Dlatego najlepiej skupić się na 2 kolorach kontrastujących ze sobą.A mi juz dwie osoby mowily- po swiezo skonczonej pedagogice i psychologii, ze najnowsze teorie mowia, zeby dziecka na poczatku nie przestymulowywac kolorami, ze nadmiar kolorow nie jest dobry, ze zle wplywa na rozwoj mozgu, ze moze miec cos wspolnego z rozwojem autyzmu czy Aspergera. Nie podam zrodel, bo to byly rozmowy. Ja na poczatek ide w oszczedna kolorystyke.
Moja siostra miala taka hustawke przy coreczce i mala uwielbiala byc w niej bujana.
reklama
Adell1994
Fanka BB :)
Ale niedobre bo niezdrowe czy Ty po prostu nie lubisz gazowanej wody ?Gazowane nie dobre pod każdym względem
Wzdyma. I się kwasu więcej wydziela. No i nie nawadnia tak jak nie gazowane. Ja uwielbiam bąbelki choć wodę to albo w ogóle nie gazowaną albo Żywca Mocny Gaz.Ale niedobre bo niezdrowe czy Ty po prostu nie lubisz gazowanej wody ?
Adell1994
To u mnie dzisiaj pogoda marzenie, rano padało to teraz powietrze takie rześkie , słonko wyszło ale temperatura idealnaA. Pokąpałam się i padłam spać... Wstałam głodna jak nie wiem. Ciamknęłam parówę bo trzeba iść po zakupy. Lodówka pusta. Duszno. Nawet liść nie drży. Pochmurno. Łeb boli. I ogólne Zombie Time.
Chloe.Chloe
Moze lepsza gazowana niz zadna (jesli nie szkodzi). Ponoc dobra metoda jest popijanie po lyczku ale czesto. Ja akurat pije duzo i czuje pragnienie. Chociaz w ciazy nie wszystko mi smakuje.Gazowane nie dobre pod każdym względem
Chloe.Chloe
Fajnie, ze dzieciaczki tak rosna . Moj to maluch jeszcze. 29.06 na usg wazyl 1200-1300 gr., ciekawe ile bedzie mial 17.07, bo wtedy mam wizyte. Tak jak pisalam wczesniej - ja obstawiam wage 3200 (gora 3500 - ja mala, tata szczuply). Zobaczymy jaki bedzie , tez bym chciala zobaczyc buziaka, ale jak bylam na usg z funkcja 3d to brzydkie zdjecia wychodzily. Moze lepiej wiedziec jak dzieciak wyglada-zawsze to mniejsze zaskoczenie, a i tak szok bedzie duzy .
U mnie położenie pośladkowe i na twarzy ma i rączki i nóżki [emoji23] mam nadzieję, że do następnej wizyty się przekręciU mnie drugie USG z rzędu bez porządnego zdjęcia... Też jestem bardzo ciekawa buźki... A Blanka złośliwie zakrywa się już nie tylko obiema rączkami ale i stopą!
Angelika89
ja od początku ciąży i wcześniej zresztą też piję TYLKO gazowane nawet nie mam w domu wody niegazowanej, bo mój starszy syn też nauczony tylko gazowaneGazowane nie dobre pod każdym względem
reklama
Chloe.Chloe
Ogolnie tak jak pisze Goj, raczej polecane sa napoje niegazowane. Gaz dodatkowo wzdyma i wytraca wapn. Na pewno nie sa tez zalecane przy chorej watrobie i zgadze. Poza tym slodkie kolorowe napoje sa przez dietetykow uwazane za samo zlo: bardzo duzo cukru i pustych kalorii.ja od początku ciąży i wcześniej zresztą też piję TYLKO gazowane nawet nie mam w domu wody niegazowanej, bo mój starszy syn też nauczony tylko gazowane
Ja takie rzeczy pije "od swieta" jak bardzo mi sie chce . Nie uznaje tez sokow kartonowych - robie swieze soki domowe, smothies i zielone koktaile. To dla zdrowia i no i staram sie dbac o wage.