reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

U mnie wczoraj na szkole rodzenia naprawdę sporo przydatnych informacji .
Majtki najlepiej siateczkowe wielorazowe i powiedziała że te z canpolu trzeba uważać bo łatwo się pomylić i wziąć jednorazowe które mają zaniżoną rozmiarówkę i faktycznie ja mam w domu XL i teraz są tak w sam raz więc muszę kupić inne .
Podkłady najlepiej nie bella bo nie mają kleju od spodu i może być z nimi ciężko . Oczywiście powiedziała, że tak czy tak sobie poradzimy ale najlepiej żeby był jak największy komfort . I do mycia najlepiej biały jeleń w płynie bo mówi że jak taka kostka mydła upadnie to ciężko może być podnieść , szczerze nawet bym o tym nie pomyślała . Także jestem zadowolona bo dużo takich praktycznych rzeczy :)
A oprócz tego u nas do szpitala dla dziecka tylko pampersy i chusteczki resztę oni dają .

reklama
No akurat u nas na wątku wszystkie pojedyncze ... chyba ze są na tych bliźniaczych dziewczyny z września:) a tak ogólnie to mało piszecie a się nudzę. A potem jak będę zajęta to nie nadążę odczytywać:) ale jak cisza to chyba dobrze. Mamuśki zajęte to znaczy ze się dobrze czuja

Ja wczoraj weszłam sobie z nudów na sierpniowe mamy i stwierdzam, że u nas jest tak bardziej rodzinnie i przyjemnie. Tam sobie każda specem od wszystkiego i pouczenia itp/ takie moje odczucie:) wiec dobrze, że jestem na wrzesień ;)

Ja wczoraj weszłam sobie z nudów na sierpniowe mamy i stwierdzam, że u nas jest tak bardziej rodzinnie i przyjemnie. Tam sobie każda specem od wszystkiego i pouczenia itp/ takie moje odczucie:) wiec dobrze, że jestem na wrzesień ;)

Tez je podczytuje i pare innych wątków i nigdzie nie ma tak jak tu. Kultura, spokój, w miarę wiemy co której dolega, zawsze się martwimy o siebie, i staramy pomoc. Naprawdę jest fajnie.

U mnie wczoraj na szkole rodzenia naprawdę sporo przydatnych informacji .
Majtki najlepiej siateczkowe wielorazowe i powiedziała że te z canpolu trzeba uważać bo łatwo się pomylić i wziąć jednorazowe które mają zaniżoną rozmiarówkę i faktycznie ja mam w domu XL i teraz są tak w sam raz więc muszę kupić inne .
Podkłady najlepiej nie bella bo nie mają kleju od spodu i może być z nimi ciężko . Oczywiście powiedziała, że tak czy tak sobie poradzimy ale najlepiej żeby był jak największy komfort . I do mycia najlepiej biały jeleń w płynie bo mówi że jak taka kostka mydła upadnie to ciężko może być podnieść , szczerze nawet bym o tym nie pomyślała . Także jestem zadowolona bo dużo takich praktycznych rzeczy :)
A oprócz tego u nas do szpitala dla dziecka tylko pampersy i chusteczki resztę oni dają .

Ja miałam podkłady różne i bella chyba najlepsze. Tak delikatne a zarazem chłonne... i w sumie dwa porody , operacja , czyszczenie macicy , i nawet większe okresy się nimi ratuje. Majtki sprawdzę bo wzięłam L. Ale na szczęście mam tez z baby ono chyba. Fajnie ze piszesz to mamy się poduczą te co nie chodziły na szkole. Albo co pozapominaly już jak ja :)

Tak mnie zastanawia czemu masz te mdłości ? Niby mogą być i teraz bo wiadomo ze dziecko uciska itd. A reszta Ci przeszła czy dalej tak samo ? Dobrze ze dziś wizyta to się dowiesz co i jak tam
A nie wiem od czego, kurcze. Brzuch ciągnie dalej, parcie na dwojeczke jest, ale tez byłam w ubikacji już dzisiaj trzy razy. Może jakiś wirus? Młoda mogła mi z przedszkola coś przytargac, ona tak zawsze - jej się nic nie dzieje, a matka zdycha ;p

