reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Cześć dziewczyny:)
Ja też od 5.30 nie śpię. Pierworodny też.. ja dzisiaj ostatni dzień kiedy chłopaków nie na, już od poniedziałku będę z 1 non stop. Niby powinnam odpocząć, ale od 17 goście i trzeba wejść na odkurzacz i do kuchni też na trochę. Jeszcze gorąco już..
Zaraz idę trochę na spacer bo zauważyłam że taki dzień jak wczoraj cały w łóżku wogole mi nie służy.. jak się rano przewietrzę to lepszy dzień potem.

Goj już sprzątnęłaś? Ładna pobudka..

O próbowaliście taka Frida do odkurzacza podłączyć? U mnie wszyscy znajomi sobie chwalą.. ja miałam marimara ale wrzuciłam po synku bo mnie to obrzydzalo w lazience jak lezalo i teraz katarek wzięłam. Oby się nie przydawało.. z tego marinara tez w sumie bylam zadowolona.

U nas imprezowy.. dziś imieniny męża, jutro urodziny bratanka, w poniedziałek imieniny teściowej.. masakra..
Jeszcze w pn mam lekarza i nie mam co zrobić z synkiem. Teściowa wyjeżdża na weekend i wraca dopiero wieczorem w pn a wizyta na 9.. może mąż się spóźni do pracy, bo nie mam innego pomysłu.

Miłego dnia dziewczyny. W Warszawie dziś prognozują 29 stopni.. ale od jutra znów ochłodzenie..
Sprzątnęłam przed napisaniem posta. Teraz piorę i wiruje. Zakupy ogarnęłam i z lenistwa słodkie bułki na śniadanie..

reklama
Cześć dziewczyny:)
Ja też od 5.30 nie śpię. Pierworodny też.. ja dzisiaj ostatni dzień kiedy chłopaków nie na, już od poniedziałku będę z 1 non stop. Niby powinnam odpocząć, ale od 17 goście i trzeba wejść na odkurzacz i do kuchni też na trochę. Jeszcze gorąco już..
Zaraz idę trochę na spacer bo zauważyłam że taki dzień jak wczoraj cały w łóżku wogole mi nie służy.. jak się rano przewietrzę to lepszy dzień potem.

Goj już sprzątnęłaś? Ładna pobudka..

O próbowaliście taka Frida do odkurzacza podłączyć? U mnie wszyscy znajomi sobie chwalą.. ja miałam marimara ale wrzuciłam po synku bo mnie to obrzydzalo w lazience jak lezalo i teraz katarek wzięłam. Oby się nie przydawało.. z tego marinara tez w sumie bylam zadowolona.

U nas imprezowy.. dziś imieniny męża, jutro urodziny bratanka, w poniedziałek imieniny teściowej.. masakra..
Jeszcze w pn mam lekarza i nie mam co zrobić z synkiem. Teściowa wyjeżdża na weekend i wraca dopiero wieczorem w pn a wizyta na 9.. może mąż się spóźni do pracy, bo nie mam innego pomysłu.

Miłego dnia dziewczyny. W Warszawie dziś prognozują 29 stopni.. ale od jutra znów ochłodzenie..
Już jest upał...

Ja wstalam, a raczej obudzilam sie chwile po 5. Poczytalam troche i zasnelam na moment o 7. Oczywiscie spac poszlam po polnocy :(. I to kolejny dzien podobnie. Chcialabym pospac wiecej ze wzgledu na dziecko w brzuchu.
Niby mam w supialni zaluzje, ale to swit mnie budzi. Moze doloze jeszcze ekrany pod zaslony. Ja jestem swiatlozalezna. Slonce daje mi energie :).
Milego dnia :).

Tej firmy masz? Kurde to już nie wiem. Moje dziecko będzie zaglucone chodzić.
Dziewczyny ja mam sopelek ma lepszą końcówkę niż frida i nigdy przenigdy się nie zarazilam od dzieci a używałem przy trójce myślę że może ty AniaStar jesteś porostu bardziej wrażliwa jakby tak faktycznie było że matki się zarazaja to by tego nie produkowali

No to miałam pobudkę!
Wstaję na siusiu. Wychodzę z pokoju. Nieprzytomna wchodzę w kałuże. Pierwsze: przeklełam psa... ale oprzytomniałam trochę... za dużo jak na psa. Zaglądam do łazienki... a tam wanna pełna i leje się z niej.
Mój kochany młodszy synek nie skręcił prysznica. Nie leciało tego Bóg wie jak szybko z jakim ciśnieniem... ale że mam kretyński odpływ w wannie to prawie jakby była zakorkowana i tak od 22 do tej prawie 5 rano naleciało tyle że zalało łazienkę i spory kawałek poza nią. Jestem nieprzytomna a muszę jeszcze teraz mokre szmaty odwirować... Oczywiście pralka zaj...na bo matka do niej "zbiera pranie"
O tyle dobrze że końcówkę wody pozbierałam takim fajnym gąbkowym mopo-szczotkiem...
W sumie nie pomyślałam (dopiero teraz) że mam odkurzacz warsztatowy i mogę nim wodę zbierać... po prostu piękny poranek świt wręcz...

Współczuje , ja raz zalałam w ciąży łazienkę. Znaczy brat bo wyjął węża od pralki z kibelka , ale ze pralka moja to ja sprzątałam. Aż do łazienki na dół poszło po suficie [emoji37]

A ja wstałam o 9 czyli niedawno ale się super spało mąż wczoraj już wrócił na weekend od rana zajmuje się dziećmi typu wyglupy, śniadanie, picie a ja mogłam spać do woli, u nas niby dziś ma być ciepło ale jakoś jeszcze nie może się przebić..... Wstanę ogarnę się pranko i nastawie gulasz....

Powodzenia i najlepszego dla panny młodej

Miłego dnia

ja też noc prawie nieprzespana, chyba jakieś negatywne fluidy ciężarnych :p
dodatkowo ostatnio telewizor nam się sam włącza w nocy, dobrze że sam telewizor, a nie od razu dekoder i nic nie gra, tylko po prostu się świeci. Ale dzisiaj w nocy to już się poorałam, bo się przebudziłam i sekundę później odpalił się ten telewizor, patrzę na zegarek a tu godzina 3:00 :D duuuchy:ninja2:

reklama
ja też noc prawie nieprzespana, chyba jakieś negatywne fluidy ciężarnych :p
dodatkowo ostatnio telewizor nam się sam włącza w nocy, dobrze że sam telewizor, a nie od razu dekoder i nic nie gra, tylko po prostu się świeci. Ale dzisiaj w nocy to już się poorałam, bo się przebudziłam i sekundę później odpalił się ten telewizor, patrzę na zegarek a tu godzina 3:00 :D duuuchy:ninja2:

Duchy to między 23-24. Ja się każdej nocy budzę w tych godz. Od kiedy pamietam.

Do góry