reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
A ja z rozmiaru 56 mam jedną mini sukieneczke i chyba jedno body :unsure:
Tiaaaaa.... reszta 62.
Nie spodziewam się żeby urodziła się mała.
Kilka sztuk dosłownie na 68. I może ze 4 sztuki na 74
Musze uzupełnić trochę garderobę jeszcze :tak:
Ja 6 lat temu urodziłam syna 4kg i w rozm 56 chodził grubo ponad miesiąc więc warto mieć ciut więcej z doświadczenia mówię, nie nie będą pachnieć szafa ja najpierw wybrałam w naszym płynie a dziś w loveli i będę prasowac ja w domu mam sucho i czysto nie susze w mieszkanie nic więc żadna wilgoć nie wejdzie i nie będzie czuć teho zapachu, w szafie pachnie drewnem ubranka wyprane jak będę leżeć 3mce nic się nie stanie przynajmniej u mnie a nie chce później w 8i9 mcu wieszać w lato i stać przy gorącym żelazku

A to miałam odpisał z tym zapachem w szafie ogólnie a nie tylko do Ciebie wiciowamama sorki, ja używam tylko płynu do prania w ogóle żadnych do płukania nawet dla nas mi nic nie pachnie inaczej

Oj, tak... po płynie do płukania z biedronki, na który raz sie skusiłam miałam wrażenie, że zapach tak jakoś zjełczał. Coś paskudnego. A jak zachowują się te płyny do płukania dla niemowląt? Długo trzymają świeży zapach?
Ja piore tylko w płynie nie dodaje tego do płukania jak wyprasuje ubranka to w sumie nie pachną w ogóle jedynie są świeże i o taki efekt mi chodzi

Co do farb to są farby z atestem do malowania pokojów, w którym będą przebywać dzieci i one są w 100% bezpieczne (cała półka w Castoramie, wystarczy zapytać sprzedawcę). Bezzapachowe, szybko schnące. Za tą przyjemność trzeba zapłacić ale myślę, że to dobre udogodnienie dla osób, które się martwią. Myślę też, że mieszkając w centrum dużego miasta lub balkon balkon z siasiadem, który wychodzi na dymka, gdzie staramy się unikać dymu papierosowego jest o wiele bardziej szkodliwe niż schnąca farba.

I myślę też, że malując paznokcie (jeżeli jeszcze dajemy radę [emoji16]) lub zmywajac je wdychamy więcej syfu niż gdy ktoś nam maluje ściany
Mi fizjoterapeutka mowila, ze wszystkie sa hipoalergiczne, a moj mi kupil takie hypoalergiczne dla dzieci teraz. Zobaczymy czy nie podraznia skory, bo prawie miesiac leczylam zdarta skore, a po ostatnich bardzo mnie swedziala i usunelam wczesniej. Moze to kwestia tego, ze skora jest bardziej rozciagnieta i przez to wrazliwsza?

reklama
Do góry