reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

To dzisiaj dzień piękności :)
Ja w zeszłym tyg zaliczyłam henne i regulacje brwi i od razu sama sobie bardziej się podobam :)
Tym bardziej że mam jasne włosy i od słońca płowieją mi i brwi i rzęsy i mam prawie białe

Ja w tym tygodniu też mam odszczurzanie :) mani-pedi, fryzjer i kosmetyczka. Choć i tak staram się raz w miesiącu zrobić taki pakiet bo w sumie bardzo to pomaga na samoakceptacje. To plus ładna bielizna i perfumy i nawet mi nie przeszkadza wtedy, że jestem wielorybem :)

reklama
A czytałam ostatnio sporo o liftingu rzęs i może nawet bym się skusiła gdyby nie to że jestem tak zwaną złotówą i często sobie żałuję na coś co nie jest konieczne :)

Powiem Ci ze ja nie płaciłam dużo , a efekt na ponad osiem tyg miałam. Jednak oko lepiej wyglada. Rzęsy na gęstsze dłuższe a jak fajnie podniesione [emoji7]

Ja w każdej wolnej chwili siegalam po książkę. Pochlanialam jedną za drugą, dopóki nie zaszlam w ciążę. Nie mogę się jakoś skupić, jedyne co mnie teraz interesuje to tematyka ciążowa, a nie kryminały :pi jeszcze, nie wiem czy też tak macie ale mój wzrok jakby się pogorszyl, oczy mi się szybko męczą :)
Też jestem molem książkowym - od fantastyki przez różne, dziwne, śmieszne po babskie. Ale w ciąży też mam problem z czytaniem, bo nic nie ciekawi mnie bardziej niż ta moja własna ciąża.
Poza tym coś tam rysuję, uczę się akwareli, ale teraz w ciąży też nie poświęcam temu tyle czasu co kiedyś. Chociaż ostatnio znów codziennie coś szkicuję :) mam plan na serię obrazków ze zwierzątkami nad łóżeczko dla Blanki, mam nadzieję że ładnie wyjdzie.

Byłam dzisiaj w sklepie z artykułami dla maluszków. Nie musze się z nikim o nic targować, bo na starcie cena wózka jest 70 zł nizsza niż wszędzie. Szok. Adaptery 30 zł. Czas oczekiwania na adamexa vicco to zazwyczaj od 1 tygodnia do sześciu, różnie to bywa ale babka mówiła, że nie pamięta żeby ktoś czekał to 8 tygodni. Fotelik weźmiemy chyba babysafe york. Decyzje podejmiemy po przymiarce do samochodu.
Pooglądałam łóżeczka, bujaczki, wanienki, zobaczyłam jakie mają ubranka, kupiłam trochę pieluch flanelowych i tetrowych oraz 4 pary łapek niedrapek.

W ogóle to mają świetnie wyposażony sklep, chyba jednak większość rzeczy kupie stacjonarnie u nich a nie tak jak planowałam przez internet.

Potem pojechałam jeszcze na zakupy i tyle się dzisiaj nałazilam, że myślałam że nogi wejdą mi w d... Teraz już od godziny leżę na kanapie i mam dość tego dnia.

Ostatnia edycja:
Ja w sumie chodzę tylko do fryzjera. Kiedyś się sama farbowałam , ale bardzo zniszczyłam włosy. Teraz pod opieką mojej fryzjerki bardzo odżyły . Jeźdze do niej do salonu , na taką wieś , ale szczerze place 2-3razy mniej niż w dużych salonach , w mieście ;)

Ja dziś byłam wożona samochodem ale np. kupienie głupich bułek, nerki dla B., książki dla K. i zerknięcie na piżamy dla mnie w hipermarkecie sprawiło że moje łono leży i kwiczy...

Zresztą przyznam ,że w ciąży robiłam raz ombre i nic więcej z nimi nie robilam. Nigdy nie miałam tak gęstych i lśniących włosów;) przestały mi się przetłuszczać ;)

reklama
Ja w sumie chodzę tylko do fryzjera. Kiedyś się sama farbowałam , ale bardzo zniszczyłam włosy. Teraz pod opieką mojej fryzjerki bardzo odżyły . Jeźdze do niej do salonu , na taką wieś , ale szczerze place 2-3razy mniej niż w dużych salonach , w mieście ;)

Ja z racji tego ze farbuje na czarno tylko , to robię sama. Jakbym chciała na jaśniejszy czy coś to już nie ryzykowalabym. Ja zawsze miałam super włosy miękkie błyszczące a od roku gdzieś istne siano , pomimo ze mniej farbuje mniej stylizuje ani więcej dbam o witaminy i używam więcej odzywek itd

Do góry