reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Kurcze poddaje się. Mam do nadrobienia 99 stron Chyba dopiero na wakacjach Was doczytaie sm. A wszystko przez te czereśnie i truskawki bo nic nie robie innego ino dżemy i kompoty.
Wczoraj miałam ten nieszczęsny test na krzywą cukrową. Po tej wspaniałej glukozie miałam 3xP czyli pożygałam się, posrałam i popłakałam na koniec. Ja nie lubię słodkiego prawie tę glokozę pogryzłam a ne wypiłam. A po badaniach kazałam się wieźć mężowi do lasu bo mówię do niego że głupio przy ludziach żygać no i nie zdążył. Dobrze że szybę w aucie miałam opuszczoną to obrzygałam auto od zewnątrz. A potem ledwo do domu zdążyłam na porcelankę. A tak mnie przeorało że rok temu rotawirus którym zaraziłam sie od młodego to był pikuś, potem znów się zżygałam i nakoniec popłakałam bo czułam się masakrycznie. W dodatku odebrałam wyniki i teraz czytam że jeden mam przekroczony a to oznacza cukrzyce . No żesz kurna aż o 6 . Na czczo wyszło mi 69 po godzinie 186 (norma do 180 ponoć- tak przynajmiej internety piszą) i po 2 godzinach 103. Seremida Ty widzę jesteś w tym temacie obeznana. Jest to już cukrzyca naprawdę?
GoJ to Ty chyba pisałaś że piłaś len. Powiedz mi jak go i ile przygotowywałaś.
Biedna...ja właśnie dzwoniłam do położnej, bo mój lekarz cały czerwiec na urlopie, mam wynik 72-115-157 i pytam, czy czekać na doktora czy iść do innego po skierowanie do diabetologa a ona mi, że to przecież w normie, że najnowsze mówią nawet o 160 ostatni wynik. A mówi, że nawet jak przyjmiemy normę 153 to mam się bardzo nie przejmować, mogłam np. później zjeść kolację i żeby odlożyć slodycze, też bez przesady, jak zjem jednego loda na tydz to spoko i owoce nie późno i spokojnie czekać na lekarza i pewnie nawet skierowania do diabetologa nie dostanę...tak w formie ciekawostki, bo się zdziwiłam troszku

reklama
Biedna...ja właśnie dzwoniłam do położnej, bo mój lekarz cały czerwiec na urlopie, mam wynik 72-115-157 i pytam, czy czekać na doktora czy iść do innego po skierowanie do diabetologa a ona mi, że to przecież w normie, że najnowsze mówią nawet o 160 ostatni wynik. A mówi, że nawet jak przyjmiemy normę 153 to mam się bardzo nie przejmować, mogłam np. później zjeść kolację i żeby odlożyć slodycze, też bez przesady, jak zjem jednego loda na tydz to spoko i owoce nie późno i spokojnie czekać na lekarza i pewnie nawet skierowania do diabetologa nie dostanę...tak w formie ciekawostki, bo się zdziwiłam troszku
to super :) czekałam na jakieś info w Twojej sprawie, bo też mi rosło po dwóch godz i też się martwiłam, ale jak ok i mój lekarz też tak powiedział, to już będę spokojniejsza :)

Nie mam problemów ani ze snem, ani z zasypianiem :) no ale codziennie wstaję o 6 razem z S., w czasie dnia nie ucinam sobie drzemek ani nie kładę na kanapie żeby odpocząć, więc o 21-22 jestem już po prostu padnięta. Nawet przestałam codziennie wstawać na to nocne siku, ale ta sielanka pewnie nie potrwa zbyt długo ;) jak gdzieś pójdę to zaraz czuję, że mam tak pełen pęcherz, że chyba zaraz będzie katastrofa, a gdy dopadne kibelka to okazuje się że to tylko kilka kropelek... To jest takie wkurzające..
Ja miałam aż 1 noc bez siku! ;) i mam to samo, pełny pęcherz a tam tylko troszkę. I czasem mogę nie sikać 4h a czasem jak się bestia ułoży albo gmera gdzieś na dole to w pół h idę 4 razy...

Z tą główka chodzi Ci o to, że przy tej cukrzycy tak może być ?
Mi chyba waga się zepsuła bo ciagle mi pokazuje te sama wagę No chyba, że mi rzeczywiście stoi w miejscu.
na ostatnim badaniu wyszło mojej gince, że głowa małego jest o jakoś ponad tydzień starsza z tygodni usg niż reszta ciałka, mówiła że norma to tak 2 tygodnie różnicy i że to właśnie może być od cukrzycy, że głowa nieproporcjonalnie rośnie.
Z kolei w szpitalu powiedzieli, że faktycznie jest delikatnie większa, ale nie ma się czym martwić i że przy cukrzycy to raczej brzuszek dziecka jest większy.
Bądź tu mądry i pisz wiersze. kto ma racje..
dlatego też chciała żebym przyszła nie za miesiąc, a za dwa tygodnie żeby sprawdzić czy przy diecie się normuje, także mam nadzieje że wszystko będzie ok i nie będzie miał ksywy globus w szkole :D

Ja jeszcze kombinezonu nie mam. Nie wiem czy coś można kupić teraz , bo patrzylam na necie i w sklepach . Póki co nie sezon.

Dziewczyny a ile rozkoe kupujecie ? Ja się zszokowałam bo koleżanka mówi , że jej siostra miała , aż 4. Ciągle dziecku zmieniała. Ja mam 1 i nie zamierzam więcej kupować. Może robię błąd ?
nie planuję więcej niż 2, może też 1, zobaczymy :)

Ja jeszcze kombinezonu nie mam. Nie wiem czy coś można kupić teraz , bo patrzylam na necie i w sklepach . Póki co nie sezon.

Dziewczyny a ile rozkoe kupujecie ? Ja się zszokowałam bo koleżanka mówi , że jej siostra miała , aż 4. Ciągle dziecku zmieniała. Ja mam 1 i nie zamierzam więcej kupować. Może robię błąd ?
Ja też nie mam kombinezonu ani żadnego śpiworka , szczerze to nawet nie pomyślałam o tym że to warto kupować iż teraz.
Co do rożka to ja będę miała jeden :) Myślę że w zupełności wystarczy :)

To ja po dwóch godz miałam wynik 74 pewnie dlatego słabo mi się zrobiło i o mały włos nie zemdlalam w sklepie.....

Ale piszecie wzięłam się za ogarnięcie mieszkania i już obiad mam podszykowany.... Ja na wyjście że szpitala w smyku zima kupiłam taki cieplejszy pajacyk granatowy z pingwinem na przodzie ona jest taki nie zimowy i nie za cienki więc myślę na początek z kocykiem od wózka wystarczy no chyba że wrzesień i październik będą mega zimne to kupuje taki śpiwór do wózka ale jeszcze nie wiem jaki i gdzie....... U nas chłodniej ale od jutra znowu upały zaplanowałam pranie abym mogła na dwór zawiesić a ubranka dla małego będę prala po kolei rozmiarami tak od lipca.....

reklama

Ja mam jeden rożek i zapewne długo nie będę go używać raczej do przykrycia kupiłam dwa otulacze muslinowe i tym na początku zawine dziecko

Do góry