Mama7
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Heh i tak nie mam, starsza córka jest ostatnio bardzo zaborcza, a po moim pobycie w szpitalu to już w ogóle.@Angelika89. 3 minuty w innym pomieszczeniu i momentalnie wyszłaś oddychać świeżym powietrzem. Także jak pisały dziewczyny nic dziecku nie będzie... Spokojnie możesz wracać do domu jutro, skoro mieszkanie się wywietrzyło.
@StarAnia . Nic się nie martw. W takim stanie pewnie jeszcze z Miłoszem POLEŻYCIE kilka tygodni a każdy dzień zwiększa szanse na samodzielne oddychanie. Pisałam Wam że znajoma urodziła dziecko bodaj w 25tc czy 26 z wagą 625g a teraz to zdrowa 10letnia pyzunia. Także ODPOCZYWAJ potem nie będziesz miała spokoju nawet w WC
Co do cukrzyc i cukrów się nie wypowiem bo to akurat mam super...
Co do wymiarów dzieci.
Zapomniałam dziś zadzwonić umówić się na to USG bo to między 11 a 14 a jak dzwoniłam o 8:30 to wiecie co mi powiedziały...
W 20którymś tc był w 10 centylu wagowo. Więc pewnie będzie chudy. Kacper urodził się na sam koniec 40tc z wagą 3400 Bartek praktycznie w terminie z wagą 3750 więc możliwe że Miki pójdzie w męża i brata najstarszego. Czyli dłuuuuugi chudzielec.
Też przeczytałam i w zupełności się zgadzam, że ciężko uwierzyć że może być tak dobrzeCiekawy artykułto chyba cieszysz się, że rodzisz w Holandii, co?
Opis trochę jak bajka, aż ciężko uwierzyć
Kurcze a mnie by szlag trafił, jakby mi się ktoś po domu pałętał po porodzie, a w szczególności obca baba. Może dziwna jestem, ale nie życzyłbym sobie.Też przeczytałam i w zupełności się zgadzam, że ciężko uwierzyć że może być tak dobrze![]()
To jest pomoc raczej niż paletanie się. Jak się jest tutaj samemu to uwierz mi każde ręce do pomocy są potrzebne kilka godzin dziennie wydaje mi się dobrą sprawa , zobaczymy jak będzie u mnie [emoji16]mam to za darmo więc czemu nie skorzystać.Kurcze a mnie by szlag trafił, jakby mi się ktoś po domu pałętał po porodzie, a w szczególności obca baba. Może dziwna jestem, ale nie życzyłbym sobie.
Mam nadzieję że ta zaborczość ogranicza się do bycia z tobą w łóżku...Heh i tak nie mam, starsza córka jest ostatnio bardzo zaborcza, a po moim pobycie w szpitalu to już w ogóle.
Witam nową mamę
Mojej dostawki nadal nie ma, grrrr. Rozniose ten fedex jutro. Tzn. Jak się tam dodzwonie [emoji14]
No tak jest i mam nadzieję że i ha będę zadowolona z takiej opieki . [emoji2]Też przeczytałam i w zupełności się zgadzam, że ciężko uwierzyć że może być tak dobrze![]()
I wieczne "dobre" rady... mnie wkurza że matka chce urlop brać jak się Miki urodzi żeby pomagać a ja mam telepkę jak pomyślę że będzie w domu 24h minimum przez tydzień.Kurcze a mnie by szlag trafił, jakby mi się ktoś po domu pałętał po porodzie, a w szczególności obca baba. Może dziwna jestem, ale nie życzyłbym sobie.
No zobaczymy co ja będę mogła powiedzieć na ten temat napewno dam wam znać oby było tak jak opisują [emoji307] [emoji106]
Koleżanki też mi mówiły że tak jest więc mam cichą nadzieję o opiece poporodowej to wiem bo już mam załatwione . [emoji16]