reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Hejjjj Ciężaróweczki!

Coraz ciężej mi się chodzi. Dziś znow nie wyczułam odległości i zachaczyłam brzuszkiem :-( takiego dołka mam dziś jakiegoś ...yhhh juz wOle upały od tego deszczu. Dziś dostałam jakiejś chorej paniki zalamki ze jestem kompletnie nieprzygotowana a tak mało czasu ze Wy już wyprawki szykujecie pokoiki a ja w proszku :-(
Wspolczuje przebojow z chlopami. Takie sa te chlopy nie ma co chwalic za duzo ... podczytywalam ale za dużo mam zaleglosci ...witam nowe wrzesniowki!:-) zazdroszczę roweru.. robilismy z moim dlugie trasy i po gorach.. bardzo tęsknię ...ale u mnie byłoby niebezpieczne ..ja się ostatnio o własne nogi przewracam
Mała kopie skacze szaleje ale stresuje się i czekam na wizytę chciałabym żeby było wszystko dobrze żeby była zdrowa martwię się dziś i doluje...aaa aaa
Wyzalilam się ! Jutro będzie lepiej! MUSI! Yhhh mam smaka na czekoladę na ciacho juz nie mogę patrzeć na te zdrowe kanapeczki kasze sałatki
Z drugiej strony dzięki tej cujrzycowej diecie może nie przytuje 25 kg jak w I ciąży ale ja tak Lubie czekoladę :( jem dużo orzechów
Tluszczy wegli bo się boję ze waga mi spada :-( ale skoro mocniej kopie to rośnie... pozdrawiam ciepło sorki za te moje smutasy
Seremida jak z Twoja waga? Tylko Ty masz insulinę czyli możesz więcej pojesc? A dziewczyny ktore maja cukrzyce Kinderbueno? OlkaFasolka? Macie spadek wagi? Ja mam diete od miesiaca i brzuszek rośnie ale widzę ze zeszczuplalam :-(
Dziś to byłam jakas głodna, nawsuwałam sie chleba z masłem szynka i orzechów przez cały dzień to z pol kilo różnych i az ciężko się oddycha , ale coś mi chyba brakowało.. ??
Bierzecie jeszcze witaminy jakies?Ja biorę ale nie codziennie ..mam smaka na krokiety sos tatarski i jakis torcik bym zjadla albo ciasto murzynka z czekolada mniammmmmm
Ja mam dietę cukrzycową od marca. Insulinę trochę krócej. Teraz dodatkowo mam do obiadu, żeby więcej zjeść, bo się nie najadłam po prostu. Dzisiaj z rana się ważyłam. Dalej tylko 2.5kg na plusie. Mała rośnie, a waga stoi w miejscu...
ja to samo, a teraz jeszcze big mac za 5 zł :D w ogóle fast foody, słodycze to moja miłość i teraz mam nauczke i probę mojej cierpliwości ;)

@Kala07 za krótko chyba jeszcze żeby jakiś znaczący spadek wagi zobaczyć, niby na ważeniu w szpitalu wyszło pół kilo mniej, ale zobaczę jutro z rana na czczo na swojej wadze :)

ruszam się w domu w końcu to i cukry dobre. W szpitalu rano po śniadaniu jak zobaczyłam wynik 177 to już miałam łzy w oczach. A w domu po obiedzie gdzie najadłam się jak bąk 106 :) jest nadzieja! Nie wiedziałam, że pranie, sprzątanie i gotowanie ma aż taki dobry wpływ na życie :D
Dużo ruchu jest zalecane właśnie, żeby spalać nadmiar cukru :)
Przyszły moje piękne wyprawkowe rzeczy od babeczki, pochwale się :D
Zobacz załącznik 866694 Podusia płaska
Zobacz załącznik 866695 Kołderka (na później)
Zobacz załącznik 866697 Śpiworek do fotelika

Zobacz załącznik 866698 Organizer na lozeczko
Zobacz załącznik 866699 Rożek wiązany
Też zamówiłam motylka, rożek, kocyk, poszwy na pościel z takim motywem tylko w różowe piórka i z różowym minky :D

