reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Dziewczyny, czy po kąpaniu zakładałyscie swoim maluszkom czapeczkę na jakieś 20 min? Tak mi mówią znajomi, a dzisiaj położna na szkole rodzenia powiedziała, że nietrzeba.
I drugie pytanie, w którym tyg można bezpiecznie rodzic? W sensie, kiedy dziecko nie jest już uznawane za wcześniaka ? Mam termin na 29.09 a marzy mi się połowa :D
Ja bez czapki jak masz w domu cieplo bez przeciągu to chyba nie trzeba, mi ostatnio lekarz powiedział że. Cesarka najbezpieczniej tydzień przed terminem ale ja będę chciała troszkę go pospieszyc termin na 28 a chce 17 września

reklama
Agata i zapomniałam o screenie ;p
Screenshot_2018-07-10-20-50-15-347_com.android.chrome.jpg

Załączniki

• Screenshot_2018-07-10-20-50-15-347_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2018-07-10-20-50-15-347_com.android.chrome.jpg
    28,4 KB · Wyświetleń: 250
O matko, ale bym zjadła ciacho!Ja bym potrzebowala papier od psychiatry, że nie mogę mieć :D jakby mnie chcieli pod nóż brać, to chyba ze strachu bym urodziła, zanim zdążyliby skalpel przygotować :pOooooj u mnie też chęci są, chociaż nie wiem jak ja z tym moim dziwnym brzuchem dam rade, jak już będzie zielone światło [emoji14] Chłopy tak mają :D mój też taki nieogarnięty i przy pierwszym i teraz. W ogóle oni tak na prawdę zaczynają kochać pełną miłością dziecko, dopiero jak ono już jest po tej samej stronie brzucha co oni ;) wcześniej to dla nich mniej realne, niż dla nas. W sumie co się dziwić, oni nie noszą, nie czują ruchów, hormony im w organizmie nie mieszają ;)A masz taką różnice pomiędzy pierwszym USG prenatalnym, a terminem z om?

Hej,
Ja dzisiaj trochę ogarnęłam ciuchy dzieci i poukładałam w szafie to, co już poprane od Miłosza ;) pokój już prawie gotowy, tylko brakuje mi lampy i komody (stoi stara i koli w oko).
Bardzo mnie ciągnie brzuch dzisiaj, czuje taki nieprzyjemny ucisk na szyjke i jakby parcie na odbyt, wiec staram się wszystko robić na siedząco. Zaraz zabieram się za pakowanie torby do szpitala, chociaż jeszcze mi sporo rzeczy brakuje, ale takie wstępne pakowanie mogę poczynić. Bardzo dużo dzisiaj też wydzieliny, ale jutro wizyta, to zobaczymy, czy wszystko ok. Za trzy dni zaczynam 34 t.c.!
Zobacz załącznik 875955Zobacz załącznik 875956Zobacz załącznik 875957
O jak ładnie, ale ze tylko tyle ubranek masz? Jakoś chyba mało? Bardzo ładnie to wygląda

Ja już mam spakowana torbę do szpitala, wszystko oprócz koszuli do karmienia. One są okropne. Brzuch mi się tam nie mieści a w cyckach to bym swoich 10 par umieściła. Polecacie może coś? :) myślałam o jakichś bluzkach na guziki. Bo te koszule naprawdę jakieś dla mnie nieoroporcjonalne.
Ja kupuje koszulę normalną do spania tyle że na ramiączka.
Pyk, zsuwasz i cyc do dyspozycji.
Taką miałam przy drugim pobycie w szpitalu. Przy pierwszym oczywiście typowo koszula dla matek karmiących. Rozpinały się te guziki, cycki na wierzchu grrrrr. Poszła w kosz. Za drugim razem byłam mądrzejsza A teraz to nawet tych "karmiących" nie oglądam. Będzie kolejna bawełniana na cienkich ramiączach

