reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Nie robiłam nigdy SN ale mogę sobie wyobrazić jaki to ból i kobieta pewnie w nie mocy mówi czasami dziwne rzeczy, moja koleżanka to syczala z bólu a lekarz do niej teksty żeby się ucieszyła no nie wiem co lepsze przecież jak cie rozrywa i masz ochotę gryźć ścianę to jak masz kurde zamknąć buzię aby personelowi nie psuć dnia i im nie uprzykszac??? Ja osobiście bardzo chce szybko wstać po cc i jak z dzieckiem będzie ok to szybko wyjść ze szpitala aby nie patrzeć na te zmęczone praca gęby niestety
Jak jechałam z B. na poród teafiłam na RM że normalnie medal chłopu bym dała! Nie dość że konkretny facet to i empatyczny ale też się nie rozczulał. Nie poganiał. Nie krytykował ale też nie cackał ze mną...

W ogóle jak któraś ze Śląska, to jutro od 10 do 15 są dni otwarte CZKiD w Zabrzu - fajne warsztaty plus zwiedzanie szpitala ;) a szpital świetny, nowoczesny, z salą do porodu w wodzie, także warto ;)

Porod czesto jest porownywany z maratonem. Podczas maratonu pije sie duzo, uzupelnia elektrolity i je wysokoenergetyczne przekaski. Gdzies czytalam, zeby do szpitala wziac marsy i plyny energetyczne ;)
Nie wiem jak teraz. 7 lat temu nie kazały pić w razie CC zeby żołądek był pusty.
Przy drugim 5 lat temu nie kazały pić, dostałam tylko sól fizjologiczną do smarowania sobie spierzchniętych ust.
Teraz nie wiem jak tam standardy wyglądają. Butelkę 0,5l z dziubkiem na pewno sobie wezmę do picia. Sorry.

Jak jechałam z B. na poród teafiłam na RM że normalnie medal chłopu bym dała! Nie dość że konkretny facet to i empatyczny ale też się nie rozczulał. Nie poganiał. Nie krytykował ale też nie cackał ze mną...
Dlatego ja tym razem wybrałam doule. Konkretna babeczka, wie czego ja chcę i potrzebuję, mamy podobne podejście do świata i porodu jako takiego ;)

Miało być uciszyla
No ja przy pierwszym porodzie darłam się to kazała mi być cicho... i konuec końców zamiast poddawać się instynktowi zastanawiałam sie co i czy dobrze robię a dzieciak urodził się niedotleniony. Jak rodziłam B. to darłam ryja na potęgę i dziecko urodzone w niespełna 3 minuty dotlenione i zdrowe. Nikt nie kazał rodzić mi po cichu i w pozycji ktora dla mnie jest nie do przyjęcia.

Nie wiem jak teraz. 7 lat temu nie kazały pić w razie CC zeby żołądek był pusty.
Przy drugim 5 lat temu nie kazały pić, dostałam tylko sól fizjologiczną do smarowania sobie spierzchniętych ust.
Teraz nie wiem jak tam standardy wyglądają. Butelkę 0,5l z dziubkiem na pewno sobie wezmę do picia. Sorry.
Ja miałam do porodu sześciopak wody z dziubkiem. Normalnie można było pić, nie wyobrażam sobie, żeby ktoś zabronił. To okrucienstwo.

Wklejam spisy z Bielanskiego w Warszawie. Niestety, jak obracam obraz to plik jest za duzy i nie chce wyslac :(.
Sporo informacji o szpitalach i dostepnych udogodnieniach, wymaganych dokumentach jest na stronie www.gdzierodzic.info. co wiecej sa tez opinie rodzacych. Polecam.
20180615_100541.jpg
20180615_100530.jpg

Załączniki

• 20180615_100541.jpg
    20180615_100541.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 326
  • 20180615_100530.jpg
    20180615_100530.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 325
reklama
Do góry