reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Moja siostra nosiła jak już trochę podrósł i była bardzo zadowolona.
Wiec myśle, że mi się sprawdzi- pewnie najpierw tylko po domu a później może na koncerty itp

Noworodka będę nosiła tylko w rożki by mi nie wypadł :)
Jak podrosnie to jest ok, jednak chodzi o ułożenie kręgosłupa :) dla noworodka definitywnie nie, bo mozna maluszkowi krzywdę zrobić. Najlepiej dla dziecka siedzącego juz

reklama
StarAnia z pierwszym dzieckiem zostalam uziemiona w domu. W 35 tyg zlamalam dwie kosci srodstopia. Nie musialam lezec ale o chodzeniu dalej niz z pokoju do pokoju nie bylo mowy. Stac nie moglam bo bardzo mnie plecy bolaly. Mi w pracach domowych pomogl taki wysoki taboret barowy z obracanym siedziskiem. Gotowanie prasowanie mialam obcykane na siedzaco.

Ja dzis zaliczylam glukoze. Fuj...Na szczescie mialam lozko gdzie moglam sie polozyc bo tak mnie zmulilo ze poszlam spac. Kobieta jak przyszla pobrac krew mysiala mnie budzic:cool2:

Czy ktoras z was kupuje chuste do noszenia maluszka. Chce sobie taka sprawic ale na necie jest tyle tego ze oszalec mozna. Macie jakies swoje ulubione?

U mnie nie ma szalu zakupowego koszulki spioszki itp mam po starszym synku. A jak cos mi bedzie brakowac to pojde i kupie.Z takimi maluszkami spokojnie mozna zrobic zakupy a przed nami zima i gdzies bedzie trzeba sie schowac przed chlodem:) Musze tylko sie zmobilizowac i poprac wszystko. Wlacznie z wozkiem, koszem...bedzie tego z 10 pralek:(:(
Ja mysle o chuscie, ale nie mam pojecia jaka kupic i jak to wiazac. Myslalam przede wszystkim o uzywaniu w domu, np. przy gotowaniu, ale nie wiem jak to wiazac i czy one sie roznia. Musze popytac kolezanek, a ze prowadze zycie domowe to bedzie mi ciezko sie spotkac...
Pewnie sa jakies warsztaty dla matek chustowych i tam mozna sie nauczyc, albo przez you tube. Ja jednak wolalabym, zeby mi ktos wyjasnil co i jak.

Uśpiłam córkę. Eureka!
Stary pogooglal co mi jest i się przejął, szok. Kazał szukać drugiego gina i ortopedy prywatnie, zeby zasięgnąć drugiej opinii :p
A ja od wczoraj mam rozwolnienie i oczywiście schizuje. Wykończy mnie ten mój syn :p
Też się chwalę słoniowatością, a co :D 105 cm obwodu, jest co nosić!
Genialny masz ten brzuch... taki... "poziomy"

On wcale duży nie jest jakby był "pionowy" to ledwo co by wystawał... Fascynujące te brzuchy... Mój wygląda bardziej jakbym miała niewydolną wątrobę ;)

StarAnia z pierwszym dzieckiem zostalam uziemiona w domu. W 35 tyg zlamalam dwie kosci srodstopia. Nie musialam lezec ale o chodzeniu dalej niz z pokoju do pokoju nie bylo mowy. Stac nie moglam bo bardzo mnie plecy bolaly. Mi w pracach domowych pomogl taki wysoki taboret barowy z obracanym siedziskiem. Gotowanie prasowanie mialam obcykane na siedzaco.

Ja dzis zaliczylam glukoze. Fuj...Na szczescie mialam lozko gdzie moglam sie polozyc bo tak mnie zmulilo ze poszlam spac. Kobieta jak przyszla pobrac krew mysiala mnie budzic:cool2:

Czy ktoras z was kupuje chuste do noszenia maluszka. Chce sobie taka sprawic ale na necie jest tyle tego ze oszalec mozna. Macie jakies swoje ulubione?

U mnie nie ma szalu zakupowego koszulki spioszki itp mam po starszym synku. A jak cos mi bedzie brakowac to pojde i kupie.Z takimi maluszkami spokojnie mozna zrobic zakupy a przed nami zima i gdzies bedzie trzeba sie schowac przed chlodem:) Musze tylko sie zmobilizowac i poprac wszystko. Wlacznie z wozkiem, koszem...bedzie tego z 10 pralek:(:(
Ja chyba będę zmuszona do chusty ale... trochę panikuję. Chcę zwykłą z obręczami bo chyba najłatwiej taką "ubrać"

Ja już mam chustę :) i chustuje brzuszek, a zanim dostałam zakaz dźwigania, to i starsza córa co jakiś czas namówiła mnie na noszenie :) generalnie każdemu pasuje coś innego, w zależności od Twoich garytow wybierasz długość. Skład, gramatura itd to już sprawa bardziej indywidualna. No i zależy ile chcesz wydać ;)

A to Miłosz dziś ;)
Podobnie mi hrzich ( powinno być brzuch nie wiem jakim cudem ten debilny android wpisał hrzich)faluje poza tymi kulkami co ci się w pierwszych sel. filmu przemieściła...

Ania ale super ten brzuch normalnie ekstra..... Ja muszę szykować dzieci do placówki słuchajcie jeszcze tydzień i będziemy rano spać moje marzenie..... Ja nie będę miała chusty nie lubię tego stylu rzeczy jestem zwolenniczką zwykłego łóżeczka i wózka

U mnie dziś kolejny tydzień do przodu wlecze się ale zawsze to bliżej porodu

Załączniki

• Screenshot_20180614-065814.png
    Screenshot_20180614-065814.png
    48 KB · Wyświetleń: 57
reklama
Ja już mam chustę :) i chustuje brzuszek, a zanim dostałam zakaz dźwigania, to i starsza córa co jakiś czas namówiła mnie na noszenie :) generalnie każdemu pasuje coś innego, w zależności od Twoich garytow wybierasz długość. Skład, gramatura itd to już sprawa bardziej indywidualna. No i zależy ile chcesz wydać ;)

A to Miłosz dziś ;)
Brzuszek rekord świata :-)w 29 tygodniu no piękny domek z basenem twój synek ma niesamowite. Moja córeczka nie ma.tyle miejsca na popisy narazie ale kto wie co będzie przy końcówce . [emoji5]

Do góry