reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Kasiaczek89pl dokładnie, mają zasrany obowiązek. Mów że jest ustawa, że mają 7 dni, że jesteś w ciąży, że boli. A jak nie to niech na piśmie dadzą że nie chcą cię przyjąć i na skargę!!! Do h.. ja pana na co dzień na pewno żadna z nas nad sobą się nie rozczula i wiele dolegliwości miałaby w dupie ale tu chodzi o dzieciaczki. I dlaczego jakieś baby w rejestracjach, na IP i Bóg wie gdzie jeszcze mają nas denerwować, nie przyjmować, odsyłać, decydować.!!!!???? Jestem zła na ten kraj, na Nfz, na wszystko. Na świat że jest taki zły.

Pytaj panią o nazwisko, jak zapyta po co to powiedz że jak się pisze do rzecznika to trzeba podać.. jak nie będzie chciała to powiedz, że i tak będą sprawdzać kto tego dnia miał dyżur.. i że napiszesz, że nawet się nie prz3dstawila..

reklama
Ja mam takie bóle tam ze sama unikam. Nawet jak był czas ze lekarz pozwalał to ograniczałam. Jakoś bardzo mi nie brakuje. Jeszcze pare tyg ciąży, potem pare tyg połogu i może będziemy wracać do tematu. Co do wód to ja miałam taka schize ze dwa razy i tez jedynie test na infekcje mieli ... nie brałam. Można paski na pH kupić na necie za grosze
Ja właśnie wzięłam ten test, no niby też określa ph.. a coś zrobić chciałam. Ale chyba zamówię paski jak już w końcu zrobię to zamówienie z apteki. Mało kosztują, a przynajmniej bedzie spokój.

O kurcze, nie, lepiej nie. Ale musiałaś się wtedy zestresować :(

Było już 40tyg i 5 dni więc po terminie, ale od razu tel do położnej A ta kazała do szpitala.. już nawet po torbę mnie nie chcieli wypuścić i następnego dnia oxytocyna i witaj synku na świecie.. Ale trzeba uważać bo ja nawet nie tyle co sprzątałam, a po wypuc
owanej i slizgiej podłodze (drewno na wysoki polysk) stałam i zakładałam spodnie. Poprzedniego dnia kilka godzin dopieszczałam ta podłogę.. plus taki że synek przyjechał na czyste podłogi.. Ale stres był..

Melduję się po wizycie. Martynka zostaje Martynką. Waży 1700g. Wszystko ma na miejscu. Niestety, jeszcze pupą do dołu. Mam nadzieję, że się przekręci, bo nie chcę mieć z tego powodu cięcia. Dostałam kartę liczenia ruchów.

Bardziej martwi mnie sprawa cukrzycy.

CO DO CUKRZYCY:
- waga dziecja powyżej 4000g - cięcie
- przyjmą mnie do szpitala w 38 tygodniu - badania, ktg, obserwacja
- jeśli coś będzie się działo to wywołają od razu poród
- jeśli będzie wszystko ok to około 39 tygodnia poród zostanie wywołany
- jeśli nic nie ruszy to baloniki, przebicie worka owodniowego itp. i od tej pory będę miała 24h na poród
- jeśli w 24h nie urodzę to cięcie

Mam nadzieję, że mała się obróci i po przyjęciu do szpitala akcja porodowa cudownie samoczynnie się rozpocznie i że nie będę musiała mieć cięcia :(
Ogólnie torbę mam mieć spakowana od 36 tygodnia. Mamy mniej czasu niż mi sie wydawało, a jeszcze tak dużo rzeczy do zrobienia. Tak czy siak będę sierpniową mamą.

RooibosGirl ja też mam podobnie o ogólnie mam wrażenie że posikuję? Kiedyś w necie były takie wkładki sprawdzające czy to wody płodowe ale of course już ich nigdzie nie ma. Bo też mam schizy. Mnie w pochwie rzadko kuje, ale naprawdę coraz częściej mam spięcia brzucha.
KINDERBUENOO88 ostro z tym lekarzem. A niby XXI wiek i do tego jeszcze stolica. Ale serio, Nie zazdroszczę teraz szukania nowego gina, a jednak ta końcówka jest bardzo ważna.

Nie głupi wymyślił, że nie psuje się miłości ślubem :) coś w tym jest.

Ps. Jak sobie radzicie z goleniem nóg? Ja jak dziś zobaczyłam to się przestraszyłam, gorszy busz niż u męża. :/

Ja na początku tygodnia ogarnęłam wszystko.. Ale w pn znów lekarz to w weekend będzie powtórka.. ja cały czas chodzę w krótkich sukienkach to nogi muszą być ogarnięte.

Ja w ciąży zrezygnowałam z wkładek i koronek. Kupiłam zwykle bawełniane gatki i jedno że śpię często bez, drugie często na dzień zużywam 2 sztuki. Jedno że trochę jakby posikuje, czy tam kropelka po siłku zleci.. drugie podmywac też muszę się częściej bo jakoś bardziej się tam poce albo bardziej zapachy mam wyczulone? Macie Tak?

reklama
Melduję się po wizycie. Martynka zostaje Martynką. Waży 1700g. Wszystko ma na miejscu. Niestety, jeszcze pupą do dołu. Mam nadzieję, że się przekręci, bo nie chcę mieć z tego powodu cięcia. Dostałam kartę liczenia ruchów.

Bardziej martwi mnie sprawa cukrzycy.

CO DO CUKRZYCY:
- waga dziecja powyżej 4000g - cięcie
- przyjmą mnie do szpitala w 38 tygodniu - badania, ktg, obserwacja
- jeśli coś będzie się działo to wywołają od razu poród
- jeśli będzie wszystko ok to około 39 tygodnia poród zostanie wywołany
- jeśli nic nie ruszy to baloniki, przebicie worka owodniowego itp. i od tej pory będę miała 24h na poród
- jeśli w 24h nie urodzę to cięcie

Mam nadzieję, że mała się obróci i po przyjęciu do szpitala akcja porodowa cudownie samoczynnie się rozpocznie i że nie będę musiała mieć cięcia :(
Ogólnie torbę mam mieć spakowana od 36 tygodnia. Mamy mniej czasu niż mi sie wydawało, a jeszcze tak dużo rzeczy do zrobienia. Tak czy siak będę sierpniową mamą.

Duża dziewczynka.. A który tydzień jesteś?

Do góry