reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Mnie się na ostatniej wizycie lekarz pytał czy palę papierosy. Ja że nie, że nawet w domu nikt nie pali u mnie.
A ponoć miałam już jakieś odwapnienia łożyska właśnie. Oooo.
Mnie pytał jakieś 2-3 miesiące temu i kazał dużo pić wody wtedy, ale nie wiem, czemu tak.
Mam przesyłkę z geminii
A ten termometr to dodupny, że tak zapytam? :D bo ja dalej nie wiem, jaki wziąć. P mi radził do ucha.

Ja gole się na czuja bo już nic nie widzę, a później kontrola przed lusterkiem :D
A co do lekarza na NFZ to ja prowadzę tak ciążę i jestem bardzo zadowolona . Na każdej wizycie badanie na samolocie, usg zawsze dostaje zdjęcia :) prenatalne robiłam u innego lekarza z certyfikatem a tak to od początku na NFZ :)

Ja nic nie mam ogólnie do NFZ tylko u mnie w mieście takie zadupie. Tak się traktuje dziewczyny i szkoda bo i gabinet dobrze wyposażony i w sumie lekarz ogarnięty bo prywatnie przyjmuje w Żarach ( miasto powiatowe u nas) i opinie ma dobra a tu nic się nie stara :(

Ja też NFZ poza prenatalnymi (genetycznymi) ale brakuje mi USG tzn. u mnie w obu najbliższych przychodniach zwyczajnie USG się nie robi w gab.gin.

Mnie pytał jakieś 2-3 miesiące temu i kazał dużo pić wody wtedy, ale nie wiem, czemu tak. A ten termometr to dodupny, że tak zapytam? :D bo ja dalej nie wiem, jaki wziąć. P mi radził do ucha.
Ja nigdy nie mierzyłam dodupnie.
A wzięłam ten bo ma miękką końcówkę i łatwiej jest takiemu maluszkowi w pachwinie zmierzyć temperaturę.
Miałam kupić na podczerwień Ale jest tyle opinii różnych że nie mogłam się zdecydować i zrezygnowałam na razie

reklama
Kiedy MAMUSIA się NUDZI ;)
Twój starszy (chyba) syn wygląda jak Piotruś Pan ;)

A ja czekam na kuriera, mam nadzieję, że się dzisiaj w końcu zjawi. Muszę też zamówić jeszcze parę rzeczy, ale nie mogę się zdecydować, co najpierw chce mieć [emoji14]
No i o 15 40 wizyta.

Co do dzieci, to faktycznie teraz spore się rodzą. U mnie kruszyny, bo i ja i Przemek nie należymy do gigantów i bylismy drobni przy porodzie ;) ale mi to na reke. Jak ma się 155 cm wzrostu, to im mniejsze dziecko tym lepiej ;p

Do góry