reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
U mnie wczoraj na szkole rodzenia naprawdę sporo przydatnych informacji .
Majtki najlepiej siateczkowe wielorazowe i powiedziała że te z canpolu trzeba uważać bo łatwo się pomylić i wziąć jednorazowe które mają zaniżoną rozmiarówkę i faktycznie ja mam w domu XL i teraz są tak w sam raz więc muszę kupić inne .
Podkłady najlepiej nie bella bo nie mają kleju od spodu i może być z nimi ciężko . Oczywiście powiedziała, że tak czy tak sobie poradzimy ale najlepiej żeby był jak największy komfort . I do mycia najlepiej biały jeleń w płynie bo mówi że jak taka kostka mydła upadnie to ciężko może być podnieść , szczerze nawet bym o tym nie pomyślała . Także jestem zadowolona bo dużo takich praktycznych rzeczy :)
A oprócz tego u nas do szpitala dla dziecka tylko pampersy i chusteczki resztę oni dają .
Jak czytałam opinie na necie to zdecydowałam się na majtki wielorazowe z BabyOno i podkłady też od nich Day&Night.
Seremida a jak robisz kotlety? W sensie w czym panierujesz? :)
Ja to lubię takie tradycyjne obiady. Już rzygam tymi kaszami i ryżem...
Ale wczoraj jadłam masło orzechowe :) mmm.
Normalnie - mąka, jajeczko i bułka tarta. Czasem biorę kukurydzianą bułkę, bo bardziej chrupka panierka wychodzi :)
Może zjedz coś słodkiego albo napij się coś zimnego, na mojego działa .
Wczoraj w szkole dostałyśmy karty do liczenia ruchów i metoda taka że liczysz od godziby 9 aż będzie 10 konkretnych ruchów . Zaznacza się o której było 10 i w tym dniu nie trzeba już liczyć :)
Też dostałam kartę od lekarza i liczę tak samo jak ty :)

IMG_20180711_111616566.jpg

Mam te gatki z canpola. Rozmiarówka jest ok.

Załączniki

• IMG_20180711_111616566.jpg
    IMG_20180711_111616566.jpg
    2,3 MB · Wyświetleń: 273
Codziennie rano jak wstaję z łóżka i stawiam pierwsze kroki na boso to stopy mnie tak dziwnie bolą. Przez resztę dnia spokój. Też tak macie?

Pytałam dzisiaj ginekologa czy ta moja wada stawów przez którą teraz boli mnie biodro (już przestaje hurra!) nie jest żadnym przeciwwskazaniem do SN. Na szczęście nie. Uff..

Wreszcie uzbierałam paragony na kartę stałego klienta w miejscowym sklepie z artykułami dla dzieci i będzie rabat. Na jakiej ja wiosce mieszkam że aby gdzieś mieć kartę stałego klienta rzeczywiście trzeba robić tam regularne zakupy haha :D
Śmieje się, bo w Smyku dali jak pierwszy raz tam weszłam...
mnie też tak dziwnie bolą stopy jak wstaję
ja mam tyle wszystkich ubranek co StarAnia na tym zdjęciu :) i to różne rozmiary. chyba muszę jeszcze coś dokupić
koszule do karmienia mam dwie z dobranocki

Oglądałam pogodę i do piątku w całej Polsce deszcz bez wyjątków o to jutro pranie do suszarki leci bo znowu mi się nazbiera!!!

AniaStar to ulga bo tak myślę jak ty te dziecię ubierzesz w takiej ilości hihi

No spać się nie chce jejku obiecuję sobie, że nie będę spać popołudniu już tak mi dobrze szło a ta pogoda mnie zmogla ehhh...

Dziewczyny jak według miesiączki termin mam na 28wrzesnia a ja jestem pewna że w styczniu owulacja mi się przesunela o prawie dwa tyg to według mnie ciąża jest jeszcze młodsza a oni zrobią ki cesarke jeszcze wcześniej to nie będzie za wcześnie???
a jaki termin masz z pierwszego prenatalnego usg? bo ten jest najbardziej wiarygodny. ja też będę miała cc. z miesiączki wychodzi mi 14 września, a z usg 5 września, też się zastanawiałam czy jak będę miała tydz czy 2 wcześniej, to nie będzie za wcześnie, ale lekarz mówił, że bierzemy pod uwagę z usg

Codziennie rano jak wstaję z łóżka i stawiam pierwsze kroki na boso to stopy mnie tak dziwnie bolą. Przez resztę dnia spokój. Też tak macie?

Pytałam dzisiaj ginekologa czy ta moja wada stawów przez którą teraz boli mnie biodro (już przestaje hurra!) nie jest żadnym przeciwwskazaniem do SN. Na szczęście nie. Uff..

Wreszcie uzbierałam paragony na kartę stałego klienta w miejscowym sklepie z artykułami dla dzieci i będzie rabat. Na jakiej ja wiosce mieszkam że aby gdzieś mieć kartę stałego klienta rzeczywiście trzeba robić tam regularne zakupy haha :D
Śmieje się, bo w Smyku dali jak pierwszy raz tam weszłam...
Tak mam dokładnie. Wtedy przydaje się mąż do masażu i zaczynam normalnie funkcjonować :)

Ale nic a nic się nie rusza? Kurcze. A słodkiego próbowałaś i na lewy boczek?
Wypiłam kawę i colę zjadłam śniadanie. Poszłam do wanny. Siedzę i ryczę bo nic nie czuję. Myślę Boże żeby on mi w tym brzuchu nie umarł. Obmyje się i pojadę. Ale jak mi chwile temu przyp...lił na zasadzie "weź się matka ogarnij! nie wyj." Tak póki co obserwuję... od 12 do 13 i od 00 do 01 ma najintensywniejsze ruchy jeśli uznam że są inne niż powinny pojadę sprawdzić. Na razie dochodzi 12 i pół godziny po kawie i posiłku ruszył... czyli generalnie prawidłowo...

Wypiłam kawę i colę zjadłam śniadanie. Poszłam do wanny. Siedzę i ryczę bo nic nie czuję. Myślę Boże żeby on mi w tym brzuchu nie umarł. Obmyje się i pojadę. Ale jak mi chwile temu przyp...lił na zasadzie "weź się matka ogarnij! nie wyj." Tak póki co obserwuję... od 12 do 13 i od 00 do 01 ma najintensywniejsze ruchy jeśli uznam że są inne niż powinny pojadę sprawdzić. Na razie dochodzi 12 i pół godziny po kawie i posiłku ruszył... czyli generalnie prawidłowo...
Uffff ale nas straszą te dzieciaki!

reklama
Do góry