reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

mój mały jest bardzo aktywny, aż się trochę obawiam żeby taki nie był jak się urodzi, bo to oznacza zero wolności w ciągu dnia :p niech się teraz wypływa a potem uspokoi :) ale przynajmniej przez to wiem, że wszystko w porządku mniej więcej i już nie czekam tak od wizyty do wizyty.
Tzn na tą wizytę w przyszłym tygodniu akurat czekam, bo chcę już się upewnić, że ta główka nie rośnie zbyt szybko.

No i pomyliłam się, że waga jeszcze się nie ruszyła przy diecie cukrzycowej, po dzisiejszym ważeniu 1,5kg mniej niż tydzień temu :o
Moja znajoma miała dietę cukrzycową, schudła 5 kilogramów a urodziła zdrową córe 3,5 kg.
Nie ma co się martwić. Dzieci wyciągną co najlepsze!!! A taka dieta tylko z pożytkiem dla matki

reklama
Też śledzę temat, ciekawe co wyprodukują i czy w ogóle zdążymy to kupić, bo jak mamuśki się rzucą to będzie prawdziwy wyścig ;) Żałuję, że dopiero jakiś miesiąc temu odkryłam, że mamaginekolog ma te swoje segregatory, w połowie ciąży już żal mi kasy na takie coś, ale ten dla dziecka na pewno kupię :)

Ja mam ten segregator i naprawdę super sprawa. Wszystko mam posegregowane, wiem co gdzie leży. Dodatkowo jakieś informacje zawsze do poczytania.
Dla dziecka też planuje kupić.
A mamie dałam ten medyczny i też super sprawa, chyba sobie ten kobiety tez wezmę po ciazy bo mam dużo badań by to gdzieś trzymać. A po urodzeniu tez pewnie jeszcze trochę lekarzy nas czeka

A jeśli chodzi o główkę to mi dwa razy mierzył ostatnim razem bo wychodziły różne pomiary.
Ale to że względu na ułożenie. Mówił że jak jest pośladkowo dziecko.ułożone to może wyjść zakłamany lekko wynik

Ja mam ten segregator i naprawdę super sprawa. Wszystko mam posegregowane, wiem co gdzie leży. Dodatkowo jakieś informacje zawsze do poczytania.
Dla dziecka też planuje kupić.
A mamie dałam ten medyczny i też super sprawa, chyba sobie ten kobiety tez wezmę po ciazy bo mam dużo badań by to gdzieś trzymać. A po urodzeniu tez pewnie jeszcze trochę lekarzy nas czeka
U nas takie prezenty odpadają, mama zaraz by to opacznie zrozumiała, że uważam że jest stara i teraz czekają ja już w życiu tylko lekarze a na wszystkie święta nie ma spodziewać się niczego innego poza biovitalem :D

U nas takie prezenty odpadają, mama zaraz by to opacznie zrozumiała, że uważam że jest stara i teraz czekają ja już w życiu tylko lekarze a na wszystkie święta nie ma spodziewać się niczego innego poza biovitalem :D

Nooo moja chyba tez nie do końca była zadowolona zwłaszcza, że od siostry dostała torebkę :) ale zrobiłam mowę wstępu, że pewnie z czasem to doceni, że teraz zostanie babcia drugi raz i dla małych wnuków musi być zdrowa i długo żyć. Tato się tam podśmiewał w tle, to mu powiedziałam by nie cwaniakował bo dla mężczyzn tez będzie i dostanie. I ze będę przyjeżdżać tylko wtedy gdy będą się badać.

ja sobie popatrzyłam, to jeszcze tą ortopedyczną poduszkę zamówię zaraz, bo mam tylko zwykłą :)
u mnie na połówkowym też główka była trochę większa, ale lekarz mówił, że to nie matematyka i może jedna część ciała od drugiej różnić się +/- tydzień

Ja jeszcze kombinezonu nie mam. Nie wiem czy coś można kupić teraz , bo patrzylam na necie i w sklepach . Póki co nie sezon.

Dziewczyny a ile rozkoe kupujecie ? Ja się zszokowałam bo koleżanka mówi , że jej siostra miała , aż 4. Ciągle dziecku zmieniała. Ja mam 1 i nie zamierzam więcej kupować. Może robię błąd ?

Moja miała o tydzień za małą główkę ale na drugim pomiarze już wyszło inaczej.
Stwierdził że nie ma co się martwić, że jak się przekręci w końcu ku dołowi to będzie wynik bardziej miarodajny

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny a ile rozkoe kupujecie ? Ja się zszokowałam bo koleżanka mówi , że jej siostra miała , aż 4. Ciągle dziecku zmieniała. Ja mam 1 i nie zamierzam więcej kupować. Może robię błąd ?
Ja nie mam nawet pół :laugh2:
Także ten....
Otulacz bambusowy tylko będę nabywać.
Jak ktoś będzie chciał chwilkę ponosić to zawinę w kokon jak na sesjach dziecięcych i starczy.

reklama
Do góry