No zobaczymy. Skurczy jako takich brak, także to jest duży plus. Chociaż z Werka to pamiętam, że miałam tylko takie "plum" i wypadł cały czop z krwią i nagle skurcze co 4 minuty. No ale niech ten gentelmen jeszcze te 3 tygodnie posiedzi, no...
Mojej przyjaciółce przy skracającej się szyjce lekarz zalecił leżenie tak żeby pupa trochę wyżej była.
Więc jak Ty tak wszystko.na siedząco to i tak.główka napiera.
Więc może jednak więcej leżenia niż siedzenia zastosuj

Mojej przyjaciółce przy skracającej się szyjce lekarz zalecił leżenie tak żeby pupa trochę wyżej była.
Więc jak Ty tak wszystko.na siedząco to i tak.główka napiera.
Więc może jednak więcej leżenia niż siedzenia zastosuj
Mając w domu do ogarnięcia czterolatkę, to awykonalne. No i już przerabialiśmy temat z lekarzem, że żadne badania nie dowodzą, że leżenie pomaga. Zobaczymy jutro co tam się dzieje.

Dopiero doczytałam, wróciłam z miasta do domu, zjadłam kiełbasę i chleb z masłem orzechowym :) mmm
A uwaga, wcześniej mnie naszło na seks z mężem, bo położna na szkole rodzenia mówiła że ogólnie poleca :) to się słucham.

Adell1994, moja mała też ma spory nosek, chyba po mnie :D

Jutro wam zrobię zdjęcie moich małych zakupkow bo teraz leżę, plecy bolą, chyba za dużo chodziłam.

A wiecie? Akurat podczas zajęć złapał mnie skurcz, i położna podotykala i mówi że to faktycznie skurcz a nie małej wypinanie. Tylko że potem jak już będą te właściwe to jeszcze będzie ciągnęło w dół i bardziej bolało.

RooibosGirl, a teraz co ile będziesz miała wizyty? :) fajnie, że będzie już wszystko dokładnie sprawdzał.

Bajdelka, jadlabym jak Reksio szynkę te Twoje wypieki :)

Kasiaczek89pl a jakieś szczegóły z wizyty? :)

Ogólnie poprawił mi się humor, i kupiłam sobie sukienkę na naszą wizytę u doktora za tydzien :)

I podzielę się z wami wiedzą, może większość już to wie, ale dla tych co nie wiedzą :
- dobrze jest kłaść w miarę często dziecko na brzuszku, wtedy się lepiej rozwija
- oczka przemywamy od zewnątrz do wewnątrz wacikami
- nie czyscimy uszu patyczkami
- wody do wanienki wlewamy tak jakby do pół brzuszka żeby nie moczyc cały czas pepuszka w wodzie
- jak chcemy dziecko kąpać codziennie to położna polecala jeden dzień z kosmetykami, a drugi dzień w samej wodzie.

Więcej nie zapamiętałam :) ale szkoda mimo wszystko że się skończyła już mi ta szkoła rodzenia. Powiem tylko wam że zdecydowana większość dziewczyn chce cesarskie cięcia i załatwia papier od psychiatry...

Następna wizyta za miesiąc. Co dziwne, mam nawet nie robić teraz żadnych badań. Fajnie że spisałaś to co pamiętasz z zajęć. Przyda się :)

Dziewczyny, czy po kąpaniu zakładałyscie swoim maluszkom czapeczkę na jakieś 20 min? Tak mi mówią znajomi, a dzisiaj położna na szkole rodzenia powiedziała, że nietrzeba.
I drugie pytanie, w którym tyg można bezpiecznie rodzic? W sensie, kiedy dziecko nie jest już uznawane za wcześniaka ? Mam termin na 29.09 a marzy mi się połowa :D
Ja pewnie jak zwykle kiedy nie mogę się czegoś doczekać to będę musiała na to jeszcze dłużej poczekać. Jeśli nie będzie tak że przynoszę tę ciążę to będę baaaardzo pozytywnie zaskoczona ;)

reklama
Ja mam na razie kupione dwa staniki do karmienia. Kupiłam w lidlu wtedy co rzucili.
Z fiszbinami ale nieusztywniane.
Czarny i biały w kwiatki.
Potem.kupię coś konkretniej na mój rozmiar po porodzie

Do góry