reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Hahaha okazuje sie, że... Sól podbija słodki smak. Z racji tego, że tej soli było niewiele, kompot zrobił się... Słodszy!

A ja po wizycie mojej douli. Dziewczyny to była NAJLEPSZA decyzja jaką mogłam podjąć! <3

Gosia mi ma przeslac listę co mam mieć stricte do porodu, bo po porodzie to wiem, ale godnego porodu jeszcze nie przeżyłam, więc nie wiem co może się przydać [emoji14]
Umawiamy się jeszcze na jedno spotkanie przed porodem, wtedy omówimy metody łagodzenia bólu i podział zadań przy porodzie. Przemek zachwycony, bo w końcu ktoś, kto mu zwyczajnie powie co ma robić i jak realnie pomoc. Jak to stwierdzil "będzie tym murzynem do podawania itd" [emoji6] do porodu wodnego się przygotowujemy, ale nie uznajemy tego za pewnik, bo różnie może być. W domu mam codziennie min 5 minut ćwiczyć oddech i poprobowac sobie w jakich pozycjach wertykalnych mi wygodnie.
Fajna rzecz - ustalamy hasło, które ja mogę podać, kiedy w czasie porodu poczuje, że moje granice bólu zostały przekroczone, bo wiadomo, w tym momencie się różne rzeczy gada, łącznie z "zabijcie mnie", ale czasem jest to sposób na poradzenie sobie z bólem, a czasem faktycznie sygnał, ze rodząca nie da rady. Więc ustalamy słowo-haslo. Jeśli je wypowiem, Gosia biegnie do położnych zadać znieczulenia zzo, czy rozwiązania porodu przez cc. Poplakalam się trochę opowiadając o poprzednim porodzie, ale tak inaczej niż zawsze, bardzo duzo złych emocji mnie dzięki temu opuściło. Gosia obiecała zrobić wszystko, żeby tym razem to był MOJ poród. Świadomy i mimo bólu piękny. I powiem Wam, że jej ufam.

Przed chwilą wysłała mi reportaż z porodu wodnego przy którym doulowala. Poryczalam się jak dziecko!

Ile płacisz za taka Doulę?

reklama
W Warszawie pewnie nadal takie ceny, jednak Śląsk tańszy ;)
Nie wiem. Bo teraz zwyczajnie mnie to nie interesowało ;)

Kurde jakie ja mam skurcze. Niby nie czuję napinania brzucha... ale nie pamiętam żebym kiedykolwiek czuła coś takiego poza momentami wypinania się dziecka. Natomiast od kilku dni a codziennie coraz więcej i coraz bardziej mam skurcze jak przed miesiączką tylko momentami silniejsze. Poza tym nic się nie dzieje... no do wc też częściej na dwójkę chodzę ale też jem więcej... no i w końcu skurcze i na jelita działają.
Wiem że boli i że wątpię by to były Braxtona Higgsa. Są zbyt silne. Tej nocy to w ogóle była masakra.... Ech. Śmiechy śmiechami ale jak to już te właściwe to jeszcze chciałabym te 4 tygodnie pochodzić z Nimi (tak jak z Bartkiem)

@StarAnia sorki ze zawracam głowę ale coś nie mogę wyszukać... mąż się uparł ze trzeba kupić fotelik w końcu a ja całkiem ciemna. Wiem ze był temat kilka razy ale cały czas mi tylko jedna wypowiedz pokazuje. Co mogłabyś polecić ?

@StarAnia Raczej z baza bo te pasy to mnie rozbrajają ... głównie do audi q7 z tym ze nie jestem w stanie zagwarantować ze będę nim jeździć cały czas. No i nie mam pojęcia czy np 1000 zł starczy ?

Mmmmmmm Q7 <3
Do 1000 to kiepski wybór, bo albo brak testów, albo mało elastyczne w montazu. Dodasz 3 stówki (jak utargujesz to może ze 2 i masz ten fotelik co ja, czyli cybex aton M i-size z bazą, na którą potem wepniesz kolejny fotelik ;)

reklama
Do góry