reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Dla mnie priorytet to była spacerówka kubełkowa.
A większość jest rozkładana właśnie. I o ile gondole to wszystkie są piękne tak spacerówki mi się wybitnie nie podobają :dry:
Więc wybór mniejszy miałam ale jestem za to zadowolona. Wózek 2w1, lekki jest i piękne ma kolory.
Jeszcze będę kupować drugą Spacerówke Ale typowo wyjazdową, w aucie żeby na stałe leżała sobie. Tylko to na wiosnę dopiero, muszę zobaczyć jak szybko Ulka będzie rosła i jakiej będzie postury.
Bo niby dziewczynki drobniejsze są Ale my z mężem wysocy, nasi chłopcy też więc jeśli mała będzie rosła szybko to trzeba większą spacerówke wybrać.
Na razie mam dwie na oku Zapp Flexa i Greentooma. Ale bardziej greentoma, jest większy
a jaki wózek kupujesz? mi się tez zwykle podobają gondole, a spacerówki nie bardzo... jaka to spacerówka kubełkowa?

reklama
Plan porodu? A skąd to wziąć ? Jak 11 lat temu byłam w ciąży to nie słyszałam o czymś takim . Ja wózek chyba kupię Espirio Next ale używany bo i tak na wiosnę kupię lżejsza spacerówke .

Dziewczyny a wszystkie z was mają juz położna? Ja prowadzę ciążę w prywatnej klinice, nikt nie mówi o położnej, planie porodu. Na razie tak od wizyty. Będzie ktoś rodził też prywatnie?
Wiesz co ja chodzę też prywatnie do lekarza i nikt mi nic nie powiedział, gdyby nie koleżanka to żyła bym w błogiej nieświadomości a już pytałam położnej i trzeba mieć do porodu ten plan przynajmniej u mnie w szpitalu, do położnej chodzę od 20 tc

a jaki wózek kupujesz? mi się tez zwykle podobają gondole, a spacerówki nie bardzo... jaka to spacerówka kubełkowa?
Kubełkowa czy jak przechylasz do spania to całość się przechyla a nie samo oparcie.
No i jak dla mnie są duuużo ładniejsze te spacerówki. A jednak spaceróka najważniejsza bo gondola to na troche tylko.
Wózek kupiony mam już.
Gondola czarna z białym środkiem a spacerówka amarantowo-fioletowa.
Z mamas&papas.

Załączniki

• 71GAaVHM3WL._SL1500_.jpg
    71GAaVHM3WL._SL1500_.jpg
    168,3 KB · Wyświetleń: 64
  • mamas-papas-sola-stroller-plum-petal-15.jpg
    mamas-papas-sola-stroller-plum-petal-15.jpg
    94 KB · Wyświetleń: 59
Jak napiszę plan porodu to jeden pkt: dajcie mi urodzić po mojemu ;)
Ja zdrzemnelam sie teraz bo kurde w nocy zasnąć nie moglam a jak zasnelam to 2x na siku i pobudka bo mlodych ogarniac... fuj.. teraz musze sie szybko zbierac i ze starym bo jednego dziecia...

Kurde bylam wczoraj w lidly po chimkali ale pusty karton stal ja pikole a taka mam ochotę

Hmm ja też chodzę prywatnie do lekarza i nie mam ani położnej ani tego planu porodu i nie wiedziałam że trzeba. Pierwszą miałam cesarke ale lekarz mówi że tyle czasu minęło że mogę rodzić sn.

reklama
Ja sobie wydrukowałam z internetu plan porodu żeby przejrzeć co i jak.
To takie standardy. Na co się godzisz i jakie masz wymagania. W sensie np lewatywa, golenie krocza, szczepienia, zachowanie po porodzie, czy kontakt skóra do skóry, jak karmić maluszka....
Ale to jest myślę w wypadku naturalnego porodu bez komplikacji, bo wiadomo że jak babka zaznaczy ze chce rodzić bez nacinania krocza a dziecko się zaklinuje to będą ratować i ciąć i nikt wtedy na plan porodu nie będzie patrzył.

Do góry