reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Dziewczyny 3prenatalne badanie niestety jest juz płatne tylko te dwa pierwsze były na NFZ, ja je robię ale u swojego lekarza nie idę już do tamtej Francy co nawet mi po złości płci nie chciała powiedzieć i się wiecznie spieszyla.....

reklama
Mnie też Doktor uświadomiła, że to nie koniecznie dziecko się wypycha, tak jak myślałam, a mogą być to skurcze. Bardzo trudne jest to do odróżnienia. Dostałam zalecenie żeby zwolnić, bardziej się oszczędzać, nospa i obserwacja siebie. Po prostu unikać W miarę możliwości sytuacji w których brzuszek się spina.
Staram się tego trzymać, co nie znaczy że ciągle leżę i widzę, że jest dużo lepiej.
Także na pewno musisz więcej odpoczywać, trzymam kciuki :)
No mam nadzieję że to wszystko pomoże chodź przyznam że kiedy mnie uświadomili że to nie mały A macica to sobie pomyślałam że z miesiąc już tak mam ... fakt było czasem 1-2 razy dziennie ale było A ja byłam na 100 % że to mały . No niezły szok . Leżę- nudzę się- czekam na śniadanie.

No mam nadzieję że to wszystko pomoże chodź przyznam że kiedy mnie uświadomili że to nie mały A macica to sobie pomyślałam że z miesiąc już tak mam ... fakt było czasem 1-2 razy dziennie ale było A ja byłam na 100 % że to mały . No niezły szok . Leżę- nudzę się- czekam na śniadanie.

Jesteśmy z Wami. Szpital to najlepsze miejsce w tej sytuacji.. pisz nam koniecznie jak się czujesz i co mówią lekarze. Trzymamy kciuki.. chyba większość z nas boi się właśnie takiej sytuacji..
Plus że śniadania, obiady, kolacje do łóżka doniesione bez gotowania..

Nie chce publicznie na forum pisać dokładnych danych gdzie jada, skąd itp myślę że miejscowośc do moich obaw nie mam nic do rzeczy ehhh

A to ich pierwszy samodzielny wyjazd? W sensie bez Ciebie? Umieją pływać?
Nie dziwię się że się denerwujesz..może porozmawiaj na ten temat z opiekunami, może poproś o jakiś dodatkowy kontakt gdybyś się denerwowała.. wiadomo ciąża i hormony nie ułatwiają sprawy, ale cieżarnym się też nie odmawia.. kiedys muszą tej samodzielności spróbować, a lek pewnie będzie się pojawiał zawsze. Najgorzej jesli to pierwszy raz.

Jesteśmy z Wami. Szpital to najlepsze miejsce w tej sytuacji.. pisz nam koniecznie jak się czujesz i co mówią lekarze. Trzymamy kciuki.. chyba większość z nas boi się właśnie takiej sytuacji..
Plus że śniadania, obiady, kolacje do łóżka doniesione bez gotowania..

Dokładnie trochę smialismy się że jak all inclusive bo opaskę na ręce mam. Pod tym względem odpocznę. Będę pisać co i jak aczkolwiek po 1 kroplowce nie widzę poprawy. Obchód koło 9 więc może się czegoś dowiem. Dzięki za słowa otuchy.

30tka z przodu, która mnie bardzo cieszy..jeszcze 7 tygodni i będzie skończone 36, zacznę 37.. szybko płynie ten czas
Screenshot_20180623-084148.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180623-084148.jpg
    Screenshot_20180623-084148.jpg
    95,7 KB · Wyświetleń: 231
Dokładnie trochę smialismy się że jak all inclusive bo opaskę na ręce mam. Pod tym względem odpocznę. Będę pisać co i jak aczkolwiek po 1 kroplowce nie widzę poprawy. Obchód koło 9 więc może się czegoś dowiem. Dzięki za słowa otuchy.

Jedna kroplowka to może być mało. Staraj się zrelaksować. Może dobra książkę gdyby Ci ktoś przyniósł?

StarAnia jak się czujesz?

Mnie w nocy tak bolała głowa, że wsyskam i wzięłam tabletkę. Ostatnie dni dużo się działo i mało piłam.. poszukuję się w tym przyczyny. Dzisiaj już od rana 4 szklanki wody wypije.. zaraz pije dalej. Nam nadzieję że pomoże..

Mnie w nocy tak bolała głowa, że wsyskam i wzięłam tabletkę. Ostatnie dni dużo się działo i mało piłam.. poszukuję się w tym przyczyny. Dzisiaj już od rana 4 szklanki wody wypije.. zaraz pije dalej. Nam nadzieję że pomoże..
Oby pomogło bo ból głowy to nic przyjemnego, wszystkiego się odechciewa . Ale ja zauważyłam że jak cały dzień coś się dzieje i mało pije to wieczorem czuje się gorzej niż zwykle.

reklama
30tka z przodu, która mnie bardzo cieszy..jeszcze 7 tygodni i będzie skończone 36, zacznę 37.. szybko płynie ten czasZobacz załącznik 870153
U mnie jutro 30 , kiedy to zleciało nie wiem :) dopiero co był 20 tydzień i myślałam, że a już połowa , a tutaj poród coraz to bliżej :)
Odnośnie uciekającego czasu kiedy będziecie pakowały torbę do szpitala ? :)

Do góry