reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Czesc dziewczyny! Ja po obowiazkowej pobudce o 5 i czytelnictwie przez 1,5 h odleciala i spalam do 11. Nie moglam sie ruszyc. Sniadanie na mnie czekalo, bo mam faceta na urlopie. Mam mnostwo spraw do zalatwiania dzisiaj i ostatnie zajecia szkoly rodzenia. Nie, nie czuje sie przygotowana do rodzenia, chcociaz bylo dosc ciekawie.
Moj zlozyl dostane lozeczko- brakuje w nim szczebelkow, a szuflada dorabiana... no cuda :(. Jak szczebelkow kolega nie znajdzie to lozeczko wraca do niego lub laduje na smietniku. Ach te prezenty...
Ostatnie zajęcia , a u mnie w piątek dopiero pierwsze . Trochę późno, ciekawe na ile zajęć uda mi się pójść bo u nas trwa to 10 tygodni

reklama
Ja raz w życiu i to jeszcze kupiłam wózek od siostry kolegi!!! Niech go i ją huk! Teraz albo nie biorę nic albo wyrzucam i mam w d...e. Ludzie czasem takie g...o chcą Ci wcisnąć i jeszcze wdzięczności jak za zbawienie oczekują...

I ja po glukozie :-) naprawdę nie było strasznie, jak słodka herbatka:) wzięłam książkę, ale była tez dziewczyna ze szkoły rodzenia i te 2 godz przegadałyśmy :p biedna była już 3 raz, bo wcześniej miała wyniki na granicy. Teraz tylko czekać na wyniki uff
Moja paczka przyszła z wanienka, stelażem, przewijakiem, pokrowcem na przewijak, prześcieradłem do gondoli i pieluchami tetrowymi:) wszystko dobrze , tylko zastanawiam się, jak to jest, że oni jakoś to zmieszczą do tego kartonu, a jak ja wyciągnę to później już się coś nie mieści :D u mnie dzisiaj spagetti na obiad, zaraz kończy mi się pranie i biorę się za obiad .

Jak nie bedzie szczebelkow to oczywiscie wywale to lozeczko bez skrupolow ;). I nawet moj mnie nie powstrzyma ;).
Ja jestem przeciwna produkcji nadmiernej ilosci smieci, dlatego staram sie kupowac z glowa i nie za duzo. Jestem zwolenniczka ponownego uzywania, jesli cos sie nadaje, ale sa granice :).

Wiesz najczęściej jest tak ze jak coś się nadaje , to nie dają tego w prezencie :/ ale masz fajne podejście

I ja po glukozie :-) naprawdę nie było strasznie, jak słodka herbatka:) wzięłam książkę, ale była tez dziewczyna ze szkoły rodzenia i te 2 godz przegadałyśmy :p biedna była już 3 raz, bo wcześniej miała wyniki na granicy. Teraz tylko czekać na wyniki uff
Moja paczka przyszła z wanienka, stelażem, przewijakiem, pokrowcem na przewijak, prześcieradłem do gondoli i pieluchami tetrowymi:) wszystko dobrze , tylko zastanawiam się, jak to jest, że oni jakoś to zmieszczą do tego kartonu, a jak ja wyciągnę to później już się coś nie mieści :D u mnie dzisiaj spagetti na obiad, zaraz kończy mi się pranie i biorę się za obiad .

Bo oni pakują setki paczek i maja doświadczenie :)

Zabije dziś kogoś!!
Czy któraś przez Emp@tie składała o "Dobry start"? Ja od 1.07 próbuje i huk! wiesza się na wpisywaniu adresu! Szlag mnie trafi.
Dodatkowo wcisnęli mnie na USG 30+1
na jutro. Fajowo! Ale afera jest inna bo nie mam ubezpieczenia. Uświadomiłam babę że w ciąży mam darmową opiekę i hak jej do mojego ubezpieczenia. No to że dobrze. Tylko 20 minut wcześniej mam być z dowodem. Ha! A dowód mam nieważny ;) ale ciii może nie zobaczą... ino żeby dane się zgadzały...
To chyba pozostaje Ci czekać do sierpnia i składać papierowo ja tak będę robić

Pokaż...

reklama
Myślę, że to bardzo dobrze że go przygotowujesz rozmową na przyjście na świat siostrzyczki :) mi mama opowiadała że ja byłam strasznie zazdrosna o mojego brata, tylko między nami jest 14 miesięcy różnicy to też zupełnie inna sytuacja :)

Wydaje mi się że zazdrość jest normalnym uczuciem w takiej sytuacji.. bez względu na wiek dziecka.. trzeba w tej nowej dla wszystkich sytuacji się odnaleźć.. może dziewczyny co już miały taka sytuację podzielą się doświadczeniami jak to to było i co pomogło?

Do góry