reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Dopiero doczytałam, wróciłam z miasta do domu, zjadłam kiełbasę i chleb z masłem orzechowym :) mmm
A uwaga, wcześniej mnie naszło na seks z mężem, bo położna na szkole rodzenia mówiła że ogólnie poleca :) to się słucham.

Adell1994, moja mała też ma spory nosek, chyba po mnie :D

Jutro wam zrobię zdjęcie moich małych zakupkow bo teraz leżę, plecy bolą, chyba za dużo chodziłam.

A wiecie? Akurat podczas zajęć złapał mnie skurcz, i położna podotykala i mówi że to faktycznie skurcz a nie małej wypinanie. Tylko że potem jak już będą te właściwe to jeszcze będzie ciągnęło w dół i bardziej bolało.

RooibosGirl, a teraz co ile będziesz miała wizyty? :) fajnie, że będzie już wszystko dokładnie sprawdzał.

Bajdelka, jadlabym jak Reksio szynkę te Twoje wypieki :)

Kasiaczek89pl a jakieś szczegóły z wizyty? :)

Ogólnie poprawił mi się humor, i kupiłam sobie sukienkę na naszą wizytę u doktora za tydzien :)

I podzielę się z wami wiedzą, może większość już to wie, ale dla tych co nie wiedzą :
- dobrze jest kłaść w miarę często dziecko na brzuszku, wtedy się lepiej rozwija
- oczka przemywamy od zewnątrz do wewnątrz wacikami
- nie czyscimy uszu patyczkami
- wody do wanienki wlewamy tak jakby do pół brzuszka żeby nie moczyc cały czas pepuszka w wodzie
- jak chcemy dziecko kąpać codziennie to położna polecala jeden dzień z kosmetykami, a drugi dzień w samej wodzie.

Więcej nie zapamiętałam :) ale szkoda mimo wszystko że się skończyła już mi ta szkoła rodzenia. Powiem tylko wam że zdecydowana większość dziewczyn chce cesarskie cięcia i załatwia papier od psychiatry...

Sorki nie sprecyzowalam. Po wizycie koleżanki. U mnie tez chęci na chłopa są ale raczej się pilnujemy narazie bo ciagle coś. Aczkolwiek uprzedzę lekarza ze po 36 to będę całymi dniami na chłopie siedzieć[emoji23]

Dopiero doczytałam, wróciłam z miasta do domu, zjadłam kiełbasę i chleb z masłem orzechowym :) mmm
A uwaga, wcześniej mnie naszło na seks z mężem, bo położna na szkole rodzenia mówiła że ogólnie poleca :) to się słucham.

Jutro wam zrobię zdjęcie moich małych zakupkow bo teraz leżę, plecy bolą, chyba za dużo chodziłam.

A wiecie? Akurat podczas zajęć złapał mnie skurcz, i położna podotykala i mówi że to faktycznie skurcz a nie małej wypinanie. Tylko że potem jak już będą te właściwe to jeszcze będzie ciągnęło w dół i bardziej bolało.

RooibosGirl, a teraz co ile będziesz miała wizyty? :) fajnie, że będzie już wszystko dokładnie sprawdzał.

Ogólnie poprawił mi się humor, i kupiłam sobie sukienkę na naszą wizytę u doktora za tydzien :)

I podzielę się z wami wiedzą, może większość już to wie, ale dla tych co nie wiedzą :
- dobrze jest kłaść w miarę często dziecko na brzuszku, wtedy się lepiej rozwija
- wody do wanienki wlewamy tak jakby do pół brzuszka żeby nie moczyc cały czas pepuszka w wodzie
- jak chcemy dziecko kąpać codziennie to położna polecala jeden dzień z kosmetykami, a drugi dzień w samej wodzie.

