reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

To dzisiaj dzień piękności :)
Ja w zeszłym tyg zaliczyłam henne i regulacje brwi i od razu sama sobie bardziej się podobam :)
Tym bardziej że mam jasne włosy i od słońca płowieją mi i brwi i rzęsy i mam prawie białe

Ja w tym tygodniu też mam odszczurzanie :) mani-pedi, fryzjer i kosmetyczka. Choć i tak staram się raz w miesiącu zrobić taki pakiet bo w sumie bardzo to pomaga na samoakceptacje. To plus ładna bielizna i perfumy i nawet mi nie przeszkadza wtedy, że jestem wielorybem :)

reklama
A czytałam ostatnio sporo o liftingu rzęs i może nawet bym się skusiła gdyby nie to że jestem tak zwaną złotówą i często sobie żałuję na coś co nie jest konieczne :)

Powiem Ci ze ja nie płaciłam dużo , a efekt na ponad osiem tyg miałam. Jednak oko lepiej wyglada. Rzęsy na gęstsze dłuższe a jak fajnie podniesione [emoji7]

Ja w każdej wolnej chwili siegalam po książkę. Pochlanialam jedną za drugą, dopóki nie zaszlam w ciążę. Nie mogę się jakoś skupić, jedyne co mnie teraz interesuje to tematyka ciążowa, a nie kryminały :pi jeszcze, nie wiem czy też tak macie ale mój wzrok jakby się pogorszyl, oczy mi się szybko męczą :)
Też jestem molem książkowym - od fantastyki przez różne, dziwne, śmieszne po babskie. Ale w ciąży też mam problem z czytaniem, bo nic nie ciekawi mnie bardziej niż ta moja własna ciąża.
Poza tym coś tam rysuję, uczę się akwareli, ale teraz w ciąży też nie poświęcam temu tyle czasu co kiedyś. Chociaż ostatnio znów codziennie coś szkicuję :) mam plan na serię obrazków ze zwierzątkami nad łóżeczko dla Blanki, mam nadzieję że ładnie wyjdzie.

Byłam dzisiaj w sklepie z artykułami dla maluszków. Nie musze się z nikim o nic targować, bo na starcie cena wózka jest 70 zł nizsza niż wszędzie. Szok. Adaptery 30 zł. Czas oczekiwania na adamexa vicco to zazwyczaj od 1 tygodnia do sześciu, różnie to bywa ale babka mówiła, że nie pamięta żeby ktoś czekał to 8 tygodni. Fotelik weźmiemy chyba babysafe york. Decyzje podejmiemy po przymiarce do samochodu.
Pooglądałam łóżeczka, bujaczki, wanienki, zobaczyłam jakie mają ubranka, kupiłam trochę pieluch flanelowych i tetrowych oraz 4 pary łapek niedrapek.

W ogóle to mają świetnie wyposażony sklep, chyba jednak większość rzeczy kupie stacjonarnie u nich a nie tak jak planowałam przez internet.

Potem pojechałam jeszcze na zakupy i tyle się dzisiaj nałazilam, że myślałam że nogi wejdą mi w d... Teraz już od godziny leżę na kanapie i mam dość tego dnia.

Ostatnia edycja:
Ja w sumie chodzę tylko do fryzjera. Kiedyś się sama farbowałam , ale bardzo zniszczyłam włosy. Teraz pod opieką mojej fryzjerki bardzo odżyły . Jeźdze do niej do salonu , na taką wieś , ale szczerze place 2-3razy mniej niż w dużych salonach , w mieście ;)

Ja dziś byłam wożona samochodem ale np. kupienie głupich bułek, nerki dla B., książki dla K. i zerknięcie na piżamy dla mnie w hipermarkecie sprawiło że moje łono leży i kwiczy...

Zresztą przyznam ,że w ciąży robiłam raz ombre i nic więcej z nimi nie robilam. Nigdy nie miałam tak gęstych i lśniących włosów;) przestały mi się przetłuszczać ;)

reklama
Ja w sumie chodzę tylko do fryzjera. Kiedyś się sama farbowałam , ale bardzo zniszczyłam włosy. Teraz pod opieką mojej fryzjerki bardzo odżyły . Jeźdze do niej do salonu , na taką wieś , ale szczerze place 2-3razy mniej niż w dużych salonach , w mieście ;)

Ja z racji tego ze farbuje na czarno tylko , to robię sama. Jakbym chciała na jaśniejszy czy coś to już nie ryzykowalabym. Ja zawsze miałam super włosy miękkie błyszczące a od roku gdzieś istne siano , pomimo ze mniej farbuje mniej stylizuje ani więcej dbam o witaminy i używam więcej odzywek itd

Do góry