reklama
Kurcze poddaje się. Mam do nadrobienia 99 stron Chyba dopiero na wakacjach Was doczytaie sm. A wszystko przez te czereśnie i truskawki bo nic nie robie innego ino dżemy i kompoty.
Wczoraj miałam ten nieszczęsny test na krzywą cukrową. Po tej wspaniałej glukozie miałam 3xP czyli pożygałam się, posrałam i popłakałam na koniec. Ja nie lubię słodkiego prawie tę glokozę pogryzłam a ne wypiłam. A po badaniach kazałam się wieźć mężowi do lasu bo mówię do niego że głupio przy ludziach żygać no i nie zdążył. Dobrze że szybę w aucie miałam opuszczoną to obrzygałam auto od zewnątrz. A potem ledwo do domu zdążyłam na porcelankę. A tak mnie przeorało że rok temu rotawirus którym zaraziłam sie od młodego to był pikuś, potem znów się zżygałam i nakoniec popłakałam bo czułam się masakrycznie. W dodatku odebrałam wyniki i teraz czytam że jeden mam przekroczony a to oznacza cukrzyce . No żesz kurna aż o 6 . Na czczo wyszło mi 69 po godzinie 186 (norma do 180 ponoć- tak przynajmiej internety piszą) i po 2 godzinach 103. Seremida Ty widzę jesteś w tym temacie obeznana. Jest to już cukrzyca naprawdę?
GoJ to Ty chyba pisałaś że piłaś len. Powiedz mi jak go i ile przygotowywałaś.

Ostatnia edycja:
Jak będziecie zimą wozić dzieci na spacery?
Kombinezon typowy zimowy plus koc czy raczej taki śpiworek gruby do wózka i jakiś cieńszy, polarowy kombinezon ?

Jak będziecie zimą wozić dzieci na spacery?
Kombinezon typowy zimowy plus koc czy raczej taki śpiworek gruby do wózka i jakiś cieńszy, polarowy kombinezon ?

Ja myśle o spiworku na zimę. Nie lubię takich kombinezonów, potem problem bo się wejdzie do sklepu czy do kawiarni i weź dziecko rozbieraj. A taki śpiwór fajna sprawa tylko oczywiście nie mam pojęcia jak to dziecko pod spod ubrać do tego śpiwora na ile on ciepły.

W ogóle mój mały od 3 dni jest mega aktywny, mam wrażenie ze on w ogóle nie śpi tylko mnie kopie. I to tak z boku brzuchu po prawej stronie.
Mam nadzieje,ze w czwartek zrobią mi usg bo bardzo mnie ciekawi jak ten mały wariat leży.
Dopiero 26tc mi się zaczyna a to już tak intensywne, aż boje się co będzie później...

Zawsze cos na plus w zachowaniu meza.
Co do wyprawki, ja czegos takiego nie mam, tylko rozek i zamierazm miec lozeczko albo kosz i łozeczko lub kołyske i łozeczko ;)
Dominika 92, dlaczego uwazasz moj wpis za "niezbyt madry"? Mozesz mi wyjasnic? Chce miec na poczatek cos malego i przytulnego (kosz lub kolyske), a potem lozeczko. Co w tym niemadrego? A moze chodzilo Ci o cos innego?

No nadrobilam
Czy wy tez cierpicie na bezsenność?
Mnie dopadła od kilku dni i oby to był stan przejściowy bo ja uwielbiam spać!
Co do wyprawki postawiłam sobie ambitny cel że wszystko uszyje sama : w sensie rożek, kokon,ochraniacz, motylek, kołderkę poduszkę. Jak dotrwam to pochwale się rezultatami. Tymczasem idę poszperać w lodówce :happy:

Kurcze poddaje się. Mam do nadrobienia 99 stron Chyba dopiero na wakacjach Was doczytaie sm. A wszystko przez te czereśnie i truskawki bo nic nie robie innego ino dżemy i kompoty.
Wczoraj miałam ten nieszczęsny test na krzywą cukrową. Po tej wspaniałej glukozie miałam 3xP czyli pożygałam się, posrałam i popłakałam na koniec. Ja nie lubię słodkiego prawie tę glokozę pogryzłam a ne wypiłam. A po badaniach kazałam się wieźć mężowi do lasu bo mówię do niego że głupio przy ludziach żygać no i nie zdążył. Dobrze że szybę w aucie miałam opuszczoną to obrzygałam auto od zewnątrz. A potem ledwo do domu zdążyłam na porcelankę. A tak mnie przeorało że rok temu rotawirus którym zaraziłam sie od młodego to był pikuś, potem znów się zżygałam i nakoniec popłakałam bo czułam się masakrycznie. W dodatku odebrałam wyniki i teraz czytam że jeden mam przekroczony a to oznacza cukrzyce . No żesz kurna aż o 6 . Na czczo wyszło mi 69 po godzinie 186 (norma do 180 ponoć- tak przynajmiej internety piszą) i po 2 godzinach 103. Seremida Ty widzę jesteś w tym temacie obeznana. Jest to już cukrzyca naprawdę?
GoJ to Ty chyba pisałaś że piłaś len. Powiedz mi jak go i ile przygotowywałaś.
Pierwszy tydzień 2x dziennie płaska łyżeczka od herbaty zalana 250 ml wody o temp. około 80 stopni. Piłam letnie. Sam ten klej. Kaszkę wywalałam bo mnie brzydzi jak cholera. P.S. mam mielony.

reklama
Do góry