No był biały chyba i duży na pewnoCzekaj, czekaj... mowa o tym wielkim białym robocie ratowniku z Wielkiej Szóstki? Pewnie na tym też ryczałam.... kurde, a na czym ja nie ryczałam?
A potem mama poleciła mi film "Już za tobą tęsknię"... ryczałam tak, że aż S. dzwonił do moich rodziców, że jak mają mi takie filmy polecać to mają je też ze mną oglądać, bo on nie może mnie uspokoić xD
Dobra, nie chce nakładek Wylatują z awaryjnej listy zakupowej. Dzięki!
reklama
RooibosGirl
Fanka BB :)
No to Wielka SzóstkaNo był biały chyba i duży na pewno
Dzień dobry dzisiaj dentysta na 15 i ginekolog na 18. Już miesiąc nie widziałam mojej Martyny
Dodatkowo powiem wam dziewczyny, że jeśli rejestrujecie dziecko w innym urzędzie niż same byłyście rejestrowane po porodzie to potrzebny jest skrócony akt urodzenia mamy. Przynajmniej w przypadku braku związku małżeńskiego. Nie wiem, jak to wygląda przy małżeństwie.
Może trzeba wprowadzić jakieś leki? Najlepiej iść z tym do lekarza.Ej, coś czuję, że wyląduję w szpitalu przez to ciśnienie :-/. Ogólnie jest koło 120-130 na 80, ale zdarzyło się i po 140-150... plus puls prawie 100. Jeżu, tak bardzo tego nie chcę. Ogólnie czuję się dobrze, tylko to cholerne ciśnienie. Już nawet soli nie jem :-/.
Mąż bez problemu sam zarejestruje. Chodziło pewnie o pary, które nie są w związku małżeńskim. Wtedy muszą być oboje rodziców do zgłoszenia dziecka w USC. Ale przed porodem można zrobić tzw. uznanie ojcostwa przed narodzeniem dziecka.Boże! 10 lat temu mój mąż rejestrował K. bo yermin rejestracji miałam będąc jeszcze w szpitalu (Dlatego Kacper jest tylko Kacper a nie Kacper Sławomir) i nikt nie wymagał nic od niego żadnych zaświadczeń że jest mężem i ojcem...
Co do skoczków i butli fakt każde dziecko wybierze co innego a jak już przypasi mu kształt i rodzaj to spróbuj mu zmienić
Dobra rada z tymi ciuchami w torbie!
Co do pieluch jako przytulanka u nas nie było takiego emocjonalnego przywiązania.
Coś jeszcze mi się nasunęło jak czytałam ale zapomniałam...
Dodatkowo powiem wam dziewczyny, że jeśli rejestrujecie dziecko w innym urzędzie niż same byłyście rejestrowane po porodzie to potrzebny jest skrócony akt urodzenia mamy. Przynajmniej w przypadku braku związku małżeńskiego. Nie wiem, jak to wygląda przy małżeństwie.
Same naturalne składniki. Wygląda spokoA właśnie, ja cały czas zapominam a chciałam Wam pokazać krem pieluszkowy, który nam tutaj na pomorzu polecają. Niby bardzo dobry, a receptura opracowana w szpitalu na Zaspie (i takiego kremu tam właśnie używają na porodówce, podobno bardzo dobry).
Opakowanie z fajnym dozownikiem, pompeczką, dzięki czemu do produktu nie dostają się niechciane bakterie.
Mam próbkę, no ale co ja mogę ocenić jak jeszcze nie mam pod ręką żadnej dziecięcej pupy
Nie pachnie niczym wyraźnie, a po wchłonięciu pozostawia na skórze leciutki nieklejący film.
Zobacz załącznik 873868
Zobacz załącznik 873870
A tak poza tym to aplikacja Rossmann powitała mnie ostatnio w programie Rossnę i wyslali mi info, że mam wziąć z półki olejek do masażu przeciw rozstępom. W wiadomości pokazują starą szatę graficzną, a chodzi o ten kosmetyk:
Zobacz załącznik 873871
Jak dziecko rejestrują tam gdzie matka zameldowana to chyba nie ale nie wiem bo u Nas to było proste. Ja urodziłam się pod tym adresem i dzieci też...Dzień dobry dzisiaj dentysta na 15 i ginekolog na 18. Już miesiąc nie widziałam mojej Martyny Może trzeba wprowadzić jakieś leki? Najlepiej iść z tym do lekarza.Mąż bez problemu sam zarejestruje. Chodziło pewnie o pary, które nie są w związku małżeńskim. Wtedy muszą być oboje rodziców do zgłoszenia dziecka w USC. Ale przed porodem można zrobić tzw. uznanie ojcostwa przed narodzeniem dziecka.
Dodatkowo powiem wam dziewczyny, że jeśli rejestrujecie dziecko w innym urzędzie niż same byłyście rejestrowane po porodzie to potrzebny jest skrócony akt urodzenia mamy. Przynajmniej w przypadku braku związku małżeńskiego. Nie wiem, jak to wygląda przy małżeństwie.Same naturalne składniki. Wygląda spoko
A moja matka już mi radość z przeprowadzki psuje. Kocham ja za to.
