reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Wiesz pytam bo juz głupieje czasem. .po poronieniu chyba zostaje strach .. mimo że kontrolę marco 3 tyg.człowiek się boi :/ dzięki za reakcje i odpowiedz.
:) doceniam
Nie śmiałam się z pytania broń Boże tylko z sytuacji że mamy tak samo. Ja mimo bólu uwielbiam to jego wypinanie bo to trochę jak luzanie cukierka przez papierek. Mogę go dotknąć przez powłoki przuszne. To lepsze niż kopniaki takie bardziej namacalne i prawie jakby był po drugiej stronie brzuszka...

reklama
Wiesz to chyba zależy... ja mam czas i na lenistwo i na szmatę... z tym że wolę lenistwo. A jakoś te zakupy niemowlęce mnie nie kręcą... Może dlatego że dwa razy już przez to przechodziłam... wolę coś chłopakom kupić niż te bodziaki sraki... kiedyś kupowałam od pierwszych tygodni album dziecka i ciąży. Buciki. Grzechotki i smoczki i co tylko mi się spodobało teraz szkoda mi kasy. Wolę zaszaleć z nimi na wakacjach szczególnie że w Kątach Rybackich jest pyszna rybka u Pani Basi i włoskie lody które kocham ;)
Ja przy pierwszym wybierałam, przeglądałam itd, przy drugim nie szalałam ale teraz na tą różowiznę jestem łasa :rolleyes2::-D
Ale też po części dlatego że porozdawałam rzeczy po młodszym.

U nas na imprezach dziećmi zajmował się mąż w większości. Bo ja się zajmowałam cały tydz jak był w pracy. Albo były zmiany, było tez nieraz tak ze ja siedzialam z chłopami i gadałam o autach a On z Pielucha i butla leciał do młodej / młodych . Ale co do imprez to Ci powiem ze widzę to po swojej rodzinie ze rodzice są na własne życzenie tak uwiązani nieraz. Miałam komunie młodej , były animatorki ,sami swoi ,teren ogrodzony a z prawie sześcioletnia córka brat i bratowa siedzą... dwulatki bawiły się same pod okiem Pań i większych dzieci ... a potem narzekanie ze ona tyle uwagi wymaga... ze nie mieli kiedy zjeść ... To było ja puścić żeby się bawiła z innymi a nie trzymać na kolanach z malowanka ... no może ja jestem wyrodna matka ale u mnie w tym wieku to już dawno były samodzielne. Albo drugi brat który cała komunie trzymał młoda w wózku bo jeszcze coś sobie zrobi. Dzieciak 2,5 roku. To się nie dziwie ze za chwile musieli się zwijać jak młoda posiedziała w aucie, potem pospala , wstała i chciała się bawić a oni ja w wózku wyzapinali i ze ma siedzieć bo se coś zrobi jak będzie chodzić .... bo między ludźmi, inne dzieci itd. No kurczę normalne środowisko dziecka ... ale faktycznie póki małe to się tak nie da siąść na imprezie spokojnie za bardzo wiec trza korzystać póki nie ma :)
To obie jesteśmy wyrodne bo ja jak idziemy czy chodziliśmy gdzieś gdzie były dzieci tylko spoglądałam czy się nie zabijają... ew. nalać picie czy przypomnieć że może ew. by coś zjedli...

Ja przy pierwszym wybierałam, przeglądałam itd, przy drugim nie szalałam ale teraz na tą różowiznę jestem łasa :rolleyes2::-D
Ale też po części dlatego że porozdawałam rzeczy po młodszym.
Wiesz możliwe że bym dostała pie...lca gdybym miała kupować dziewczyńskie rzeczy bo to byłaby jakaś odmiana a tak to mi się nie chcę ;)

To obie jesteśmy wyrodne bo ja jak idziemy czy chodziliśmy gdzieś gdzie były dzieci tylko spoglądałam czy się nie zabijają... ew. nalać picie czy przypomnieć że może ew. by coś zjedli...

Jeszcze póki były malutkie to patrzyłam bo akurat mało kto miał takie do pilnowania wiec zawzyczaj ja lub mój pilnowaliśmy całej watahy żeby naszym coś nie zrobili bo najmniejsze. A potem to już dokładnie jak piszesz wyżej. A teraz to one już pilnują młodszych dzieci w rodzinie

Wiesz to chyba zależy... ja mam czas i na lenistwo i na szmatę... z tym że wolę lenistwo. A jakoś te zakupy niemowlęce mnie nie kręcą... Może dlatego że dwa razy już przez to przechodziłam... wolę coś chłopakom kupić niż te bodziaki sraki... kiedyś kupowałam od pierwszych tygodni album dziecka i ciąży. Buciki. Grzechotki i smoczki i co tylko mi się spodobało teraz szkoda mi kasy. Wolę zaszaleć z nimi na wakacjach szczególnie że w Kątach Rybackich jest pyszna rybka u Pani Basi i włoskie lody które kocham ;)
To moje pierwsze, staram się nie szaleć, mam opór rzeczy używanych, co do imprezki to była taka posiadowa znajomych ale było 10mczne bobo, 14 mczne, 3latka, 2x4latkow i 8 latek. Śmiałam się do mojego D. że mógł mnie wcześniej zabierać na takie imprezy, to może bym się nie zdecydował ;) ale chyba już to pisałam ;)

A ja mimo że 3 ciąża a 4dziecko to mam pierdolca na punkcie wyprawki! Hihi ubranek wyszło tyle że napewno nie ubierze wszystkiego stwierdziłem że górę szafki będzie rozm 56 pod spodem rozm 62 a dopiero dolna część podzielę na rozm 68i74 oraz będę mieć tam pościel i ręczniki, nawet nie sądziłem że kupując stopniowo nowe ubranka aż tyle ich mam, w tym miesiącu coś dokupie głównie myślę o sobie a w następnym termometr i wózek zobaczymy.... Ja pieluch tetrowych używam do karmienia i wycierania buźki a te muslinowa będą służyć do spania/przytulenia.. Od jutra dieta w sumie już dziś się nawet pilnowałam dzieciom zrobię mielone a sobie poprostu ugotuje w wodzie pulpety bez zagęszczenia

To moje pierwsze, staram się nie szaleć, mam opór rzeczy używanych, co do imprezki to była taka posiadowa znajomych ale było 10mczne bobo, 14 mczne, 3latka, 2x4latkow i 8 latek. Śmiałam się do mojego D. że mógł mnie wcześniej zabierać na takie imprezy, to może bym się nie zdecydował ;) ale chyba już to pisałam ;)

To takie trzeba jeszcze bawić , a większych pilnować żeby mniejszym coś nie zrobili. Wiec faktycznie jako jedyna se posiedzialas z mam:)

reklama
Nie śmiałam się z pytania broń Boże tylko z sytuacji że mamy tak samo. Ja mimo bólu uwielbiam to jego wypinanie bo to trochę jak luzanie cukierka przez papierek. Mogę go dotknąć przez powłoki przuszne. To lepsze niż kopniaki takie bardziej namacalne i prawie jakby był po drugiej stronie brzuszka...

Nie no spoko nie zrozumiałam tego jako wyśmianie z pytania luzik :) ale doceniam twoja reakcje :)

Do góry