Bartkiem)

@StarAnia sorki ze zawracam głowę ale coś nie mogę wyszukać... mąż się uparł ze trzeba kupić fotelik w końcu a ja całkiem ciemna. Wiem ze był temat kilka razy ale cały czas mi tylko jedna wypowiedz pokazuje. Co mogłabyś polecić ?

@StarAnia Raczej z baza bo te pasy to mnie rozbrajają ... głównie do audi q7 z tym ze nie jestem w stanie zagwarantować ze będę nim jeździć cały czas. No i nie mam pojęcia czy np 1000 zł starczy ?

Mmmmmmm Q7 <3
Do 1000 to kiepski wybór, bo albo brak testów, albo mało elastyczne w montazu. Dodasz 3 stówki (jak utargujesz to może ze 2 i masz ten fotelik co ja, czyli cybex aton M i-size z bazą, na którą potem wepniesz kolejny fotelik ;)

reklama
Do góry