Myszawa
Fanka BB :)
Biedna...ja właśnie dzwoniłam do położnej, bo mój lekarz cały czerwiec na urlopie, mam wynik 72-115-157 i pytam, czy czekać na doktora czy iść do innego po skierowanie do diabetologa a ona mi, że to przecież w normie, że najnowsze mówią nawet o 160 ostatni wynik. A mówi, że nawet jak przyjmiemy normę 153 to mam się bardzo nie przejmować, mogłam np. później zjeść kolację i żeby odlożyć slodycze, też bez przesady, jak zjem jednego loda na tydz to spoko i owoce nie późno i spokojnie czekać na lekarza i pewnie nawet skierowania do diabetologa nie dostanę...tak w formie ciekawostki, bo się zdziwiłam troszkuKurcze poddaje się. Mam do nadrobienia 99 stron Chyba dopiero na wakacjach Was doczytaie sm. A wszystko przez te czereśnie i truskawki bo nic nie robie innego ino dżemy i kompoty.
Wczoraj miałam ten nieszczęsny test na krzywą cukrową. Po tej wspaniałej glukozie miałam 3xP czyli pożygałam się, posrałam i popłakałam na koniec. Ja nie lubię słodkiego prawie tę glokozę pogryzłam a ne wypiłam. A po badaniach kazałam się wieźć mężowi do lasu bo mówię do niego że głupio przy ludziach żygać no i nie zdążył. Dobrze że szybę w aucie miałam opuszczoną to obrzygałam auto od zewnątrz. A potem ledwo do domu zdążyłam na porcelankę. A tak mnie przeorało że rok temu rotawirus którym zaraziłam sie od młodego to był pikuś, potem znów się zżygałam i nakoniec popłakałam bo czułam się masakrycznie. W dodatku odebrałam wyniki i teraz czytam że jeden mam przekroczony a to oznacza cukrzyce . No żesz kurna aż o 6 . Na czczo wyszło mi 69 po godzinie 186 (norma do 180 ponoć- tak przynajmiej internety piszą) i po 2 godzinach 103. Seremida Ty widzę jesteś w tym temacie obeznana. Jest to już cukrzyca naprawdę?
GoJ to Ty chyba pisałaś że piłaś len. Powiedz mi jak go i ile przygotowywałaś.