reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
To nie wszystkie ciuszki i nr. karty daje się na koniec wtedy odlicz jeszcze 20% ja właśnie przeglądam i ładuję koszyk.

A w ogóle:
Zobacz załącznik 866891

Dzięki, chciałam zrobić zamówienie przez aplikację i nie odliczalo mi rabatu. Przez stronkę poszło, po wpisaniu numeru karty. Dzięki :) koszt zakupów 130zl, a kwota zaoszczedzona ponad 160 :szok:

Nie mówcie o tym Smyku :D
Kurczę odebrałam moje wyniki z moczu na jutrzejsza wizytę i znów mam odczyn mętny i bakterie liczne :/
A przed pobraniem moczu podmywasz się ? Ja też na początku miałam liczne bakterie i też jakieś dziwne wyniki i przeczytałam na mamaginekolog że trzeba się przed podmyć, delikatnie osuszyć i łapać środkowy strumień. U mnie pomogło :)

No i zaszalalam w Smyku również i ja :) ale śpiochy tam są przecudne, nie wiem kiedy on będzie śmigał mi w śpiochach ale przynajmniej zdjęć mu narobie :):)
To moja mama kupiła małemu body z taką muchą , jeansy i sweterek wszystko na 56 i tak myślę że nie wiem czy będzie okazja żeby mu to ubrać ale przynajmniej zdjęcia mu zrobię na elegancika :)

No i rozmiary sklepowe też różne ;) według mnie największe ciuszki tego samego rozmiaru to będą h&m Lidl. Smyk, 5-10-15 to taki standard. Malutkie sa w Pepco. Ale to tylko moje przemyślenia ;p
O, H&M też jest duże? Dobrze wiedzieć, z ich ubrankami jeszcze nie miałam do czynienia, a zakochałam się w piżamce ze słonikiem Dumbo i muszę ją kupić :) W Lidlu już zauwazyłam, że lubią robić duże ubranka.

Wlaśnie tak mi się wydaje, że pranie wyrządziło i pewnie jeszcze wyrządzi w rozmiarach ubranek niezłe zamieszanie :)

Nie mówcie o tym Smyku :D
Kurczę odebrałam moje wyniki z moczu na jutrzejsza wizytę i znów mam odczyn mętny i bakterie liczne :/
Uwaga, teraz będą głupie pytania:
1. czy kupujesz może pojemniczki jałowe, czy niejałowe? Jeśli te niejałowe to przemywasz je przegotowaną wodą przed użyciem?
2. do badania oddajesz mocz środkowy?

A co, znowu chamy nie chciały ustąpić miejsca?

Boję się, że jeszcze pożałuję tych różów. Hormony opadną, ciążowy mózg się uspokoi i minie mi faza na aż tak dziewczyńskie kolory. Te ciemne, najbardziej jaskrawe to używki, jestem ciekawa czy w ogóle kiedykolwiek ubiorę w nie Blankę, czy jednak schowam je na dno szafy i będę udawać, że to nie ja przyniosłam je do domu. Bo na razie to jestem tak dziewczęca jak nigdy dotąd w całym moim życiu, nawet etui do nowego telefonu zamówiłam w jednorożce, bo obok nie było nikogo kto by mnie powstrzymał...

Artykułów, postów, filmów o wyprawce jest wszędzie pełno. Ja dodatkowo posiłkuję się listami pt. CZEGO NIE KUPOWAĆ, BO SIĘ NIE PRZYDAJE. Ale chciałabym żeby położna powiedziała nam wprost, co w naszym szpitalu bedzie najpotrzebniejsze.

Przymierzam te używane ciuszki do nowych... no i jest problem, bo w przypadku niektórych firm nawet 68 portafi wyglądać na niewiele większe niż 56 ze smyka o_O no i weź bądź tu mądra.
"Udajo że nie widzo" a ja dziś przez tą duchotę ledwo zipie. I na Wiśniową z Wyścigów teraz dojechać to porażka...

A przed pobraniem moczu podmywasz się ? Ja też na początku miałam liczne bakterie i też jakieś dziwne wyniki i przeczytałam na mamaginekolog że trzeba się przed podmyć, delikatnie osuszyć i łapać środkowy strumień. U mnie pomogło :)
Nie, nie podmywam i tak pomyślałam, że wczoraj wieczorem były igraszki :D
Ale środkowy strumień i wcześniej robiłam tak samo i nic mi nie wychodziło :/ lekarz mówił, że bakterie w ciąży to bardzo częsta i normalna sprawa, ale trzeba tez mieć swój rozum

reklama
O, H&M też jest duże? Dobrze wiedzieć, z ich ubrankami jeszcze nie miałam do czynienia, a zakochałam się w piżamce ze słonikiem Dumbo i muszę ją kupić :) W Lidlu już zauwazyłam, że lubią robić duże ubranka.

Wlaśnie tak mi się wydaje, że pranie wyrządziło i pewnie jeszcze wyrządzi w rozmiarach ubranek niezłe zamieszanie :)

Uwaga, teraz będą głupie pytania:
1. czy kupujesz może pojemniczki jałowe, czy niejałowe? Jeśli te niejałowe to przemywasz je przegotowaną wodą przed użyciem?
2. do badania oddajesz mocz środkowy?

Raz takie, a raz takie , nie nic nie przemywam. Tak- środkowy. Ale ciagle robię tak samo i wcześniej nie wychodziło mi te bakterie, tylko od jakiś 3 badań

Do góry