reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Gwiazdy, a powiedzcie ile płacą na macierzyńskim ?? Teraz mam 100% a później to ile ?? I jak ogarnąć temat becikowe i hajs z ubezpieczenia ??

Jaki masz antybiotyk ? Ja jestem w kropce w razie potrzeby bo wyszło ze nie mogę brać amoxycyliny a zazwyczaj to piszą w ciąży. Ja sobie zrobiłam syrop domowy taki powlekajaco antybakteryjny. Czosnek cebula cytryna miód i pomógł na kaszel. To tak przy okazji. O ile nie masz problemu z cukrem bo trochę posłodzić to trzeba.
Ospamox na bazie amoxicillinum, więc niestety nie mogłabyś tego brać.

Zebrałam się, ale robię wszystko strasznie wolno. Przynajmniej mogę coś zrobić.

Gwiazdy, a powiedzcie ile płacą na macierzyńskim ?? Teraz mam 100% a później to ile ?? I jak ogarnąć temat becikowe i hajs z ubezpieczenia ??
A jeżeli jesteś objęta ubezpieczeniem grupowym u swojego pracodawcy to zanosisz mu tylko akt urodzenia dziecka i to on załatwia już wszelkie formalności w ubezpieczalni. Pieniądze są bardzo szybko wypłacane [emoji846] u mnie w pracy dowiedziałam się, że to kwestia tygodnia. Jeżeli masz ubezpieczenie indywidualne to czeka Cię wizyta w oddziale z aktem urodzenia i pewnie dowodem os. wypełniasz wniosek i również kilka dni na wypłatę pieniążków.

@StarAnia dobrze prawi - albo 12 miesięcy 80% albo 6 miesięcy 100% a potem 60% wypłacają.
IMG_20180615_085942.jpg
IMG_20180615_085913.jpg

Załączniki

• IMG_20180615_085942.jpg
    IMG_20180615_085942.jpg
    109 KB · Wyświetleń: 400
  • IMG_20180615_085913.jpg
    IMG_20180615_085913.jpg
    103 KB · Wyświetleń: 394
reklama
Do góry