reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Szczerze to zdziwiłam się ta wagą, bo mały brzuszek mam, a wychodzi na to, że mały jest praktycznie w tej ostatniej siatce centylowej narazie :D
Ja chyba kupię ta Mag.nelle, co on polecał. Myślałam, że mnie ominie, a teraz tabletki na tarczyce, witaminy i jeszcze to 2x dziennie :p babcia :D
Oj babci nie widziałaś :) niektóre oprócz całej reklamówki leków muszą jeszcze codziennie sobie zastrzyki robić ;p także łykaj grzecznie :p

reklama
Szczerze to zdziwiłam się ta wagą, bo mały brzuszek mam, a wychodzi na to, że mały jest praktycznie w tej ostatniej siatce centylowej narazie :D
Ja chyba kupię ta Mag.nelle, co on polecał. Myślałam, że mnie ominie, a teraz tabletki na tarczyce, witaminy i jeszcze to 2x dziennie :p babcia :D
He he ;) ja też się śmieje do mojego S. że już jak babcia , coraz mi ciężej , kręgosłup boli, na pęcherz tak czasem naciska że jak wstaje w nocy to przyspieszam kroku bo boję się że nie zdążę :p

Bajdelka niestety w wielu szpitalach podejście do ciężarnych jest jeszcze rodem z PRL-u. Jeśli kobieta nie zna swoich praw i SAMA nie przygotuje się merytorycznie do porodu, to w najlepszym wypadku kończy jak ja - z rozerwanym kroczem w trzy strony, osiemnastoma szwami na nim i brakiem szacunku do samej siebie, a w gorszych konieczne są poważne ingerencje medyczne, jak vaccum, CC. Niestety, nie powinno być tak, ale jeśli chcemy urodzić godnie i bezpiecznie, to czesto musimy się same za to wziąć. To wkurza, bo po to jest personel medyczny, żeby pomagać, a nie przeszkadzać.
Wiem że tak jest niestety zacofanie ja nie będę karmila piersią to i pewnie się naslucham jaka ja matka wygodna jestem ba jak rodziłam synka to lekarz stary dziad pediatra tak darl na mnie ryja w sali że muszę karmić i już wręcz nie pasował nad sobą moim postępowaniem tak go wytracilam z równowagi iż myślałam że mi za przeproszeniem przypierodli!!!! Teraz będzie inny szpital ale zapewne naslucham się strasznych rzeczy na swój temat tylko, że ja jestem bardzo dobrze na to przygotowaną i nawet mam zaplanowane mega odzywki także narazie spokojnie ale napewno się nie dam:D

Dzien dobry! Ja wczoran mialam wizyte: Moje Sloneczko ma juz kilogram :) szyjka dluga i zamknieta. Bole brzucha i plamienia wynikaja z czynnosci skorczowej macicy. Dostalam na to Luteine i nakaz oszczedzania sie, odpoczynku i lezenia jak trzeba.
Ja chodze do szkoly rodzenia - mysle, ze przy pierwszym dziecku to bardzo pomocna sprawa. I z mojego punktu widzenia wazna dla przyszlego taty: polozna rozne rzeczy adresuje do panow, co moim zdaniem i osmiela i zwieksza poczucie odpowiedzialnosci. Fajna sprawa. Tez chodze przy szpitalu gdzie chce rodzic.
Dostalam liste wyprawkowa i co zabrac do szpitala. Jesli chcecie to moge wkleic.

Co to znaczy? Z doula? Sorki
Ale nie kumata jestem
Doula to wsparcie niemedyczne. Jak kiedyś akuszerka ;) taka kobieta, której zadaniem jest mi służyć podczas porodu, zrobić masaż kiedy trzeba, zmotywować, podpowiedzieć pozycje, przypomnieć czego chciałam przed porodem :) mam nadzieję na poród możliwie naturalny, bez ingerencji medycznych, najchętniej do wody ;)

Dzięki takim podejściu położnych miałam traumatyczny poród. Nic jej do tego jak się położnicą zachowuje, ona ma pomóc, a nie pieprzyć głupoty. Ach, aż mi ciśnienie skoczyło!
Ale że co, w którym miejscu ci skoczyło?
Myślę, że niejedna rodząca wpadła w zbyteczną panikę i utrudniała poród, który przebiegał całkowicie poprawnie. Co innego, kiedy trafi się na lekarza albo położną, która najwyraźniej źle wykonuje swoją pracę, tak jak u @GoJ :(

Po składach kupię na pewno Waterwipes chusteczki lub Derma Eco Baby. Pampersy mam 1 z Pampersa i z Dady, zobaczymy, co przypasuje :-)
Też planuję zrobić zapasy waterwipes :)

reklama
Do góry