reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja to nie mam żadnych objawów ciąży, No może oprócz brzucha :):)
Czasami aż się boje, że coś jest nie tak.
Wyjątkowo dobrze znoszę wszystko, tak od świat Wielkanocy mam ten stan.
Wiadomo w upale robię się senna ale to wina raczej upałów
Tylko pogratulowac :) i pozazdroscic. Teraz wiem, ze sa naprawde kobiety stworzone do bycia w ciazy :)
Ja leukocytow w moczu nie mialam.

reklama
Hej.
U nas też upały są. Wczoraj było 35°C więc byliśmy na termach pod wieczór.
Ja aktualnie siedzę w poczekalni w przychodni. Dziś z okazji rozpoczęcia 3 trymestru zaszczyt mnie kopnął i wniosłam toast glukozą :-D
Teraz muszę tu tkwić sama przez kolejne dwie godziny. Co za strata czasu.

Hej.
U nas też upały są. Wczoraj było 35°C więc byliśmy na termach pod wieczór.
Ja aktualnie siedzę w poczekalni w przychodni. Dziś z okazji rozpoczęcia 3 trymestru zaszczyt mnie kopnął i wniosłam toast glukozą :-D
Teraz muszę tu tkwić sama przez kolejne dwie godziny. Co za strata czasu.

W którym tygodniu zaczyna się 3 trymestr ?

Ja od daty porodu odejmuje 3 m-ce ;), ale u mnie III dopiero za tydzien.
Hahaha...zajrzalam do moich ksiazek i jedna mowi, ze III trymestr zaczyna sie w 26 tc (Ciaza. Przewodnik po 9 najwazniejszych miesiacach w zyciu kobiety) lub w 28 tc (W oczekiwaniu na dziecko). I badz tu madry ;)
Na pewno sa jakies wytyczne PTG.

Dziewczyny a jak tam wasze leukocyty w moczu?
Norma jest do 70. Na każdej wizycie miałam 120, a wczoraj 500 po odebraniu wyników. W piatek powtarzam badanie, prawdopodobnie źle pobrałam próbkę. Mam nadzieję, że jak powtórzę, to będzie lepszy wynik.
U mnie przy leukocytach tylko informacja , że wynik "ujemny". Ciekawe, czemu wyszedł Ci taki wysoki wynik :(

Jak znosicie te upały? U mnie na zewnątrz jest 21 stopni, w domu w zależności od pokoju 26-28.. O 7.40 rano.. co będzie p 15? Na zewnątrz ma być 30 w cieniu, mój balkon będzie od słońca.. dzisiaj żałuję że nie siedzę w pracy w klimatyzacji...
Mąż wyciągnął wczoraj wiatrak. Już jest włączony..
Nie mam siły od rana..
Mieszkanie z oknami od strony wschodniej. Póki co słońce naparza w okno, nie śpię od 5 rano i mam tu mały piekarnik. Upały mi nie przeszkadzają, ale jestem rozleniwiona. Tak rozleniwiona, że nawet nie chce mi się zrobić listy z zadaniami do zrobienia w czerwcu :D Ale muszę zacząć działać, życie samo się nie ogarnie.

Chociaż czuję się świetnie to kłótliwa jestem jak przy PMS i wyrzyguję S. różne pretensje. Zaczęłam dzisiaj rano i myślę, że pierwszy raz tak się cieszył, że musi iść do pracy. A ja podkreślam, że rano dopiero zaczęłam :D

ja nie narzekam na nic w sumie, nie mam zgagi, żylaków, opuchniętych rąk ani nóg, cukrzycy, infekcji, morfologia i mocz ok, już mam 8 kg na plusie :O i dziś zaczynam 7 miesiąc i trzeci trymestr :)
U mnie wszystko jest super, tylko żelaza było za mało i muszę brać tabletki, ale poziom już się unormował. Na plusie 11 kg, jednak od 3 tygodni stoję z wagą, a brzusio rośnie.
Nie puchnę, nie kręci mi się w głowie, dzięki poduszce do spania już nie budzę się połamana. Jest fajnie. Drugi trymestr okazał się naprawdę przyjemny :)

Dzisiaj o 18:30 pierwsze zajęcia w szkole rodzenia, oby nie wszystkie kobitki były z mężami, bo będę czuła się jak sierota.

wg tego co wyczytałam to 27/28 tc
O widzisz. To ten mój toast przedwczesny:sorry2:
Ale jakiś kalendarz mi pokazał że trzeci trymestr się zaczyna w tym tygodniu.
No i na marne Wypiłam glukoze hehehe.

A tak serio to tak mnie spanie bierze że nie wiem jak ja wytrzymam tutaj.

reklama
Do góry