reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Mnie się na ostatniej wizycie lekarz pytał czy palę papierosy. Ja że nie, że nawet w domu nikt nie pali u mnie.
A ponoć miałam już jakieś odwapnienia łożyska właśnie. Oooo.

reklama
Kiedy MAMUSIA się NUDZI ;)

Załączniki

• 20180627_105453.jpg
    20180627_105453.jpg
    480,5 KB · Wyświetleń: 91
  • 20180627_105102.jpg
    20180627_105102.jpg
    487,1 KB · Wyświetleń: 89
Maura89 a jak z pomiarów wychodziły większe to urodziłas też troszkę wcześniej zgodnie z tymi ostatnimi pomiarami usg? :)

Tu chyba nie ma jakiejs reguly bo pierwsze dziecko przenosilam o tydzień ;p a drugiego urodzilam raptem 5 dni wcześniej:p pomiar pomiarem a wyjdzie i tak kiedy bedzie samo chcialo, chociaż wcale sie nie obraze jak teraz trzecie urodzi sie ciut wcześniej:p

Ja dziś rano miałam wizytę u ginekologa. Rano poszłam pod prysznicem się przystrzyc bo te 2 tyg u rodziców się zaroslam - i kurde co to były zaakrobacje- masakra!! A to jeszcze tyle czasu, nie wiem jak to będę robić :(

Ogólnie tu byłam 3 raz na NFZ i powiem Wam, że wnioski mam smutne. Lekarz traktuje Cię jak tską ciemną babę co to ani chyba do internetu nie zagłada ani książek nie czyta. Gada głupoty i 5x na wizycie zmienia zdania. Ale właśnie bo co laska ogarnięta to jeździ prywatnie albo 20km do Żar albo 40 km do Zielonej a cała reszta przychodzi do niego- widziałam te babuszki w poczekalni i tak mi szkoda, bo nie powinno tak być :(

Dziś skończyłam 27 tc a mały wazy 1200g. Czyli idealnie w normie tego największego centyla. I wszystko dobrze, ale co dokładnie to nie wiem bo lekarz przy usg niemowa...

Apropos fotelików to taki będzie u nas jako ten na pierwsze miesiące i do wpinania we wózek na wyjazdy

Załączniki

• 46af2345ecdb2e3f59ff9d1927007ebe.jpg
    46af2345ecdb2e3f59ff9d1927007ebe.jpg
    61,1 KB · Wyświetleń: 63
Mówisz ,że dziecko w brzuszku wbiło Ci paznokcia ?
Bo szczerze ja się zastanawiałam , czy mnie Helenka w środku nie drapie [emoji12] [emoji4]
Tak, to brzuszkowe. No boli mnie to do tej pory. Jakaś masakra. Jak leżę to jest w miarę ok. W poprzedniej ciąży też miałam bóle nad brzuchem i wtedy się okazało, że dziecko naciska na nerki, ale tutaj zupełnie nie wiem na co ona może naciskać obok pępka.
Zaczęłam ogarniać pokój dziecięcy :) jak będą pierwsze efekty to Wam pokaże, na razie muszę skończyć parę ozdób i podłogę do tipi uszyc i do tego skrzynie przygotować na zabawki i jeszcze pewnie coś wymyślę.

reklama
Ja dziś rano miałam wizytę u ginekologa. Rano poszłam pod prysznicem się przystrzyc bo te 2 tyg u rodziców się zaroslam - i kurde co to były zaakrobacje- masakra!! A to jeszcze tyle czasu, nie wiem jak to będę robić :(

Ogólnie tu byłam 3 raz na NFZ i powiem Wam, że wnioski mam smutne. Lekarz traktuje Cię jak tską ciemną babę co to ani chyba do internetu nie zagłada ani książek nie czyta. Gada głupoty i 5x na wizycie zmienia zdania. Ale właśnie bo co laska ogarnięta to jeździ prywatnie albo 20km do Żar albo 40 km do Zielonej a cała reszta przychodzi do niego- widziałam te babuszki w poczekalni i tak mi szkoda, bo nie powinno tak być :(

Dziś skończyłam 27 tc a mały wazy 1200g. Czyli idealnie w normie tego największego centyla. I wszystko dobrze, ale co dokładnie to nie wiem bo lekarz przy usg niemowa...
Ja gole się na czuja bo już nic nie widzę, a później kontrola przed lusterkiem :D
A co do lekarza na NFZ to ja prowadzę tak ciążę i jestem bardzo zadowolona . Na każdej wizycie badanie na samolocie, usg zawsze dostaje zdjęcia :) prenatalne robiłam u innego lekarza z certyfikatem a tak to od początku na NFZ :)

Do góry