U
użytkownik 180176
Gość
Ja to musiałam kupić specjalny stołek pod prysznic , bo od tego schylania było mi słaboJa koszenie zarostu olałam. Chłopa póki co nie używam a lekarz mówi ze to nawet zdrowiej . Mi tak trochę z ta świadomością kiepsko ale nie chce mi się kombinować.
U
użytkownik 180176
Gość
StarAnia możesz mi podać tytuł jakiejś dobrej książki o karmieniu piersią ? Wiem ,że coś pisałaś , ale nie jestem w temacie i trudno będzie się dokopaćPo pierwsze, zeby jeść bezpośrednio z piersi dziecko musi uruchomić az 40 mięśni twarzy. Chodzi o to, że nie ciągnie jak przez słomkę, ale za pomocą języka i policzków, tak jakby wyciska sobie porcje mleka bezpośrednio do gardła. Taka piers wchodzi do buzi głęboko, aż do podniebienia miękkiego i dopasowuje się do buzi dziecka - żadna nakładka, butelką czy smoczek nigdy nie będzie tak elastyczna, a przez to, będzie miała mniejszy lub wiekszy wpływ na rozwój aparatu mowy dziecka. Przy tym taka nakładka wchodzi do buzi płytko, dziecko do ssania musi zaangażować już tylko 4 miesnie, a mleko nie omija zębiny, kiedy już mowa o dzieciach z zębami i odkłada się na zebach.
Pobudzana w ten sposób (przez nakładkę) pierś, produkuje po pewnym czasie mniej pokarmu, co może prowadzić do rzeczywistego niedoboru pokarmu, jeśli w porę nie przestaniemy ich używać - dziecko przestaje przybierac na wadze, wykazuje oznaki odwodnienia, trzeba dokarmiać.
Kolejna sprawa to brak kontaktu piersi ze śliną dziecka. Podczas karmienia nie tylko zachodzi proces wypływu pokarmu, ale pierś "zasysa" jakby trochę ślinę. Dzięki temu organizm mamy dostaje informacje o aktualnym stanie zdrowia dziecka i np. Jak maluch jest przeziębiony, wytwarza więcej przeciwciał pomagających mu się z tym przeziębieniem uporać
Chętnie uzupelnie swoją wiedzę.
A ja marzę o uchwycie do wstawania z wanny bo jak się podnoszę to wylewam wodę rozbujać się muszę i chwytam umywalki... a ta jak i ja ledwo zipieJa to musiałam kupić specjalny stołek pod prysznic , bo od tego schylania było mi słabo
xnightfall94
Jeśli chodzi o ta nowość to Magda Karpienia- Karmienie piersią :-)StarAnia możesz mi podać tytuł jakiejś dobrej książki o karmieniu piersią ? Wiem ,że coś pisałaś , ale nie jestem w temacie i trudno będzie się dokopać
Chętnie uzupelnie swoją wiedzę.
xnightfall94
Ja dodam, że do tego uznania dziecka poczętego potrzebne jest zaświadczenie od lekarza o ciąży, nie wystarczy karta ciąży.Dzień dobry dzisiaj dentysta na 15 i ginekolog na 18. Już miesiąc nie widziałam mojej Martyny Może trzeba wprowadzić jakieś leki? Najlepiej iść z tym do lekarza.Mąż bez problemu sam zarejestruje. Chodziło pewnie o pary, które nie są w związku małżeńskim. Wtedy muszą być oboje rodziców do zgłoszenia dziecka w USC. Ale przed porodem można zrobić tzw. uznanie ojcostwa przed narodzeniem dziecka.
Dodatkowo powiem wam dziewczyny, że jeśli rejestrujecie dziecko w innym urzędzie niż same byłyście rejestrowane po porodzie to potrzebny jest skrócony akt urodzenia mamy. Przynajmniej w przypadku braku związku małżeńskiego. Nie wiem, jak to wygląda przy małżeństwie.Same naturalne składniki. Wygląda spoko
reklama
Chloe.Chloe
Sitajcie, w Warszawie upal. Siedze w chlodku, pije kawke i czytam forum. Przez forum nie mam czasu na ksiazki i gazety . Ja wczoraj dostałam kolejna porcję darow: leżaczek, krzesełko do karmienia, zabawki dla malucha. Już nie ma miejsca w mieszkaniu, a nie mamy jeszcze wózka .
Ja w ogóle nie mam snów o dziecku czy porodzie chociaż to teraz mój główny temat rozmow . Dzisiaj śnila mi się restauracja -z Marcinem Geslerem i jego kumplem miałam jeść wielkie ostrygi. Byłam rozczarowana, bo mowie, ze nie mogę, bo w ciazy jestem .
Ja w ogóle nie mam snów o dziecku czy porodzie chociaż to teraz mój główny temat rozmow . Dzisiaj śnila mi się restauracja -z Marcinem Geslerem i jego kumplem miałam jeść wielkie ostrygi. Byłam rozczarowana, bo mowie, ze nie mogę, bo w ciazy jestem .
Ostatnia edycja: