reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ej. Ty. Czekaj. Mamy obie rodzić w sierpniu a ty mi już z rozwarciem wyskakujesz! Ogarnij się i czekaj na mnie!

No to chyba przez te bóle od nerek się zrobiło. Brzuch mi twardnial częściej i poszło. Mam jakieś leki to może zwolni. Będą jaja jak faktycznie w ten sam dzień urodzimy. Choć lekarz mówi ze narazie nie ma pośpiechu zobaczymy jak z tym rozwarciem się będzie działo.

reklama
To będę robić :)
Dla mnie świadczenia to drazliwy temat, blisko mi do zdania KINDERBUENOO88.
Ja patrzę na to przez jeszcze inny pryzmat, bo my musieliśmy się leczyć w klinice niepłodności, to są ogromne koszta i dlatego musiałam zapierdalać niemal na dwa etaty, odmawiać sobie wielu rzeczy, przyjemności itd. Bo co? Bo nie było oczywiste że uda mi się zajść w ciążę i jestem gorsza? O żadnych dofinansowaniach na ewentualne in vitro nie było mowy. Nikt nigdy mi nic nie załatwił, nie dał, nie pomógł. A z moich składek i podatków ktoś dostawał jakieś zasiłki, 500 plusy itd. Sorry, ale dla mnie to niesprawiedliwe. Tym bardziej że znam większość takich matek, którym zwyczajnie nie chce się pracować. Ale nie ważne. Nie wrzucam wszystkich do jednego wora, bo owszem niektórym dzieciom te pieniążki poprawiają podstawowy byt. Ale ogólnie jestem na nie dla takich akcji. Cóż, zazwyczaj popiera to ten, kto dostaje. Taka kolej rzeczy...

Patrzcie dziewczyny jak to z dnia na dzień może się zmienić, tu jakieś rozwarcie, tu pessar, tu skurcze. Masakra. Aż sie boję co tam u mnie w trawie piszczy.

Może akurat Ty będziesz ta której nic nie pojawi się do samego końca :)

Na 12.09. Dam rady ;) jak mnie kolka nerkowa nie wykończy albo dolegliwości od kamieni w woreczku :)

Jesteś bardzo dzielna i sympatyczną dziewczyną.. kto da jak nie Ty.
Dla pocieszenia powiem, że mam bliską koleżankę która kamienie miała w pierwszej ciąży, nawet trochę szpitalu leżała z tego powodu i miała zaraz po porodzie za to się wziąść. Potem zeszła w 2 i 3 ciążę... I tak minęło 8 lat i dalej funkcjonuje bez operacji.. mowi ze nie dahe jej to zadnych objawow to tego nie rusza:D

A w ogóle witam się wstałam o 10 kurde ale sobie pozmieniałam usnelam o 1 w nocy muszę się przestawić koniecznie, ja już zawsze o 21 spałam i wstawalam rano a teraz lenistwo ehhh

Miłego dnia

Ja na obiad ziemniaki z koperkiem, fasolka z ogródka, kotlety i zupa barszcz czerwony

Jeju mogę przyjechać na obiad ? Żartuje daleko trochę :) napewno będzie pyszne.

Jesteś bardzo dzielna i sympatyczną dziewczyną.. kto da jak nie Ty.
Dla pocieszenia powiem, że mam bliską koleżankę która kamienie miała w pierwszej ciąży, nawet trochę szpitalu leżała z tego powodu i miała zaraz po porodzie za to się wziąść. Potem zeszła w 2 i 3 ciążę... I tak minęło 8 lat i dalej funkcjonuje bez operacji.. mowi ze nie dahe jej to zadnych objawow to tego nie rusza[emoji1]

Lekarz mówi ze jak urodzę to mogąc przestać dawać objawy bo nie będzie nacisku macicy itd. Zobaczymy. Jakby nie było, zawsze jakoś będzie [emoji4] dziekuje.

A w ogóle witam się wstałam o 10 kurde ale sobie pozmieniałam usnelam o 1 w nocy muszę się przestawić koniecznie, ja już zawsze o 21 spałam i wstawalam rano a teraz lenistwo ehhh

Miłego dnia

Ja na obiad ziemniaki z koperkiem, fasolka z ogródka, kotlety i zupa barszcz czerwony

Mniam..

reklama
Do góry