reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny ja też miałam w poprzedniej z pochwy i odbytu i nawet nie wiedziałem że dwustronnie.na wizycie podczas badania .lekko patyczkiem czy takim paskiem dotknęła i nawet nie czulam. Spokojnie..
No piszemy już 33, 34.. między 34 a36.. wchodzimy w ostatnia prostą..

Mój Donat Cię nastraszył ? A czym?
wtedy torbielami w głowie dziecka, kazał mi iść do szpitala specjalistycznego i że tak dużych nigdy w życiu nie widział, a mój lekarz i drugi u którego prywatnie byłam dodatkowo nic na ten temat przy usg nie mówili, dopiero jak się zaczęłam dopytywać, to mówili, że są, ale że to normalne i się wchłoną i nawet o tym nie mówią pacjentkom, żeby ich nie stresować. ja już miałam w pierwszej ciąży i też się wchłonęły tak jak teraz, więc podeszłam do tego trochę z dystansem, ale jednak ten lekarz już swoje lata ma i jak mówi, że nigdy nie widział takich dużych... i mówił, że ma dziecko też poszerzone komory boczne mózgu, a kolejni dwaj lekarze mierzyli, że w normie, bo jeszcze specjalnie dopytywałam o to ;/

Udało mi się was doczytać :)
Ja dzisiaj byłam u babci na wspaniałej kolacji :) była lasagna , ale naprawdę pyszna. Babcia z Włoch przywozi placki i parmezan i sama robi dwa sosy mięsny z przecierem i beszamel ;)
Na początku jeden mały kawałeczek wzięłam ale nie mogłam się oprzeć i dobrałam jeszcze jeden ;)

Mam barlette i póki co bardzo mi odpowiada. Moi znajomi też go wybrali ,:)
O Barlettcie też myślałam, ale jakoś tak ostatecznie wybór padł na vicco przez to że co chwilę wszędzie mijałam pełno ludzi właśnie z vicco.
Ja to pamietam moje doznania z odziałem ginekologicznym. Miałam 19 lat i trafiłam do szpitala bo zrobiły mi dziwne narośle wyszło, że spowodowane wirusem hpv. I przed operacja zgodziłam się na studentów bo mie wiedziałam jak to będzie wyglądać.
Położyli mnie do połowy nagą na stole w około stało ze 20 osób połowa to studenci i to płci męskiej. Nogi wzięli mi na taki jakby samolot i przywiązali pasami. Po czym każdy tam sobie zaglądał a jeden nawet z tekstem ,,Twoja mama uczy polskiego w Lubsku w ogólniaku No nie? Pamietam Cię jak do niej przychodziłas" dobrze, że za sekundę mnie uśpili bo myślałam ze ucieknę ze wstydu ( choć w sumie byłam przywiązana ) a po operacji na obchodach tez każdy proszę kołdrę do gory i pokaz jak się goi i każdy sobie zaglądał.
To były bardzo traumatyczne przeżycia. Do tego leżałam na sali z laską co cała ciąże miała w szpitalu bo się jej łożysko odklejało i na koniec umarło dziecko, ona je urodziła i potem leżała ze mną i planowała pogrzeb tej małej. Im bliżej porodu tym wraca to do mnie jak koszmar
KOSZMAR! Też miałabym traumę. Ten który powiedział że Cię kojarzy z miejsca powinien dostać jakąś naganę bo powinno go było interesować tylko to co na dole a nie twarz pacjentki...

wtedy torbielami w głowie dziecka, kazał mi iść do szpitala specjalistycznego i że tak dużych nigdy w życiu nie widział, a mój lekarz i drugi u którego prywatnie byłam dodatkowo nic na ten temat przy usg nie mówili, dopiero jak się zaczęłam dopytywać, to mówili, że są, ale że to normalne i się wchłoną i nawet o tym nie mówią pacjentkom, żeby ich nie stresować. ja już miałam w pierwszej ciąży i też się wchłonęły tak jak teraz, więc podeszłam do tego trochę z dystansem, ale jednak ten lekarz już swoje lata ma i jak mówi, że nigdy nie widział takich dużych... i mówił, że ma dziecko też poszerzone komory boczne mózgu, a kolejni dwaj lekarze mierzyli, że w normie, bo jeszcze specjalnie dopytywałam o to ;/
U mnie też była na II prenatalnym torbiel ale lekarz od razu powiedział że to częste i że się wchłonie i żebym się nie martwiła i faktycznie na III prenatalnym nie było po niej śladu :)

ja nie będę miała chyba już powtarzanych żadnych badań, bo nic lekarz nie mówił, a kolejna wizyta 10.08 (oprócz usg, które będzie za tydz w pon). nie wiem też kiedy mi zrobi ten wymaz, bo 10.08 będę już w 37 tyg.. a w pierwszej ciąży w ogóle tego chyba nie miałam, bo nie pamiętam i w kartę ciąży też nie mam wpisane. to badanie jest konieczne też przy cc?

No to mega słabo :( mam nadzieje, że jak mi powiedział ze Ok to rzeczywiście tak widział ;)

Jakoś przegapiłam, że Ty też z Warszawy ;)

reklama
Do góry