D
Deleted member 178444
Gość
Kawa i potem drzemka - jak wstaniesz to akurat zacznie działaćJa jeszcze nie piłam. Złe się mi spało przez te skurcze i teraz myśle czy pic kawę czy walnac drzemkę a potem kawę
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Kawa i potem drzemka - jak wstaniesz to akurat zacznie działaćJa jeszcze nie piłam. Złe się mi spało przez te skurcze i teraz myśle czy pic kawę czy walnac drzemkę a potem kawę
Masz wybór. Albo pół roku 100%, drugie pół 60%, albo cały rok 80%. Z becikowym nie pamiętamGwiazdy, a powiedzcie ile płacą na macierzyńskim ?? Teraz mam 100% a później to ile ?? I jak ogarnąć temat becikowe i hajs z ubezpieczenia ??
Kawa i potem drzemka - jak wstaniesz to akurat zacznie działać
Ospamox na bazie amoxicillinum, więc niestety nie mogłabyś tego brać.Jaki masz antybiotyk ? Ja jestem w kropce w razie potrzeby bo wyszło ze nie mogę brać amoxycyliny a zazwyczaj to piszą w ciąży. Ja sobie zrobiłam syrop domowy taki powlekajaco antybakteryjny. Czosnek cebula cytryna miód i pomógł na kaszel. To tak przy okazji. O ile nie masz problemu z cukrem bo trochę posłodzić to trzeba.
Ospamox na bazie amoxicillinum, więc niestety nie mogłabyś tego brać.
Zebrałam się, ale robię wszystko strasznie wolno. Przynajmniej mogę coś zrobić.
Ja wróciłam po 2 tygodniach od rodziców i... szczerze za nimi tęsknię [emoji16] obiadek mamy codziennie, spacery, totalny chill, jak takie wczasy pod gruszą [emoji16] aż się śmieje, że mam 29 lat, maluszka w drodze a u mamusi i tatusia mi najlepiej [emoji3]
A jeżeli jesteś objęta ubezpieczeniem grupowym u swojego pracodawcy to zanosisz mu tylko akt urodzenia dziecka i to on załatwia już wszelkie formalności w ubezpieczalni. Pieniądze są bardzo szybko wypłacane [emoji846] u mnie w pracy dowiedziałam się, że to kwestia tygodnia. Jeżeli masz ubezpieczenie indywidualne to czeka Cię wizyta w oddziale z aktem urodzenia i pewnie dowodem os. wypełniasz wniosek i również kilka dni na wypłatę pieniążków.Gwiazdy, a powiedzcie ile płacą na macierzyńskim ?? Teraz mam 100% a później to ile ?? I jak ogarnąć temat becikowe i hajs z ubezpieczenia ??