reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Jak pamiętam 5 lat temu to też tak karmili :dry:
Także teraz do torby szpitalnej pakuje trochę pieniędzy, paczkę biszkoptów albo gofrów i mój ulubiony serek topiony. Z patologii można wychodzić normalnie do sklepiku w szpitalu to sobie dokupie a na noworodkach to chłop mnie podratuje.
Ja mu pokaże dziecko a on w zamian przyniesie bułki z szynką i serem :laugh2:

Boskie ostanie zdanie

reklama
Eeee to u nas luksusy teraz :D dwa odrębne menu do wyboru plus wegetarianskie i jednak jest tego jedzenia WIECEJ ;) to moje śniadanko na patologii ;)

Jakiś przyduzy ten mój syn. Jednocześnie ciśnie mi się w pipke (chyba, że to nie on, tylko jakiś skurcz upierdliwy) i wciska stopę pod żebro. Muszę go stamtąd wygonic, bo nie da się ruszyć ;p
IMG_20180622_183654.jpg

Załączniki

• IMG_20180622_183654.jpg
    IMG_20180622_183654.jpg
    85,1 KB · Wyświetleń: 257
Co do porodu to i z OM i z USG 6 września wychodzi.
Do końca sierpnia urodzę, bo chcą wywoływać, jeśli nic się nie ruszy.
Ja obstawiam 18.08, bo kolega nas zaprosił na urodziny do siebie 40 min jazdy autem od miasta i P trzęsie portkami, że on będzie kierował w razie W [emoji23][emoji23]

Ja z om: 20 wrzesnia,
Z prenatalnego pierwszego: 22 września
Z dzisiejszego usg: 14 września
Moj typ: 10 września
Ale co tam syn wymysli to sie okaze :p

Jakie porcje witamin, warzyw i owoców... Masakra. :( ten kraj jest chory.

StarAnia a robili Ci już jakieś badania? Co zamierzają sprawdzic?
A to z ostatniego pobytu. Teraz jestem w domu i sie nigdzie nie wybieram. Dzisiaj zaczęłam 34 t.c., młody waży prawie 2,5 kg, także już nie panikuje, będzie co ma byc.

Nie, nigdy w życiu nie miałam. Muszę sama ogarnąć czy ginekolog powinien zlecić?
Zazwyczaj zleca internista. Choć w przypadku ciąży możesz poprosić ginekologa. Przy bólach od krzyża i infekcji dróg moczowych pierwszymi badaniami powinny być mocz ogólny plus posiew i USG dróg moczowych. Przy złogach leukocyty w moczu są wysokie czasem też pojawiają się erytrocyty i bakterie, choć nie zawsze. USG jeśli potwierdzi złogi sprawdzi czy są luźne czy przyczepione i jakiej wielkości. W zależności od tego albo będziesz je wysikiwać albo rozbiją laserowo. Teraz rzadko bardzo konieczna jest operacja.
A na teraz jedyne co mogę Ci zalecić to poza lekami moczopędnymi które masz dowiedz się czy możesz DEBELIZYNĘ w ciąży pić bo nie pamiętam i zielona herbata i woda NG min. 3l. dziennie.

A ten balonik to jak wygląda? Bolesne?
Balonik wygląda jak balonik z taką długą gumową rurką.
Zakładają wziernik, tak.jak przy cytologii, wkładają balonik i potem strzykawką wpompowują do niego trochę wody A rurkę przyklejają do nogi :laugh2:
I.się chodzi z tym aż szyjka puści.
Mi po 18h wody odeszły

Eeee to u nas luksusy teraz :D dwa odrębne menu do wyboru plus wegetarianskie i jednak jest tego jedzenia WIECEJ ;) to moje śniadanko na patologii ;)

Jakiś przyduzy ten mój syn. Jednocześnie ciśnie mi się w pipke (chyba, że to nie on, tylko jakiś skurcz upierdliwy) i wciska stopę pod żebro. Muszę go stamtąd wygonic, bo nie da się ruszyć ;pZobacz załącznik 877141
Ale to nie dla pieska mokra karma???

reklama
Do góry