reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Super prezent :)
Nie martw sie brzuszkiem: zaraz przyspieszy. Ja mialam malutki jeszcze niedawno, a od dwoch tygodni rosnie w oczach ;)
Chcialam taka sesje, a teraz sie martwie, ze za moment bede zbyt brzuchata ;)
A skad jestes? Pytam w kontekscie polecenia fotografa.

Ty chyba jesteś z WWy to polecę Ci tych na których sama się czaje:)
Obserwuje je na insta i robią przepiękne zdjęcia i dla dzieci tez cuda[emoji7][emoji7][emoji7]
Jak masz Instagram to popatrz sobie ;)

dominikaskrzypek.pl
martaponsko.pl
czarekkrajewski.pl

reklama
Ja uwazam, ze mam spory. Za dwa dni trzeci trymestr :)
20180606_224436.jpg

Załączniki

• 20180606_224436.jpg
    20180606_224436.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 434
Ps.wczoraj w przychodni u okulisty zaden z 10 siedzacych nie zauwazyl mojego brzucha. Fakt, ze prawie sami emeryci, co mnie beda pytac czy nie potrzebuje spoczac. Aha dwie babki wygladaly na 55 lat...

Ja za pozno wchodze na forum :(, kiedy normalni ludzie zbieraja sie do snu.
A co do wielkosci brzuszkow to po pierwsze miedzy mamami z terminem na poczatek wrzesnia, a tymi na koniec jest caly miesiac roznicy a to przeciez bardzo duzo. Nie mowiac o tym, ze jedna moga byc w ciazy jeszcze starszej a inne w mlodszej. Dlatego nie ma co martwic sie wielkoscia brzuszka. Ja jak trzy tygodnie temu jeszcze chodzilam do pracy to Ci, ktorym nie powiedzialam nie wiedzieli, ze jestem w ciazy- chodzilam w zwyklych choc luzniejszych sukienkach.
Po drugie roznimy sie wzrostem, budowa ciala, waga i to tez ma znaczenie.
Chyba nie znam kobiety, ktora pod koniec ciazy nie powiedziala, ze ma dosyc brzucha :).

Ostatnia edycja:
Oglądam uwagę tvn.

Wleźli z kamerami do mieszkania gdzie facet narąbany śpi i pytają go czy on ma problem z alkoholem. Na co on sięgając po kieluszek wódki że z alkoholem nie ma problemu problem ma z żoną ! :no:

To tak z innej beczki.

Co do brzucha. Największy miałam w 1 ciąży. Ale wtedy utyłam 25kg minimum. Pewnie gdybym trzymała dietę to byłby mniejszy. W drugiej ciąży dziecko było przy kręgosłupie i brzuch nie urósł jakoś spektakularnie no i utyłam tylko 11kg. Teraz tyję jak w 2 ciąży ale brzuch większy z tym że Mikołaj przy samym pępku.
Jakie on hocki odstawia po 23 to głowa mała mam wrażenie że mnie rozerwie tak się wierci. Kręci. Nie wiem chyba nawet nie piłkarzem a baletmistrzem czy jakimś karateką zostanie.

Pierwszy raz od kilku dni tak dobrze mi się spało!

reklama
@GoJ wydaje mi się, że to jedynie chwilowy kryzys. Szkoda tylko, że kosztuje Cię to tyle niepotrzebnych nerwów.

Byłam dzisiaj w warsztacie. Pogadałam, kulturalnie, bez nerwów. Ciekawe, czy naprawdę naprawdę skończą moją celicę w przyszłym tygodniu, czy znów oleją temat. Oby tak się stalo, bo od jutra jestem bez samochodu :( Jak się nie ma auta to można pomyśleć, że to nie tragedia, ale ja jeżdżę już od tylu lat, że jestem załamana.

Kupiłam te używane ciuszki, o których pisałam rano. Jest ich duuuużo i nie są poniszczone. Dziewczynka, do której należały ubranka urodziła się duża, więc tylko pojedyncze sztuki to 56, a większość 62, kilka 68, ale pani mowila, że jej zdaniem to też bardziej 62. Można powiedzieć, że gdyby Blanka postanowiła zaskoczyć wszystkich i przyjść na świat duża to jestem już chociaż trochę przygotowana. Teraz pora znaleźć kolejną pakę 56 i jakąś mniejszą 50, ot tak na wszelki wypadek.
A potem to już tylko nowe ubranka :) No i przynajmniej dzięki kupieniu używek moge sobie ocenić jakiej jakości są ubranka poszczególnych firm zamiast polegać tylko na zdjeciach. Na zdjęciach wszystkie ciuszki są piękne ;) A w gratisie okrycie kąpielowe i paczka wkładek laktacyjnych :)

Chciałam zrobić zdjęcia, ale ktoś mi tu dziś uparcie przeszkadza.
Zobacz załącznik 864509
Fajne zdjęcie ubranek!
A niech ma dziewczyna, co jej będę różu żałować :D przynajmniej nikt mi nie powie oooo jaki ładny chłopiec. Koleżanka nie znosi różowego, kupiła córci pełno neutralnych ciuszkow i teraz się obraża, bo wszyscy obcy myślą że to chłopczyk :)
Hahaha, moja Marysia ubrana na różowo a ludzie i tak są ślepi :D
Dla mnie optymalna waga to 69-71 kg. Wyglądam i czuje się najlepiej wtedy. Mam 180cm.
Ciąże zaczęłam z 74 kg (poświąteczne obżarstwo, brak biegania i ogólne zapuszczenie się) , pierwsza waga wpisana w kartę to 75 kg
Obecnie mam 82 kg i robią mi te kilogramy różnice psia mać :oo2:
Mój chłop mów, że dobrze wyglądam, że ciąża i w ogóle że mu się podoba jak ja w ciąży jestem. No ale on to on a ja i moje hormony wiemy lepiej :yes:
Ale jesteś wysoka. Ja 10 cm mniej!

Fajne te Wasze brzuszki. Ja mam obecnie może 3 kg do przodu, a brzuch dość spory jak tak patrzę na Wasze. Przynajmniej w końcu go widać :)
Tu moje kg na karcie ciąży:
IMG_20180607_073007.jpg

I mój brzuszek:
IMG_20180607_073359.jpg

Załączniki

• IMG_20180607_073007.jpg
    IMG_20180607_073007.jpg
    2,1 MB · Wyświetleń: 348
  • IMG_20180607_073359.jpg
    IMG_20180607_073359.jpg
    2 MB · Wyświetleń: 345
Do góry