reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

ja bym kupiła chustę ale dopiero po sprawdzeniu bioderek. Nauczona doswadczeniem Frankowi kupiłam i okazało się, że ma dysplazję bioderek i niestety lipa..

jak Ninka bedzie miała ok kupie jej natu nosidło

a zamiast rozka mam kokon :))

starAnia pobiłaś brzuchem...to ja nie mam duzego ;)

Załączniki

• 34821055_10156008243113692_3407472811780866048_n.jpg
    34821055_10156008243113692_3407472811780866048_n.jpg
    82 KB · Wyświetleń: 92
reklama
Wczorajsze zajęcia w szkole rodzenia niestety były do kitu. Na pierwszych położna mówiła, że będziemy mieli spotkanie z przedstawicielką polskiego banku komórek macierzystych i padło na wczorajszy dzień. Fajnie, że to taka norma na zachodzie, ale szkoda, że ceny też są dostosowane do zarobków jak na zachodzie. Mozna było wziąć udział w loterii, co tydzień robią losowanie, ale jak wygrasz to i tak musisz zapłacić podatek od 18 lat magazynowania krwi..

Tak sobie wczoraj pomyślałam, że wkurza mnie to, że na zajęciach są faceci. Nawet przy znajomych wstydzilabyn się zadawać pytania o krocze, śluz, krew, jakieś babranie się rozciętych ran po porodzie. Czyli takie pytania to tylko po zajęciach ;/

Ostatnia edycja:
Dzień dobry :)
Wczorajsze zajęcia w szkole rodzenia niestety były do kitu. Na pierwszych położna mówiła, że będziemy mieli spotkanie z przedstawicielką polskiego banku komórek macierzystych i padło na wczorajszy dzień. Fajnie, że to taka norma na zachodzie, ale szkoda, że ceny też są dostosowane do zarobków jak na zachodzie. Mozna było wziąć udział w loterii, co tydzień robią losowanie, ale jak wygrasz to i tak musisz zapłacić podatek od 18 lat magazynowania krwi..

Tak sobie wczoraj pomyślałam, że wkurza mnie to, że na badaniach są faceci. Nawet przy znajomych wstydzilabyn się zadawać pytania o krocze, śluz, krew, jakieś babranie się rozciętych ran po porodzie. Czyli takie pytania to tylko po zajęciach ;/

Ja jestem przeciwniczką banków krwi pępowinowej, przynajmniej w takiej formie, jak wygląda to obecnie w Polsce. Dodatkowo uważam, że ta krew należy się noworodkowi.

Ania ale super ten brzuch normalnie ekstra..... Ja muszę szykować dzieci do placówki słuchajcie jeszcze tydzień i będziemy rano spać moje marzenie..... Ja nie będę miała chusty nie lubię tego stylu rzeczy jestem zwolenniczką zwykłego łóżeczka i wózka
Ja nie będę z wózkiem tachać się 4x dziennie po młodych do szkoły ;) stąd pomysł chusty

Co do tej krwi to dla mnie ceny są z d...y! Poza tym ta krew wcale nie hest takim "lekiem na całe zło" jak bębnią... i uważam że jak po porodzie coś jest nie tak to powinien być bezpłatny obowiązek tej krwi podania czy jak jeśli mogłaby wplynąć na polepszenie stanu zdrowia dziecka.

Czemu 4razy??? Ja mam blisko w seksie nie muszę jechać autobusem itp 5min spacerkiem i jestem w szkole /przedszkolu, dziewczyny są duże same rano mogą iść a ja na spokojnie do przedszkola mogę nawet te 5min się spóźnić a odbieram ich razem przedszkole place do godz 15 i dziewczyny są do 15 zapisane na świetlicy tak w razie w ale często odbieram och około 14 lub czasami wcześniej lub później to tak w ramach jakbym pojechała sobie do mamy bądź lekarza lub zakupy a nawet ostatnio fajnie mi się śpi po 12......

Tak sobie wczoraj pomyślałam, że wkurza mnie to, że na badaniach są faceci. Nawet przy znajomych wstydzilabyn się zadawać pytania o krocze, śluz, krew, jakieś babranie się rozciętych ran po porodzie. Czyli takie pytania to tylko po zajęciach ;/
A mnie wkurza jak do szpitala przyjeżdża stado wujkow i tatusiowie i nie można na spokojnie pierdnac i się wyluzowac bo się gapia na ciebie itp dlatego jak będzie wszystko ok to Góra 3dni w szpitalu i spadam stamtąd najlepiej dojdę do siebie w domu

Czemu 4razy??? Ja mam blisko w seksie nie muszę jechać autobusem itp 5min spacerkiem i jestem w szkole /przedszkolu, dziewczyny są duże same rano mogą iść a ja na spokojnie do przedszkola mogę nawet te 5min się spóźnić a odbieram ich razem przedszkole place do godz 15 i dziewczyny są do 15 zapisane na świetlicy tak w razie w ale często odbieram och około 14 lub czasami wcześniej lub później to tak w ramach jakbym pojechała sobie do mamy bądź lekarza lub zakupy a nawet ostatnio fajnie mi się śpi po 12......
@Bajdelka35 widzę, że z rana kosmate myśli ;) ;) ;) słownik tak z sam siebie podpowiada najczęściej używane słowa? ;)

reklama
Do góry