reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Szczerze to zdziwiłam się ta wagą, bo mały brzuszek mam, a wychodzi na to, że mały jest praktycznie w tej ostatniej siatce centylowej narazie :D
Ja chyba kupię ta Mag.nelle, co on polecał. Myślałam, że mnie ominie, a teraz tabletki na tarczyce, witaminy i jeszcze to 2x dziennie :p babcia :D
Oj babci nie widziałaś :) niektóre oprócz całej reklamówki leków muszą jeszcze codziennie sobie zastrzyki robić ;p także łykaj grzecznie :p

reklama
Szczerze to zdziwiłam się ta wagą, bo mały brzuszek mam, a wychodzi na to, że mały jest praktycznie w tej ostatniej siatce centylowej narazie :D
Ja chyba kupię ta Mag.nelle, co on polecał. Myślałam, że mnie ominie, a teraz tabletki na tarczyce, witaminy i jeszcze to 2x dziennie :p babcia :D
He he ;) ja też się śmieje do mojego S. że już jak babcia , coraz mi ciężej , kręgosłup boli, na pęcherz tak czasem naciska że jak wstaje w nocy to przyspieszam kroku bo boję się że nie zdążę :p

Bajdelka niestety w wielu szpitalach podejście do ciężarnych jest jeszcze rodem z PRL-u. Jeśli kobieta nie zna swoich praw i SAMA nie przygotuje się merytorycznie do porodu, to w najlepszym wypadku kończy jak ja - z rozerwanym kroczem w trzy strony, osiemnastoma szwami na nim i brakiem szacunku do samej siebie, a w gorszych konieczne są poważne ingerencje medyczne, jak vaccum, CC. Niestety, nie powinno być tak, ale jeśli chcemy urodzić godnie i bezpiecznie, to czesto musimy się same za to wziąć. To wkurza, bo po to jest personel medyczny, żeby pomagać, a nie przeszkadzać.
Wiem że tak jest niestety zacofanie ja nie będę karmila piersią to i pewnie się naslucham jaka ja matka wygodna jestem ba jak rodziłam synka to lekarz stary dziad pediatra tak darl na mnie ryja w sali że muszę karmić i już wręcz nie pasował nad sobą moim postępowaniem tak go wytracilam z równowagi iż myślałam że mi za przeproszeniem przypierodli!!!! Teraz będzie inny szpital ale zapewne naslucham się strasznych rzeczy na swój temat tylko, że ja jestem bardzo dobrze na to przygotowaną i nawet mam zaplanowane mega odzywki także narazie spokojnie ale napewno się nie dam:D

Dzien dobry! Ja wczoran mialam wizyte: Moje Sloneczko ma juz kilogram :) szyjka dluga i zamknieta. Bole brzucha i plamienia wynikaja z czynnosci skorczowej macicy. Dostalam na to Luteine i nakaz oszczedzania sie, odpoczynku i lezenia jak trzeba.
Ja chodze do szkoly rodzenia - mysle, ze przy pierwszym dziecku to bardzo pomocna sprawa. I z mojego punktu widzenia wazna dla przyszlego taty: polozna rozne rzeczy adresuje do panow, co moim zdaniem i osmiela i zwieksza poczucie odpowiedzialnosci. Fajna sprawa. Tez chodze przy szpitalu gdzie chce rodzic.
Dostalam liste wyprawkowa i co zabrac do szpitala. Jesli chcecie to moge wkleic.

Co to znaczy? Z doula? Sorki
Ale nie kumata jestem
Doula to wsparcie niemedyczne. Jak kiedyś akuszerka ;) taka kobieta, której zadaniem jest mi służyć podczas porodu, zrobić masaż kiedy trzeba, zmotywować, podpowiedzieć pozycje, przypomnieć czego chciałam przed porodem :) mam nadzieję na poród możliwie naturalny, bez ingerencji medycznych, najchętniej do wody ;)

Dzięki takim podejściu położnych miałam traumatyczny poród. Nic jej do tego jak się położnicą zachowuje, ona ma pomóc, a nie pieprzyć głupoty. Ach, aż mi ciśnienie skoczyło!
Ale że co, w którym miejscu ci skoczyło?
Myślę, że niejedna rodząca wpadła w zbyteczną panikę i utrudniała poród, który przebiegał całkowicie poprawnie. Co innego, kiedy trafi się na lekarza albo położną, która najwyraźniej źle wykonuje swoją pracę, tak jak u @GoJ :(

Po składach kupię na pewno Waterwipes chusteczki lub Derma Eco Baby. Pampersy mam 1 z Pampersa i z Dady, zobaczymy, co przypasuje :-)
Też planuję zrobić zapasy waterwipes :)

reklama
Do góry