reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

U mnie młody jedzie cały czas w okolicach 50 centyla. Termin z USG zazwyczaj zgadza się co do dnia z terminem z om - przecietniak [emoji14] w pt ważył ok 1850 gramów, w tym tempie za 3 tygodnie powinien dobić do tego bezpiecznego 2,5 kg... Też liczę na sierpień, druga połowę konkretnie ;) starsza córka ma urodziny 3 września i chciałabym już być w domu z mlodym wtedy, żeby móc z nią świętować.

reklama
Dzisiaj miałaś USG? :)
Teraz już nie zwracaj uwagi na szacowane terminy, one są podawane tylko tak o :) jak termin "przesuwa" się do tyłu, to znaczy tyle, że dzieciątko zapowiada się troszkę większe niż średnia ;)
No właśnie pani doktor każe mi się nastawiać na sierpień :D a co będzie , to jak wiadomo. :)

Dokładnie. Każdy sensowny lekarz mówi ze usg z 12 tyg jest najbardziej miarodajne. No ja nie ,tym bardziej ze obie miałam dwa tyg przed przewidywana data .
Z 12 tygodnia mam na sam początek wrzesnia więc dużej różnicy nie ma :D
Wiadomo pierwsze dziecko i dla mnie wszystko jest nowe. Cieszę się ,że rośnie duża xD choć pewnie potem będę płakać jak będę rodziła takiego klocusia [emoji1][emoji1][emoji1]
Najważniejsze ,że ułożona glowkowo , więc bedzie sn jak wszystko będzie ok :)

Z 12 tygodnia mam na sam początek wrzesnia więc dużej różnicy nie ma :D
Wiadomo pierwsze dziecko i dla mnie wszystko jest nowe. Cieszę się ,że rośnie duża xD choć pewnie potem będę płakać jak będę rodziła takiego klocusia [emoji1][emoji1][emoji1]
Najważniejsze ,że ułożona glowkowo , więc bedzie sn jak wszystko będzie ok :)

U mnie narazie był posladkowo ale może jeszcze fiknie :) poza tym to trzecie to już inaczej patrzą:) W środę na badaniu miał główkę na dole nisko. A w piątek na usg już odwrócony :)

Najważniejsze abyśmy zdrowo i jak najmniej boleśnie rodziły :D

Przepraszam za taki spam , ale tyle radości :))))
Uwielbiam te wizyty. No i w końcu nie przybralam nic :) tyle co dzidzia urosła tylko :)

IMG_20180702_092009.jpg

Załączniki

• IMG_20180702_092009.jpg
    IMG_20180702_092009.jpg
    60 KB · Wyświetleń: 303
Ale wam fajnie możecie rodzic w połowie sierpnia a ja będę jeszcze miesiąc z brzuchem chodzić :oo:
Już mi jakby ciut lepiej wzięłam apap ale rano to zwłoki że mnie nawet słabo i źle i ciężko już się polepszylo w sensie mogę funkcjonowac, powiesiłam pranie i gotuje dzieciom krupnik popołudniu pizza na mieście u cioci :biggrin2:

Najważniejsze abyśmy zdrowo i jak najmniej boleśnie rodziły :D

Przepraszam za taki spam , ale tyle radości :))))
Uwielbiam te wizyty. No i w końcu nie przybralam nic :) tyle co dzidzia urosła tylko :)

Zobacz załącznik 872911
Fajny Bobo ja nie wiem co my kobiety mamy, ale jak wyjdę od lekarza to też od razu w samochodzie robię fotki swojego małego :p
Chyba jakieś niecierpliwe jesteśmy hihi

Fajny Bobo ja nie wiem co my kobiety mamy, ale jak wyjdę od lekarza to też od razu w samochodzie robię fotki swojego małego [emoji14]
Chyba jakieś niecierpliwe jesteśmy hihi
U mnie wszyscy , którzy wiedzą ,że byłam u lekarza czekają na fotorelacje [emoji7][emoji16][emoji16][emoji16]

reklama
Ale mnie dobijacie ta swoją wagą :/ chyba przestanę jeść. Kurcze jak to jest, że jedne nic nie tyją, a inne absorbują komórki tłuszczowe z atmosfery? Bardzo rzadko pozwalam sobie na jakieś grzeszki, nie jem dużo, a już od pierwszego trymestru tyje. W 7 t.c. byłam już 2 kg na plusie, a pod koniec 12 t.c. aż 7 kg! Powiedzcie, że to moja tarczyca, bo już nie wiem na co zwalić :/

Dzień dobry.
Idę dalej spać. Dopadła mnie ciążowa deprecha.
Pisałaś że ćwiczyłaś przed i że masz chorą tarczycę to i tyjesz.... Zaczniesz się ruszać po porodzie to zrzucisz...

Do góry