Więcej nie zapamiętałam :) ale szkoda mimo wszystko że się skończyła już mi ta szkoła rodzenia. Powiem tylko wam że zdecydowana większość dziewczyn chce cesarskie cięcia i załatwia papier od psychiatry...
Tak, też słyszałam z tym brzuszkiem. Nie ma wtedy też wzdęć i kolek, bo lepiej jelita pracują.

A jak patyczkami nie czyścić to niczym nie?

Tak, też słyszałam z tym brzuszkiem. Nie ma wtedy też wzdęć i kolek, bo lepiej jelita pracują.

A jak patyczkami nie czyścić to niczym nie?

Brzegiem ręcznika czy pieluszki leciutko wilgotnym . Tam gdzie sięgasz. Ucho środkowe się samo oczyszcza. Jedynie żeby usunąć to co wyjdzie na wierzch by nie wyglądało brzydko. Możesz tez tym patyczkiem ale nie wsuwasz do ucha ‚do dziurki’ tak samo zreszta z większymi dziećmi i dorosłymi. Żeby nie upychać wydzieliny do kanału. Ja tak zasponsorowałam młodej zapalenie ucha bo się zrobił korek a pod nim stan zapalny.

O brzuszku wiem mam sprawdzone ale dobrze wiedzieć o tej kąpieli że jeden dzień bez kosmetyków...ja miałam poprzednio cesarke na życzenie i nie musiałam nic załatwiać tzn powiedziałem swojej lekarce a ona ze ok i wpisała mnie w szpitalu w ich księgę operacji bo akurat kiedy miałam cięcie ona była na urlopie pojechałem do szpitala dzień przed i mówię że miałam się wstawić jutro mam mieć cięcie ordynator na badaniu do mnie ze ja mogę śmiało rodzin SN a ja do niego ze mój lekarz uważa inaczej popołudniu przyszedł do sali i mówi dobrze zrobimy Pani jutro cięcie i tak było

O brzuszku wiem mam sprawdzone ale dobrze wiedzieć o tej kąpieli że jeden dzień bez kosmetyków...ja miałam poprzednio cesarke na życzenie i nie musiałam nic załatwiać tzn powiedziałem swojej lekarce a ona ze ok i wpisała mnie w szpitalu w ich księgę operacji bo akurat kiedy miałam cięcie ona była na urlopie pojechałem do szpitala dzień przed i mówię że miałam się wstawić jutro mam mieć cięcie ordynator na badaniu do mnie ze ja mogę śmiało rodzin SN a ja do niego ze mój lekarz uważa inaczej popołudniu przyszedł do sali i mówi dobrze zrobimy Pani jutro cięcie i tak było

Ja druga córkę kapalam co drugi dzień. Oczka wacikami wiadomo codzień przegotowana woda czy tam nawet dwa razyi Okolice ustek tez , po jedzeniu tez jakoś tak z przyzwyczajenia ze ja się ogarniam po jedzeniu to i młoda . Pipcia dupcia na wieczór tak samo wacikami z przegotowana woda jeżeli nie było kapania.

Powiem wam jakim geniuszem jest mój mąż :)
1. Mówi że body do półśpiochow nie pasują, bo do spodni to się zakłada bluzkę... W sensie T shirt.
2. Nie cieszą go moje zakupy bo to tak na sucho, on by wolał już ubierać małą i żeby z nami była (hello, ja też bym wolała żeby już była z nami) i uwaga jednocześnie
3. Pyta się ile czasu po porodzie jest się w szpitalu. Ja mówię że jak wszystko ok to 2-3 dni. A on , Tylko??? Ja się muszę przygotować mentalnie. Myślałem że chociaż z tydzień. "

Ręce opadają.

No kurczę niezły jest. A to co on myślał ze chata wolna tydz ? I nie macie żadnych znajomych rodziny ze nie wie ile kobiety są w szpitalu ? Co do tych ciuszków to w sumie rozumie Go ... ale z tym body to już wymyślił :) u mnie polspiochy i body z długim rękawem rozpinane po całości to mus kurczę jest. Mogłabym mieć właściwie tylko to.

reklama
Do góry