reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Mama7 ja też tak mam. Zero koronek , a wkładki mnie podrażniają. Ratuje się tylko podpaskami naturella jak gdzieś idę ,a w domu ciągle podmywanie i zmiana bielizny.

Ja używam wkładek bella Ew testuje wszystkie niezapachowe jakie są. Ale tylko bella przechodzi bez echa. O ile się nie trafi od płynu podrażnienie , płynu do prania , od luteiny czy innych ....

reklama
Ja ostatnio używałam jak zaszłam ale ja z tych co na sex ma ochotę raz na ruski rok - dosłownie...
Ja też z tym seksem mam identycznie.
Za to męża mam mocno potrzebującego i ostatnio na tym tle kłótnie.... Normalnie jakby nasieniowody z mózgiem się połączyły i jedno na drugie wpływało....eh

Za to męża mam mocno potrzebującego i ostatnio na tym tle kłótnie.... Normalnie jakby nasieniowody z mózgiem się połączyły i jedno na drugie wpływało....eh

Bez ciąży to można dyskutować o tym. A w ciąży moim zdaniem to powinni uszanować nasze podejście. Mi ( jak mogłam ) to lekarz mówił jak pani nie chce to mówić ze zabroniłem jakby co potwierdzę. Byłam w szoku ze są tacy faceci którym trzeba kłamać ze lekarz zabronił. Mój tez zawsze chętny ale w poprzedniej ciąży wogole nie było tematu przez kilka miesięcy. Nawet żadnych metod zastępczych:) żyje. Teraz tez mówiłam ze może być tak ze nawet całe 9 mc bez , przyjął do wiadomości. Czasem marudzi , chociaż jeszcze chwile temu coś było ... ze on by chciał i to tak ostrzej :) to się śmieje ze są takie panie przy drodze. To się puka w głowie i mówi ze poczeka bo na dobre zawsze trzeba poczekać :) a tak jak mówiłam bez ciąży to jest inaczej , nie ma się co dziwić jeżeli jedno ma inny temperament niż drugie ze są spory jakieś. Trzeba znaleźć jakiś złoty środek ...

Bez ciąży to można dyskutować o tym. A w ciąży moim zdaniem to powinni uszanować nasze podejście. Mi ( jak mogłam ) to lekarz mówił jak pani nie chce to mówić ze zabroniłem jakby co potwierdzę. Byłam w szoku ze są tacy faceci którym trzeba kłamać ze lekarz zabronił. Mój tez zawsze chętny ale w poprzedniej ciąży wogole nie było tematu przez kilka miesięcy. Nawet żadnych metod zastępczych:) żyje. Teraz tez mówiłam ze może być tak ze nawet całe 9 mc bez , przyjął do wiadomości. Czasem marudzi , chociaż jeszcze chwile temu coś było ... ze on by chciał i to tak ostrzej :) to się śmieje ze są takie panie przy drodze. To się puka w głowie i mówi ze poczeka bo na dobre zawsze trzeba poczekać :) a tak jak mówiłam bez ciąży to jest inaczej , nie ma się co dziwić jeżeli jedno ma inny temperament niż drugie ze są spory jakieś. Trzeba znaleźć jakiś złoty środek ...
Niby są środki zastępcze
... Tak...
Ale mnie sieć kompletnie nie chce....
Zmusić się mam?
Dlaczego on się nie zmusza???? He???

Ja nie mam zakazu w ciąży na współżycie i przyznam zrobiłam się bardzo chłodna. Ale walczę z tym , bo jak już coś jest to jest super ;)

Dziewczyny , tak jak my potrzebujemy komplementów , ciepłych słów , które zapewniają nas ,że jesteśmy dla naszych panów ważne i jesteśmy kochane , tak mężczyźni potrzebują seksu , bo my w ten sposób zapewniamy ich o naszej miłości. Tak nas Pan Bóg stworzył i tak jest.

Życie we dwoje to ciągle kompromisy. U nas im więcej miłości okazywanej przez współżycie tym więcej ciepłych i dobrych słów wnobydwie strony. Więcej radości i na pewno nie czujemy się wypaleni.;)

Mama7 ja też tak mam. Zero koronek , a wkładki mnie podrażniają. Ratuje się tylko podpaskami naturella jak gdzieś idę ,a w domu ciągle podmywanie i zmiana bielizny.
A masz naturellę z zielonymi wzorkami? Położna nam ją odradziła, bo przez zielone wzorki możemy nie zobaczyć, czy czasami nie płyną zielone wody płodowe.

