reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja biorę od początku ja. I mimo brania zdażyło mi się dwa razy plamienie samoistne. I dwa razy po badaniu. Jak był spokój to Jeden lekarz mówił żeby odstawić ale zeszłam tylko na jedna bo się bałam. I ten dziś mówi ze jedna to prawie nic ale lepiej niż całkiem odstawienie. I mówi ze kategorycznie brać i to do 37 nawet bo ona nawet nie tyle działa na twardnienia co na szyjkę ze się nie skraca w ich wyniku. Pewnie Tobie by kazał zaraz założyć bo mówi ze ona nie szkodzi a dużo może pomoc. W każdym razie z każdym plamieniem jak byłam to się pytali czy biorę i mówili żeby brać
Myślałam naiwnie, że już będzie dobrze, ale dwa aktywniejsze dni i powtórka z rozrywki. Jeśli jutro nie przejdzie mimo leżenia zacznę brać. Szyjkę mam długa i zamknieta.

reklama
Witam was dziewczyny czy któraś z was przyjmuje witaminy mama dha premium plus pytam ponieważ chce je zmienić z prenatala bo strasznie idą w górę a widzę mają podobny skład ktoś coś?

Moja gin kazała mi tylko mama dha Premium plus i żadne inne. Kupiłam w necie ostatnio 5 paczek po 29zl.
Kolega co jest handlowcem medycznym twierdzi też że to najlepsze na rynku

Myślałam naiwnie, że już będzie dobrze, ale dwa aktywniejsze dni i powtórka z rozrywki. Jeśli jutro nie przejdzie mimo leżenia zacznę brać. Szyjkę mam długa i zamknieta.

No ja właśnie myśle co zrobić żeby mi te twardnienia przeszły bo dziś już mnie to wkurza. Magnez nospa leżenie i nic narazie. A co do plamienia to różne są powody. Nieraz nawet lekarz nie wie co jest grane. A Tobie powiedziała ze od czego te plamienia ?

No ja właśnie myśle co zrobić żeby mi te twardnienia przeszły bo dziś już mnie to wkurza. Magnez nospa leżenie i nic narazie. A co do plamienia to różne są powody. Nieraz nawet lekarz nie wie co jest grane. A Tobie powiedziała ze od czego te plamienia ?
Mi powiedziala, ze od czynnosci skorczowej macicy.
Tez biore magnez, rozkurczowe, poleguje, ale tez prawda jest, ze jak sie lepiej poczulam to zalatwialam sprawy w miescie, np.zakupy dla dziecka i po dwoch dnia dobrego samopoczucia bec: ból i napiecie przucha nawet w nocy, a nastepnego dnia plamienie.

Ostatnia edycja:
Mi powiedziala, ze od czynnosci skorczowej macicy.
Tez biore magnez, rozkurczowe, poleguje, ale tez prawda jest, ze jak sie lepiej poczulam to zalatwialam sprawy w miescie, np.zakupy dla dziecka i po dwoch dnia dobrego samopoczucia bec: jol i napiecie przucha nawet w nocy, a nastepnego dnia plamienie

.

faktycznie zauważyłam ze jak poszaleje z robota i są skurcze częściej to później się pojawialo plamienie. Potem miałam sporadycznie twardnienia i nie było plamien. Teraz od południa czuje częściej plus te bóle skurczowe pleców ale nie mam narazie plamien. To pewnie znak żeby zwolnić. Wiec tak trzeba zrobić.

Z tym bólem za mostkiem to właśnie też pomyślałam o nerwobólach. Generalnie serce boli krócej niż 30 minut więc jeśli ból się utrzymywał dłużej to nie serce. Dobrze w takich wypadkach mierzyć ciśnienie i puls. Tak jak pisały dziewczyny. Tylko się nie nakrecaj. Dla spokojnosci jak chcesz jedź na IP choć obstawiam że EKG będzie idealne.

reklama
Bartek jest tak za mną że dziś nawet pytał jak wygląda rozwód i że jak się kiedyś z tatą rozwiodę to będzie łatwo bo powiem że tata pije i sąd mi przyzna rację... 7 latek!
A Kacper to przeżywa. On nawet jak nie kłocimy sie tylko dyskutujemy to mówi żebyśmy się nie klocili..
7 lat! Szok, młody jest niesamowity, jestem pod wrażeniem.

Do góry