reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

A ja już po kawie kurde rzadko marudzę że coś mnie uwiera ale boli mnie dziś kręgosłup jak nigdy, Damian tak fika że normalnie czuję jak fale na brzuchu mi przechodzą :D
Super uczucie......
Dziś nie leżę pranie już się pierze, muszę umówić syna do lekarza i jedziemy do cioci dzieci także miłego dnia

reklama
Ja przytylam 9 kg jak narazie najgorsze są te ostatnie miesiące więc zobaczymy waga końcową , nigdy nie byłam gruba więc też mam nadzieję że szybko uda mi się schudnąć.

Dzien dobry :)
Ja mam ok. 6,5 kg na plusie (przed ciaza waga w normie). Mam nadzieje, ze nie przektocze magicznej dyszki ;), ale to jeszcze 2 m-ce.

6kg co do grama. I maks jeszcze 6 sobie daję

Ja schudłam jakieś sześć na początku ale myśle ze miałam z czego. Bo miałam około 10 kg nadwagi na początku stycznia powyżej tej wagi kiedy wyglądam jak mega laska:) no i dobijam do tej wagi spowrotem. W tamtych ciążach sześć kg bez chudnięcia na początku , do samego końca. Teraz myśle ze jeszcze zdążę przytyć pare :) tak jak mówię ważne żeby zdrowe były. Jakbym się lepiej czuła na początku i nie miała tyle stresów przez niedouczona lekarkę to pewnie bym tak nie schudła na początku i byłabym już z 12 na plusie a tak to ciężko było się zmusić do jedzenia. Mnie waga stała przez dwa czy trzy mc w miejscu i bardzo się tym martwiłam.

A ja już po kawie kurde rzadko marudzę że coś mnie uwiera ale boli mnie dziś kręgosłup jak nigdy, Damian tak fika że normalnie czuję jak fale na brzuchu mi przechodzą :D
Super uczucie......
Dziś nie leżę pranie już się pierze, muszę umówić syna do lekarza i jedziemy do cioci dzieci także miłego dnia

Wzajemnie miłego. Ja wczoraj pochodzilam to nie wiedziałam jak się nazywam wieczorem :) dziś bardziej spokojnie

Ja schudłam jakieś sześć na początku ale myśle ze miałam z czego. Bo miałam około 10 kg nadwagi na początku stycznia powyżej tej wagi kiedy wyglądam jak mega laska:) no i dobijam do tej wagi spowrotem. W tamtych ciążach sześć kg bez chudnięcia na początku , do samego końca. Teraz myśle ze jeszcze zdążę przytyć pare :) tak jak mówię ważne żeby zdrowe były. Jakbym się lepiej czuła na początku i nie miała tyle stresów przez niedouczona lekarkę to pewnie bym tak nie schudła na początku i byłabym już z 12 na plusie a tak to ciężko było się zmusić do jedzenia. Mnie waga stała przez dwa czy trzy mc w miejscu i bardzo się tym martwiłam.
Brak tycia, a nawet chudniecie na poczatku ciazy to nic niespotykanego, szczegolnie jak ma sie mdlosci lub wymioty. Ja troche stracilam na poczatku, ale tylko 1,5 kg. A ten wzrost wagi potem to nawet nie wiem z czego, bo nie jem jakos wiecej. Moze to hormony i ziarnko do ziarnka...

Ja po dzisiejszym zwazeniu 5kg+.
Tez probuje sprzedac suknie slubna, ale teraz sredni okres na to. Wszystkie co sie hajtaja juz raczej maja pokupowane, lepszy czas bedzie wydaje mi sie na zime, kiedy dziewczyny beda sie szykowac na przyszly rok na sezon.
Mierzyc na razie byla tylko jedna pani, a ogloszenie wisi od prawie 2 miesiecy.
Kupilam za 3 tysiace, aktualnie jest cena 1200, ale mysle ze jak sprzedam za 1000 to bedzie dobrze, bo strasznie duza konkurencja :(

Brak tycia, a nawet chudniecie na poczatku ciazy to nic niespotykanego, szczegolnie jak ma sie mdlosci lub wymioty. Ja troche stracilam na poczatku, ale tylko 1,5 kg. A ten wzrost wagi potem to nawet nie wiem z czego, bo nie jem jakos wiecej. Moze to hormony i ziarnko do ziarnka...

A ja aż sześć kilo, bez wymiotów prawie. Może z raz się zdarzył ale mdłości jak przy chorobie morskiej :) . I jeszcze nie odzyskałam ich w 100%. Kg zaczęło dopiero w piątym mc znów przybywać ... a teraz już młody zajmuje tyle miejsca ze jeść mogę tylko małe porcje i zbyt często to tez się nie da. Myśle ze jak tak dalej pójdzie to moje wcześniejsze ubrania będą wisieć na mnie ... bo teraz mam wrażenie ze młody rośnie a ja znów chudnę.Przynajmniej właśnie ręce nogi tyłek

Hej fajne podejście! Weź wywal te rzeczy co masz na sprzedaż do wora i zrób miejsce dla Basi zajmiesz się czymś, czas zleci i sprawi Ci przyjemność..... Takie oczyszczanie szafek weszło mi w krew bo kiedyś znalazłam kilka rzeczy po terminie i stwierdziłem że marnuje nasze pieniądze a po co? Tak najlepiej szukać oszczędności jak w. Danym miesiącu brak kasy powodzenia i już widzę że masz więcej chęci i energii
A to dzięki Twojej radzie :) Dzięki! Dobrze, że mój mąż nie marudzi, ale chyba sam widzi, że tak trzeba (zawsze marudzi kiedy mu jedzenie nie pasuje). Dzisiaj trochę mam spraw do załatwienia związanych z lekarzem i nie tylko. Przez ta nieudana wizytę w Szczecinie muszę przerzucić kardiologa z Koszalina na inny termin. Zobaczymy co mi ta wredna baba w rejestracji powie.
Porozmawialam też z mężem i stwierdziliśmy, że zarówno on jak i ja potrzebujemy tego fryzjera.

reklama
Ale mnie dobijacie ta swoją wagą :/ chyba przestanę jeść. Kurcze jak to jest, że jedne nic nie tyją, a inne absorbują komórki tłuszczowe z atmosfery? Bardzo rzadko pozwalam sobie na jakieś grzeszki, nie jem dużo, a już od pierwszego trymestru tyje. W 7 t.c. byłam już 2 kg na plusie, a pod koniec 12 t.c. aż 7 kg! Powiedzcie, że to moja tarczyca, bo już nie wiem na co zwalić :/

Dzień dobry.
Idę dalej spać. Dopadła mnie ciążowa deprecha.

Do góry