reklama
Mama7
Fanka BB :)
Szyjka w czwartek na USG 18 mm i pęcherz płodowy uwypukla się do szyjki czyli robi się rozwarcie od środka.
A synek był? Jak to znosicie oboje?
KARTOFLA nie kalafioraA nie zostanie posmak kalafiora? Ja znam z ziemniakiem.. Ale on mniej zapachowy
czyli ziemniaka, pyrę...
Brzuch mnie boli. Od jelit. Nie wiem czy to nie przez to pis...ne żelazo?!
Lepszy od jedynki? Bo jak taka pogoda się utrzyma to byśmy poszli... Ja w ogóle poszłabym na MAMMAMIA 2 jedynka mi się podobała no i uwielbiam zarówno piosenki Abby jak i p. Meryl S.Wróciliśmy z kina.. byliśmy na niemamocni2. Film jak Film, dziecięcy, rodzinny. Ale te fotele masakra. Męczyłam się ja i Dawid też bo on bez 1 ręki.. we wtorek idziemy na kontrolę.. mam nadzieję że będzie dobrze.. trzymajcie kciuki.
18grudzien
A my byliśmy w Karpaczu na spacerze, lodach, trzech placach zabaw itp wróciliśmy głodni ale zadowoleni teraz po obiadku odpoczynek....
Z tym pulsem dzięki za odp...
Miłego popołudnia
Z tym pulsem dzięki za odp...
Miłego popołudnia
Angelika89
też byłam wczoraj z synem na iniemamocni 2 tzn. on wszedł z siostrą cioteczną, zaprowadziliśmy ich na salę i przyszliśmy później po nich. w sumie pierwszy raz był bez dorosłych i trochę się bałam, ale dali radę też się wymęczyłam, bo później jak na nich czekaliśmy, to też już mnie brzuch ciągnął i żebra bolałyWróciliśmy z kina.. byliśmy na niemamocni2. Film jak Film, dziecięcy, rodzinny. Ale te fotele masakra. Męczyłam się ja i Dawid też bo on bez 1 ręki.. we wtorek idziemy na kontrolę.. mam nadzieję że będzie dobrze.. trzymajcie kciuki.
Mama7
Lepszy od jedynki? Bo jak taka pogoda się utrzyma to byśmy poszli... Ja w ogóle poszłabym na MAMMAMIA 2 jedynka mi się podobała no i uwielbiam zarówno piosenki Abby jak i p. Meryl S.
Porównywalny jak dla mnie..
D
Deleted member 178444
Gość
Hahaha okazuje sie, że... Sól podbija słodki smak. Z racji tego, że tej soli było niewiele, kompot zrobił się... Słodszy!A jak sie ratuje posolony kompot? Pytam, bo nigdy nie wiadomo, co sie przytrafi ?
Ja ostatnio zrobilam serniczek bez cukru , polewalam syropem klonowym udajac, ze tak ma byc .
A ja po wizycie mojej douli. Dziewczyny to była NAJLEPSZA decyzja jaką mogłam podjąć! <3
Gosia mi ma przeslac listę co mam mieć stricte do porodu, bo po porodzie to wiem, ale godnego porodu jeszcze nie przeżyłam, więc nie wiem co może się przydać [emoji14]
Umawiamy się jeszcze na jedno spotkanie przed porodem, wtedy omówimy metody łagodzenia bólu i podział zadań przy porodzie. Przemek zachwycony, bo w końcu ktoś, kto mu zwyczajnie powie co ma robić i jak realnie pomoc. Jak to stwierdzil "będzie tym murzynem do podawania itd" [emoji6] do porodu wodnego się przygotowujemy, ale nie uznajemy tego za pewnik, bo różnie może być. W domu mam codziennie min 5 minut ćwiczyć oddech i poprobowac sobie w jakich pozycjach wertykalnych mi wygodnie.
Fajna rzecz - ustalamy hasło, które ja mogę podać, kiedy w czasie porodu poczuje, że moje granice bólu zostały przekroczone, bo wiadomo, w tym momencie się różne rzeczy gada, łącznie z "zabijcie mnie", ale czasem jest to sposób na poradzenie sobie z bólem, a czasem faktycznie sygnał, ze rodząca nie da rady. Więc ustalamy słowo-haslo. Jeśli je wypowiem, Gosia biegnie do położnych zadać znieczulenia zzo, czy rozwiązania porodu przez cc. Poplakalam się trochę opowiadając o poprzednim porodzie, ale tak inaczej niż zawsze, bardzo duzo złych emocji mnie dzięki temu opuściło. Gosia obiecała zrobić wszystko, żeby tym razem to był MOJ poród. Świadomy i mimo bólu piękny. I powiem Wam, że jej ufam.
Przed chwilą wysłała mi reportaż z porodu wodnego przy którym doulowala. Poryczalam się jak dziecko!
Oglądacie mecz?
Ja chcę urodzić szybko i mieć z głowy. Nie chcę się tym cieszyć czy delektować. Wypchnąć młodego i do domu.
Co do sól-cukier. Ja kompotu nie soliłam ale np. wiem że gdy robię sos z pomidorów piza solą i pieprzem daję łyżeczkę cukru i wtedy podbija smak tak samo przy pomidorowej.
Ja chcę urodzić szybko i mieć z głowy. Nie chcę się tym cieszyć czy delektować. Wypchnąć młodego i do domu.
Co do sól-cukier. Ja kompotu nie soliłam ale np. wiem że gdy robię sos z pomidorów piza solą i pieprzem daję łyżeczkę cukru i wtedy podbija smak tak samo przy pomidorowej.
reklama
Byle nie nudny... Ja na jakiejś już mie pamiętam której produkcji kinowej dla dzieci. wynudziłam się jak mops. To już nawet na Equestria Grirls mniej się nudziłam niż na tamtym.. nawet nie pamiętam co to było. A na Singu czy Bocianach miałam ubaw po pachy i takie seanse rodzinne lubię.Porównywalny jak dla mnie..