reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
To nie wszystkie ciuszki i nr. karty daje się na koniec wtedy odlicz jeszcze 20% ja właśnie przeglądam i ładuję koszyk.

A w ogóle:
Zobacz załącznik 866891

Dzięki, chciałam zrobić zamówienie przez aplikację i nie odliczalo mi rabatu. Przez stronkę poszło, po wpisaniu numeru karty. Dzięki :) koszt zakupów 130zl, a kwota zaoszczedzona ponad 160 :szok:

Nie mówcie o tym Smyku :D
Kurczę odebrałam moje wyniki z moczu na jutrzejsza wizytę i znów mam odczyn mętny i bakterie liczne :/
A przed pobraniem moczu podmywasz się ? Ja też na początku miałam liczne bakterie i też jakieś dziwne wyniki i przeczytałam na mamaginekolog że trzeba się przed podmyć, delikatnie osuszyć i łapać środkowy strumień. U mnie pomogło :)

No i zaszalalam w Smyku również i ja :) ale śpiochy tam są przecudne, nie wiem kiedy on będzie śmigał mi w śpiochach ale przynajmniej zdjęć mu narobie :):)
To moja mama kupiła małemu body z taką muchą , jeansy i sweterek wszystko na 56 i tak myślę że nie wiem czy będzie okazja żeby mu to ubrać ale przynajmniej zdjęcia mu zrobię na elegancika :)

No i rozmiary sklepowe też różne ;) według mnie największe ciuszki tego samego rozmiaru to będą h&m Lidl. Smyk, 5-10-15 to taki standard. Malutkie sa w Pepco. Ale to tylko moje przemyślenia ;p
O, H&M też jest duże? Dobrze wiedzieć, z ich ubrankami jeszcze nie miałam do czynienia, a zakochałam się w piżamce ze słonikiem Dumbo i muszę ją kupić :) W Lidlu już zauwazyłam, że lubią robić duże ubranka.

Wlaśnie tak mi się wydaje, że pranie wyrządziło i pewnie jeszcze wyrządzi w rozmiarach ubranek niezłe zamieszanie :)

Nie mówcie o tym Smyku :D
Kurczę odebrałam moje wyniki z moczu na jutrzejsza wizytę i znów mam odczyn mętny i bakterie liczne :/
Uwaga, teraz będą głupie pytania:
1. czy kupujesz może pojemniczki jałowe, czy niejałowe? Jeśli te niejałowe to przemywasz je przegotowaną wodą przed użyciem?
2. do badania oddajesz mocz środkowy?

A co, znowu chamy nie chciały ustąpić miejsca?

Boję się, że jeszcze pożałuję tych różów. Hormony opadną, ciążowy mózg się uspokoi i minie mi faza na aż tak dziewczyńskie kolory. Te ciemne, najbardziej jaskrawe to używki, jestem ciekawa czy w ogóle kiedykolwiek ubiorę w nie Blankę, czy jednak schowam je na dno szafy i będę udawać, że to nie ja przyniosłam je do domu. Bo na razie to jestem tak dziewczęca jak nigdy dotąd w całym moim życiu, nawet etui do nowego telefonu zamówiłam w jednorożce, bo obok nie było nikogo kto by mnie powstrzymał...

Artykułów, postów, filmów o wyprawce jest wszędzie pełno. Ja dodatkowo posiłkuję się listami pt. CZEGO NIE KUPOWAĆ, BO SIĘ NIE PRZYDAJE. Ale chciałabym żeby położna powiedziała nam wprost, co w naszym szpitalu bedzie najpotrzebniejsze.

Przymierzam te używane ciuszki do nowych... no i jest problem, bo w przypadku niektórych firm nawet 68 portafi wyglądać na niewiele większe niż 56 ze smyka o_O no i weź bądź tu mądra.
"Udajo że nie widzo" a ja dziś przez tą duchotę ledwo zipie. I na Wiśniową z Wyścigów teraz dojechać to porażka...

A przed pobraniem moczu podmywasz się ? Ja też na początku miałam liczne bakterie i też jakieś dziwne wyniki i przeczytałam na mamaginekolog że trzeba się przed podmyć, delikatnie osuszyć i łapać środkowy strumień. U mnie pomogło :)
Nie, nie podmywam i tak pomyślałam, że wczoraj wieczorem były igraszki :D
Ale środkowy strumień i wcześniej robiłam tak samo i nic mi nie wychodziło :/ lekarz mówił, że bakterie w ciąży to bardzo częsta i normalna sprawa, ale trzeba tez mieć swój rozum

reklama
O, H&M też jest duże? Dobrze wiedzieć, z ich ubrankami jeszcze nie miałam do czynienia, a zakochałam się w piżamce ze słonikiem Dumbo i muszę ją kupić :) W Lidlu już zauwazyłam, że lubią robić duże ubranka.

Wlaśnie tak mi się wydaje, że pranie wyrządziło i pewnie jeszcze wyrządzi w rozmiarach ubranek niezłe zamieszanie :)

Uwaga, teraz będą głupie pytania:
1. czy kupujesz może pojemniczki jałowe, czy niejałowe? Jeśli te niejałowe to przemywasz je przegotowaną wodą przed użyciem?
2. do badania oddajesz mocz środkowy?

Raz takie, a raz takie , nie nic nie przemywam. Tak- środkowy. Ale ciagle robię tak samo i wcześniej nie wychodziło mi te bakterie, tylko od jakiś 3 badań

Do góry