Ja nie mam dużo ubranek wiec max pół godz zeszło. Ale jak pomyśle ze trzeba będzie to robić jeszcze jakiś czas ...[emoji33]
Taaak :( Ubolewałam nad tym wczoraj przez całe prasowanie.

Mój na początku myślał, że jest zabawny, bo jak ja chciałam to pacał mnie ręką w czoło i mówił, że nie będzie tak robił dziecku, "fajnie to tak? fajnie to tak"?" Potem nam się zachciało... no i pojawiło się plamienie. U mnie libido od razu spadło prawie do zera i u niego też nie jest teraz za wysokie. Chociaż trochę marudzi, nie powiem że nie. Średnio interesuje mnie zadowalanie tylko jednej strony albo różne alternatywne metody, jak już to mam ochotę tylko na normalny seks, a tego po prostu sie boimy dopóki mała jest w brzuszku.
Tak dlugiej przerwy jeszcze nie mieliśmy. Wcześniej zdarzało się po 2 miesiące, bo wyjeżdżał za granicę, ale teraz to już przesada. Czasami jak leżymy obok siebie to ciężko wytrzymać, ale mi wystarczy jedno wspomnienie tego papieru toaletowego całego we krwi i od razu jestem grzeczna. S. chyba ma podobnie.
Niby są środki zastępcze
... Tak...
Ale mnie sieć kompletnie nie chce....
Zmusić się mam?
Dlaczego on się nie zmusza???? He???
Taaa... a jak już się zmusisz to potem jeszcze narzekanie, że wyraźnie Ci się nie chce i czuć, że się zmuszasz. Lepiej w ogóle nic nie robić niż robić to byle jak, no nie?

A masz naturellę z zielonymi wzorkami? Położna nam ją odradziła, bo przez zielone wzorki możemy nie zobaczyć, czy czasami nie płyną zielone wody płodowe.

Taaak :( Ubolewałam nad tym wczoraj przez całe prasowanie.

Mój na początku myślał, że jest zabawny, bo jak ja chciałam to pacał mnie ręką w czoło i mówił, że nie będzie tak robił dziecku, "fajnie to tak? fajnie to tak"?" Potem nam się zachciało... no i pojawiło się plamienie. U mnie libido od razu spadło prawie do zera i u niego też nie jest teraz za wysokie. Chociaż trochę marudzi, nie powiem że nie. Średnio interesuje mnie zadowalanie tylko jednej strony albo różne alternatywne metody, jak już to mam ochotę tylko na normalny seks, a tego po prostu sie boimy dopóki mała jest w brzuszku.
Tak dlugiej przerwy jeszcze nie mieliśmy. Wcześniej zdarzało się po 2 miesiące, bo wyjeżdżał za granicę, ale teraz to już przesada. Czasami jak leżymy obok siebie to ciężko wytrzymać, ale mi wystarczy jedno wspomnienie tego papieru toaletowego całego we krwi i od razu jestem grzeczna. S. chyba ma podobnie.

Taaa... a jak już się zmusisz to potem jeszcze narzekanie, że wyraźnie Ci się nie chce i czuć, że się zmuszasz. Lepiej w ogóle nic nie robić niż robić to byle jak, no nie? 8)
O widzisz o tym nie pomyślałam . A mam faktycznie z zielonymi. Dziękuję za radę :)

Mojemu mówię od początku ,że chce, żeby był. Ostatnio jakoś tak wsłuchał się w moje obawy przed porodem i powiedział ,że będzie że mną:))) , a wcześniej wymigiwal się. Ale jednak mąż to mąż. Wystarczy ,że poda rękę :)

reklama
Mojemu mówię od początku ,że chce, żeby był. Ostatnio jakoś tak wsłuchał się w moje obawy przed porodem i powiedział ,że będzie że mną:))) , a wcześniej wymigiwal się. Ale jednak mąż to mąż. Wystarczy ,że poda rękę :)
Mój nie chce być , trochę żałuję ale nie chcę go namawiać na siłę :) powiedział że będzie czekał pod drzwiami aż go zawołają że już się urodził :)

Do góry