reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Do mnie sąsiad dzięki Bogu nie pukał więc tragedii nie ma.

Ogarnęłam 3 prania z dodatkowym wirowaniem. Swoją drogą dobrze że mi zalało bo miałam myć podłogi ale się nie mogłam zmusić ;)
Nastawiłam smak na zupę (pomidorowa again!) zdrzemnęłam 2h teraz piję kawę czekam aż makaron się zrobi... i jakoś to leci.

Ja stałam dwie godz przy garach. Mnie naszło na cukinie , szparage, kalafiora, wątróbkę

Wyspałam się dzień bez drzemki dzień stracony, mam glukometr jutro na czczo zmierze cukier i po jedzeniu będę nie wiem czy mi się uda, wiciowamama super rzeczy i buty też fajne..... Ja miałam dziś kaloryczne obiad ale ze względu aby męża podkramic czyli placki ziemniaczane z gulaszem i surówka z kiszonej kapusty.... Kusicie tym jedzonkiem dobrym

Kolekcja butków również skompletowana :blink:
Ja nie mam żadnej pary bucików :o ale wydają mi się zbędne na początek :D
ewentualnie 3:33, połowa 666 :p

no tak w dzien sie z tego smieje, w zadne duchy nie wierze, ale w nocy jak sie kolejny raz odpala sam to troche nieswojo :D

U mnie byla ogorkowa, mlode ziemniaczki, rybka i pomidorki ze smietana.
Teraz robie super hiper fit szarlotke, zobaczymy jak potem cukier, po serniku ostatnio byl elegancki i zjadlam prawie caly :D
U mnie dzisiaj kapuśniak z młodej kapusty <3 a jutro idziemy na wesele, wiec sobota i niedziela poprawiny będą same pyszności, a odpukać mogę jeść wszystko i nie wiem, co to zgaga :D od rana jutro makijaż, fryzjer , prasowanie garnituru i dodatkowo musimy odebrać meble do kuchni, bo nie chcą już w sklepie trzymać, a dopiero tydzień minął :/

Ja nie mam żadnej pary bucików :o ale wydają mi się zbędne na początek :D

U mnie dzisiaj kapuśniak z młodej kapusty <3 a jutro idziemy na wesele, wiec sobota i niedziela poprawiny będą same pyszności, a odpukać mogę jeść wszystko i nie wiem, co to zgaga :D od rana jutro makijaż, fryzjer , prasowanie garnituru i dodatkowo musimy odebrać meble do kuchni, bo nie chcą już w sklepie trzymać, a dopiero tydzień minął :/
O to się wybawisz jutro :) pokaż nam się jak będziesz w pełnej gotowości :)

U mnie dzisiaj telefon z przychodni że lekarza nie będzie w pon i wizyta odwołana, nie powiedzą mi na kiedy można się umówić bo nie mają wglądu do systemu na nowy miesiąc. Mam dzwonić w poniedziałek o
11 bo będzie położna i wtedy się umówić. Najgorsze że l4 mam do poniedziałku i będę musiała znowu prosić rodzinnego .

My już po obiadku. Ogarnęłam sąsiadce ombre bo mi została czerwona farba a jej się podobało u mnie... i w sumie gniję... gorąco i lepko.. choć wieje.. może deszcz przywieje... kurde już mi się kwas cofa niech go szlag.

A ja ruchów też nie liczę. Miki ma stałe pory kopania mocnego. Stałe lekkiego. Chyba znów zminił pozycję bo w innych miejscach dziś kopał a i już wiem jakie to uczucie "drapania paznokciami od wewnątrz"
A dziś koleżanka chłopców zaproponowała mi zabawki niemowlęce min. karuzelkę po swojej siostrze. Z tym że ja to uważam za zbędne. Miałam tylko przy pierwszym dziecku bo wtedy kupowałam WSZYSTKO ale potem już nie... wolę w tel. włączyć kołysanki lub sama "pośpiewać" to mohe śpiewanie do dziś ich wycisza więc...

Mhmm ktoś naleśniki robi... z wanilią.. ale zapachy!

reklama
Ja od dziecka nie umiem polubić wątróbki... a po warzywach mam zgagę... w ogóle chciałabym już zapomnieć o tym co to zgaga... tak jak po urodzeniu Bartka zapomniałam co to bezdech senny ;)
Ja od dziecka nie lubiłam wątróbki, ale wszystko mi się zmieniło po pierwszej ciąży. Teraz mam co jakiś czas wielką ochotę na nia, tylko nie umiem jej zrobić aby była dobra, ale w tym mnie ratuje mama[emoji16]

Do góry