reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Mnie drugi dzień z rzędu śniło się że mam spakowaną torbę do szpitala i że mam wszystko dla młodego ;)

Piszecie o kakao a mnie to w ogóle nie jara. Nie lubiłam i nie lubię.

Co do ciążowych... nie kupuję ani stanikow ani koszul do karmienia do tej pory wygodnie było mi w normalnych stanikach i ciuchach czy piżamach rozpinanych bądź głębszym dekoltem.

Dziś skupiam się na ruchach Mikołaja bo od wczoraj się niepokoję. Ja wiem że szło na zmianę pogody. Że było duszno ale jak dziś będzie mimo chłodu i deszczu taki leniwy to jadę na IP może się wystraszy i nakopie matce! Bo się matka denerwuje.

Mój tez mało się rusza. Takie przewalanie tylko żadnych kopniaków ani nic :( i tez mnie to stresuje. Nawet go naciskam a on dalej nic :(

reklama
Moja też ma takie spokojne dni że tylko wypina albo nozke albo dupkę. Ale nie martwię się raczej normalne chyba . Dzisiaj też jakaś spokojna siedzi tam ale wiele razy tak było i później to przestać wiercic się nie mogła [emoji10]

A nie wiem od czego, kurcze. Brzuch ciągnie dalej, parcie na dwojeczke jest, ale tez byłam w ubikacji już dzisiaj trzy razy. Może jakiś wirus? Młoda mogła mi z przedszkola coś przytargac, ona tak zawsze - jej się nic nie dzieje, a matka zdycha ;p

Z canpola majtki mają zaniżona rozmiarowke? Kurcze muszę przymierzyć, bo mam kupione S/M [emoji14] w ogóle ile majtek bierzecie do szpitala? Nie pamiętam :o a taka cwaniara byłam, że teraz przy drugim to luzik, wszystko będę wiedziała ;p
Te jednorazowe tak , te siateczkowe podobno bardzo się rozciągają. Tu chudzinka jesteś to pewnie będą dobre ;)
Ja mam z canpolu jednorazowe XL i teraz są tak spoko a wiadomo to jeszcze 2 miesiące więc trochę przytyje i przed samym porodem i opuchlizna i wszystko . Więc raczej nie będą dobre, muszę kupić siateczkowe w takim razie :) A te siateczkowe wielorazowe więc w razie co zawsze można przepłukać . Położna mówiła żeby mieć 5 par ;)

Mój tez mało się rusza. Takie przewalanie tylko żadnych kopniaków ani nic :( i tez mnie to stresuje. Nawet go naciskam a on dalej nic :(
Może zjedz coś słodkiego albo napij się coś zimnego, na mojego działa .
Wczoraj w szkole dostałyśmy karty do liczenia ruchów i metoda taka że liczysz od godziby 9 aż będzie 10 konkretnych ruchów . Zaznacza się o której było 10 i w tym dniu nie trzeba już liczyć :)

Może zjedz coś słodkiego albo napij się coś zimnego, na mojego działa .
Wczoraj w szkole dostałyśmy karty do liczenia ruchów i metoda taka że liczysz od godziby 9 aż będzie 10 konkretnych ruchów . Zaznacza się o której było 10 i w tym dniu nie trzeba już liczyć :)

Zjadłam drugie śniadanie, położyłam się. Ponaciskalam brzuch i się rozbujał :):)
Choć brzmiało to jak ,, daj mi kurde spokój " :)
Jeśli w przyszłości trafi mi się senne dziecko to super :)

Zjadłam drugie śniadanie, położyłam się. Ponaciskalam brzuch i się rozbujał :):)
Choć brzmiało to jak ,, daj mi kurde spokój " :)
Jeśli w przyszłości trafi mi się senne dziecko to super :)
Może ma spokojniejszą naturę :)
Też czasem naciskam brzuch jak się niepokoje i tak mówię do mojego S. że mały pewnie sobie myśli - dalibyście mi w końcu święty spokój :D

StarAnia a że tak zapytam... Dwojeczki masz na gęsto czy luźno? Przed porodem to tak czyści konkretnie? Ja ostatnio też często chodzę na kibelek, ale tłumacze sobie ze to przez zbyt duża ilość błonnika.
Hehe, chyba zaczyna się etap że będziemy już szukać jakiś objawów.
GoJ, a w ogóle nie czujesz czy jakieś leniwe?
Leniwe... jakieś takie...

reklama
Do góry