Nic nie mów. W tej od początku mam schizy...U mnie nie pierwsze ale jakos w tej ciazy bardziej wariuje niz w poprzedniej
reklama
Moja mama się zaoferowała, że przyjedzie do mnie na tydzień czy dwa, jeśli będę chciała, bo nie mam tutaj nikogo bliskiego oprócz P. To moje pierwsze dziecko i chcę, żebyśmy z P najpierw sami się siebie nawzajem nauczyli. A potem przyjdzie czas na odwiedzinyI wieczne "dobre" rady... mnie wkurza że matka chce urlop brać jak się Miki urodzi żeby pomagać a ja mam telepkę jak pomyślę że będzie w domu 24h minimum przez tydzień.
RooibosGirl
Fanka BB :)
Tak szczerze to chyba byłam dziś jedyną osoba w grupie, która nie miala napiętych mięśni pleców, wszystkie kobitki prawie słaniały się tam z ulgi, kiedy położna je masowała, a ja tak właściwie to prawie nic nie poczułam.Te masaże to ZAJ..STA SPRAWA. Jak rodziłam B. chwilę musiałam poczekać na łóżko. Siedziałam na wózku i babka która mnie wiozła zaczęła mnie masować i jak z bólu zsuwałam się z tego wózka tak momentalnie przestało mnie boleć i się nawet wyprostowałam.
Wszystko zależy od tego jaka mama. Moja przy pierwszym dziecku była przydatna. W domu byłam praktycznie sama z nią i K. Dużo dawało mi kiedy po całym dniu ona kąpała młodego a ja miałam 30 minut na spacer i odpoczynek. No i po lekarzach ze mną jeździła tzn. bo K. miał dużo różnych wizyt w pierwszym roku życia. Teraz moje drogi z nią się rozeszły... coraz bardziej mnie irytuje i najlepiej się czuje gdy jej nie ma...Moja mama się zaoferowała, że przyjedzie do mnie na tydzień czy dwa, jeśli będę chciała, bo nie mam tutaj nikogo bliskiego oprócz P. To moje pierwsze dziecko i chcę, żebyśmy z P najpierw sami się siebie nawzajem nauczyli. A potem przyjdzie czas na odwiedziny
KINDERBUENOO88
Kurcze a mnie by szlag trafił, jakby mi się ktoś po domu pałętał po porodzie, a w szczególności obca baba. Może dziwna jestem, ale nie życzyłbym sobie.
Do mojej siostry tez przychodziła przez tydzień, tyle ze była u niej tez mama to ona nie miała co robić, ale naczynia chciała myć itp wiec mega pomoc. Ale docelowo siedziały z mamy na kawce i rozmawiały
RooibosGirl
Moja już uprzedziła w pracy że jak urodzę to bierze 4 dni wolnego. Oczywiście pytała czy chcę, a ja nie mam nic przeciwko temu, dobrze się dogadujemy i przyda mi sie jej wsparcieMoja mama się zaoferowała, że przyjedzie do mnie na tydzień czy dwa, jeśli będę chciała, bo nie mam tutaj nikogo bliskiego oprócz P. To moje pierwsze dziecko i chcę, żebyśmy z P najpierw sami się siebie nawzajem nauczyli. A potem przyjdzie czas na odwiedziny
Ja to teraz jestem taka koślawa że mi nawet leżeć źle więc pidczas masażu chyba orgazmu wielokrotnego bym dostałaTak szczerze to chyba byłam dziś jedyną osoba w grupie, która nie miala napiętych mięśni pleców, wszystkie kobitki prawie słaniały się tam z ulgi, kiedy położna je masowała, a ja tak właściwie to prawie nic nie poczułam.
RooibosGirl
Co do tej nauki czym jest parcie, jak to robić prawidłowo i jak prawidłowo oddychać to naprawdę jestem ciekawa czy uda mi się do tego zastosować kiedy pojawi się ból.
To niech do mnie przyjedzie sprzątać po starszakach i latać ich wysłuchać a ja się noworodkiem sama zajmęDo mojej siostry tez przychodziła przez tydzień, tyle ze była u niej tez mama to ona nie miała co robić, ale naczynia chciała myć itp wiec mega pomoc. Ale docelowo siedziały z mamy na kawce i rozmawiały
reklama
D
Deleted member 178444
Gość
Moja mama prawdopodobnie będzie w sanatorium, kiedy ja będę rodzić [emoji14] gorzej z teściami, mam nadzieję, że nie będą się za bardzo narzucać...Moja mama się zaoferowała, że przyjedzie do mnie na tydzień czy dwa, jeśli będę chciała, bo nie mam tutaj nikogo bliskiego oprócz P. To moje pierwsze dziecko i chcę, żebyśmy z P najpierw sami się siebie nawzajem nauczyli. A potem przyjdzie czas na odwiedziny