Z canpola majtki mają zaniżona rozmiarowke? Kurcze muszę przymierzyć, bo mam kupione S/M [emoji14] w ogóle ile majtek bierzecie do szpitala? Nie pamiętam :o a taka cwaniara byłam, że teraz przy drugim to luzik, wszystko będę wiedziała ;p

Mnie drugi dzień z rzędu śniło się że mam spakowaną torbę do szpitala i że mam wszystko dla młodego ;)

Piszecie o kakao a mnie to w ogóle nie jara. Nie lubiłam i nie lubię.

Co do ciążowych... nie kupuję ani stanikow ani koszul do karmienia do tej pory wygodnie było mi w normalnych stanikach i ciuchach czy piżamach rozpinanych bądź głębszym dekoltem.

Dziś skupiam się na ruchach Mikołaja bo od wczoraj się niepokoję. Ja wiem że szło na zmianę pogody. Że było duszno ale jak dziś będzie mimo chłodu i deszczu taki leniwy to jadę na IP może się wystraszy i nakopie matce! Bo się matka denerwuje.

A nie wiem od czego, kurcze. Brzuch ciągnie dalej, parcie na dwojeczke jest, ale tez byłam w ubikacji już dzisiaj trzy razy. Może jakiś wirus? Młoda mogła mi z przedszkola coś przytargac, ona tak zawsze - jej się nic nie dzieje, a matka zdycha ;p

Z canpola majtki mają zaniżona rozmiarowke? Kurcze muszę przymierzyć, bo mam kupione S/M [emoji14] w ogóle ile majtek bierzecie do szpitala? Nie pamiętam :o a taka cwaniara byłam, że teraz przy drugim to luzik, wszystko będę wiedziała ;p

Ja miałam paczkę chyba piec. Jak się nie upacka to można nosić dłużej bo i tak się wkładki zmienia co chwile ... tak myśle. Wiesz ja slyszlam ze przed porodem to kibelek z obu stron się często odwiedza. Ale nie zycze bo jeszcze czas jest. Choć wirus w Twojej sytuacji tez nie jest dobry. Zwłaszcza biegunka bo może nasilać skurcze.

Tez ostatnio weszlam na jakies inne forum, ale akurat trafilam na gowno burze, ze ktoras jakos tam nazwala dziecko a innej sie to imie nie podobalo i afere krecily takze odpuscilam.
U mnie wczoraj na szkole rodzenia o tych pozycjach wertykalnych w sumie nic takiego odkrywczego, tylko pokazala jakie sa i omowila jak najlepiej sobie pomagac.
Z ciekawszych rzeczy proponowala, ze tak jak np u mnie jesli okaze sie, ze maluszek faktycznie ma problem z zastawka, to w planie porodu moge wpisac, ze prosze o pilna konsultacje kardiologiczna jeszcze podczas pobytu w szpitalu i powinni mi taka zapewnic. Dzieki temu nie trzeba na pierwsza wizyte latac po skierowania i czekac w kolejce bog wie ile do specjalisty.

Ja Cię nie chcę ani straszyć ani dołować ale wszystko o czym piszesz łącznie z mdłościami i " grypą żołądkową" wskazują na początek porodu. Ja nie wiem na którą masz wizytę ale może przyspiesz...

reklama
Ja miałam paczkę chyba piec. Jak się nie upacka to można nosić dłużej bo i tak się wkładki zmienia co chwile ... tak myśle. Wiesz ja slyszlam ze przed porodem to kibelek z obu stron się często odwiedza. Ale nie zycze bo jeszcze czas jest. Choć wirus w Twojej sytuacji tez nie jest dobry. Zwłaszcza biegunka bo może nasilać skurcze.
No właśnie nie biegunka, tylko po prostu często za to nie rzadko, że tak powiem [emoji14] ech nie chce przyciągnąć złego, więc nie myślę o tym nawet. Za kilka godzin wszystkiego się dowiem.

Do góry