reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

A, no i polożna mówiła, że wie, że mamy piękne segregatory, chyba chodzi o te od mamyginekolog (no ja akurat nie mam) ale mamy ich nie zabierać, bo to straszne cegły... :(
Jakiej te mamaginekologowe segregatory w ogóle sa wielkości?
Mam i żałuję ,że kupiłam. Za taką kasę nie ma szału. ;) Segregator trochę większy od zeszytu szkolnego. Coś pomiędzy a4 ,a5

reklama
Daj spokój. Jeżeli to dało Ci choć chwilowa ulgę to becz ile wlezie. Tzn najlepiej żebyś nie miała powodu :)
Jak z K. w ciąży nie miałam powodu to poryczałam się raz na reklamie karmy dla kota drugi na bajce o robocie...
Fakt że soli z organizmu się pozbyłam trochę to i lżej... ale nie lubię taka rozpłakana być... ide zaraz obmyć się i spróbuję skosić zarost przed tym USG. Kacper idzie ze mną ciekawe czy wpuszczą go do gab. żeby brata zobaczył... chyba że jednak Miki to Mańka ;) skoro tak już wszystko dziwnie się układa.

Phi, no rzeczywiście wcale nie jest aż tak ogromny, w sumie teczuszka z Bebiprogramu, w której mam dokumenty i wszystkie usg i badania (i którą wszędzie ze sobą noszę) jest tej samej wielkości :)

Pomagają w formowaniu brodawek, "wyciągają" je. Nie zakłada się ich do karmienia, tylko pomiędzy. Dodatkowo izolują piersi od ubrania, więc możesz sobie wietrzyć brodawki będąc w pełni ubrana :) tak jak pisze dareczka, na miasto raczej nie, ale te pierwsze doby raczej się nie robi długich wypadów na miasto :)

Jeśli chodzi o nakładki silikonowe to argumentow na nie jest mnóstwo, ale to przynudzać nie będę, chyba, że chcecie ;p
Ja z chęcią poczytam :)
Rzeczywiście te muszle mają chyba więcej sensu niż nakładki, ale... no co ja tam wiem, jak ja nic nie wiem...

No ja teraz po karmieniu mlodej też mogę ręczniki wieszac :D
No u mnie jest raczej skromnie, za to otoczka wielka, ciemna i oszukuje... Gadałam o tym z mamą, mówiła, że prawdopodobnie mam podobne piersi do niej, a ona z karmieniem nie miała problemów. więc jest nadzieja :)

Mam i żałuję ,że kupiłam. Za taką kasę nie ma szału. ;) Segregator trochę większy od zeszytu szkolnego. Coś pomiędzy a4 ,a5
Przeczytałam o tych segregatorach dopiero w polowie ciąży, wąż w kieszeni wygrał i nie kupiłam.. teraz już nie żałuję. Ale na ten dla dziecka chyba już się skuszę. Ma któraś z Was? Warto?

Jak z K. w ciąży nie miałam powodu to poryczałam się raz na reklamie karmy dla kota drugi na bajce o robocie...
Fakt że soli z organizmu się pozbyłam trochę to i lżej... ale nie lubię taka rozpłakana być... ide zaraz obmyć się i spróbuję skosić zarost przed tym USG. Kacper idzie ze mną ciekawe czy wpuszczą go do gab. żeby brata zobaczył... chyba że jednak Miki to Mańka ;) skoro tak już wszystko dziwnie się układa.
U nas nie robią z tym problemu. Rodzeństwo moze wejść.

Phi, no rzeczywiście wcale nie jest aż tak ogromny, w sumie teczuszka z Bebiprogramu, w której mam dokumenty i wszystkie usg i badania (i którą wszędzie ze sobą noszę) jest tej samej wielkości :)

Ja z chęcią poczytam :)
Rzeczywiście te muszle mają chyba więcej sensu niż nakładki, ale... no co ja tam wiem, jak ja nic nie wiem...

No u mnie jest raczej skromnie, za to otoczka wielka, ciemna i oszukuje... Gadałam o tym z mamą, mówiła, że prawdopodobnie mam podobne piersi do niej, a ona z karmieniem nie miała problemów. więc jest nadzieja :)

Przeczytałam o tych segregatorach dopiero w polowie ciąży, wąż w kieszeni wygrał i nie kupiłam.. teraz już nie żałuję. Ale na ten dla dziecka chyba już się skuszę. Ma któraś z Was? Warto?
A jaki to ten dziecka? Chryste ja nic nie wiem...

Moi rodzice 3 miesiące temu włączyli mi zwiastun filmu "Był sobie pies" i mieli ze mnie ubaw, bo kompletnie się rozkleiłam i nie moglam przestać płakać, bo piesek nie żyje umiera :D

reklama
Moi rodzice 3 miesiące temu włączyli mi zwiastun filmu "Był sobie pies" i mieli ze mnie ubaw, bo kompletnie się rozkleiłam i nie moglam przestać płakać, bo piesek nie żyje umiera :D
Na tym robocie padłam jak robot szedł wybuchnąć i mówi do chłopca "ja idę ty zostajesz" a ja ryk... mąż miał ze mnie ubaw wtedy i zakazał mi bajek oglądać... ;)

Do góry