reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

To mieszkanie to mi "ryje banie" strasznie. W dzień i podczas snu...
Stresuję się żeby było dobrze wszystko i tym czy święta już u siebie...
To może głupie ale marzy mi się żebym nie musiała w Wigilię najpierw u rodziców potem Otwock i potem różnie... bo zazwyczaj z Otwocka nie wracaliśmy bo rano Sławek na zdjęcia i tak do drugiego dnia do południa a po południu to tam oblewanie świąt... więc bywało że i 3 noce poza domem... A tak bym zrobiła u siebie i luz... :) i w ogóle CHCĘ BYĆ NA SWOIM.
Pamiętam jak mieszkaliśmy chwilę tylko we dwoje (no z K. w brzuchu) fajnie było. Rodzice wpadali 2x w miesiącu my do nich jak nam się chciało. Nikt nam się w nic nie wtrącał... nie czepiał nie szukał zajęć na siłę...
Na naukach przedmałzeńskich ksiądz powiedział że najlepsi teściowie czy rodzice potrafią dobrymi radami nie jedno małżeństwo rozwalić i żeby trzymać się od nich z dala... jezu...ale Wam przynudzam:)

reklama
Dziewczyny dziś podjechałam do internisty i mam w końcu skierowanie na oddział urologii do szpitala... Mam tylko nadzieję że mnie podlecza i chociaż w miarę ostatnie miesiace normalnie bede się poruszać ..i w końcu nie bedzie mnie brzuch bolał. ..w poniedziałek rano ruszam do szpitala..

Byle jak najszybciej Ci pomogli i szybko było po problemie :)

Wyglada na większe :)
Wiesz 36 mkw nie dużo ale i nie mało. Teraz jest puste to na zdjęciach wygląda na duże. Znowu jak się osobiście tam jest wygląda na klitkę straszną. Niżej wrzucam zdjęcie mojego projektu więc generalnie i ustawne w miarę i wszystko co trzeba wejdzie...
1530888461964106155340.jpg
Nie wyrysowałam jeszcze łazienki. Mebli u dzieci. Ale no tak mbiej-więcej...

Załączniki

• 1530888461964106155340.jpg
    1530888461964106155340.jpg
    467 KB · Wyświetleń: 252
GOJ wiadomo, że na swoim najlepiej. Jesteś panią sama sobie, robisz wszystko jak uważasz. Nikt Ci do kuchni czy sypialni nie zagląda i nie rozlicza z tego co robisz.

Rooiboos normalnie z facetami nie jest zle. Jeszcze jak byłam ze tak powiem ,, pijąca " to się szło na piwo by popołudniami nie siedzieć w domu i ciagle się gdzieś wychodziło. Od kiedy zaszłam w ciąże trochę się mi zmieniło, bo więcej siedzę w domu. W sumie 90% czasu. I tak zaczęło mi przeszkadzać. A wcześniej to mi się podobało bo ogólnie miałam dusze towarzyska ta ciaza mnie zmienia w dziada co zaczyna ludzi unikać :)

Kasia wiadomo, że razem najlepiej. Ale tez to są trudne dylematy jak facet w delegacji. Taki Wojtek co to z nami pomieszkuje od 8 lat w delegacji. Zreszta te wszystkie chłopski co z Kamilem pracują to z Pomorza a pracują i mieszkają tu a na weekendy zjeżdżają. Trochę się nasłuchałam z ich perspektywy jak to jest ciężko, ale pracują na wyjazdach bo robią to dla swoich dzieci. A budowy majà po całej Polsce i nawet za granicą i ciągle w rozjazdach :(
Pieniądze to silny argument, zwłaszcza jak ma się dzieci.

Wiesz 36 mkw nie dużo ale i nie mało. Teraz jest puste to na zdjęciach wygląda na duże. Znowu jak się osobiście tam jest wygląda na klitkę straszną. Niżej wrzucam zdjęcie mojego projektu więc generalnie i ustawne w miarę i wszystko co trzeba wejdzie...Zobacz załącznik 874456 Nie wyrysowałam jeszcze łazienki. Mebli u dzieci. Ale no tak mbiej-więcej...

Kurczę jak fachowo wyrysowane, No No :):)

Wow :) ja nigdy nie potrafiłam nic narysować. Zresztą nie liczą się aż tak bardzo metry. Lepsze ciasne ale własne i z lżejszym powietrzem, czyt. bez toksycznych osób.
Pewnie! Szczególnie że tu mam dwa pokoje po 9 mkw i reszta wszystko wspólne. Jak gospodarowałam co sezon balkon to i tak wieczorem tam nie posiedziałam... bo balkon do pokoju rodziców należy... i wiecznie coś. Mnie tutaj już nawet nie chce się starać nic robić bo za chwilę jest po ichniemu.

reklama
Top_Mix_przed_mall.jpg
A meble chcę z tej kolekcji. Estetycznie znośne. Cenowo nie wygórowane i pojemne. Czyli to na czym mi zależy... Jakościowo pewnie jak wszystkie sieciówki no ale cóż mąż fotograf-anteniarz a nie stolarz ;) to nie wybrzydzam ;) za to światła mi pociągnie i inne takie budowlane gdzie będę chciała ;)

Załączniki

• Top_Mix_przed_mall.jpg
    Top_Mix_przed_mall.jpg
    163,2 KB · Wyświetleń: 261
Do góry