reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

@klaraklara wspolczuje sytuacji, ale dobrze że mąż był pod ręką i mógł pomoc. Mnie tez czeka glukoza na dniach i chyba pojde za przykladem i wezme cos na przebranie. Bo tez ciezko znosze mega słodkie na czczo.

reklama
Nawet nie wiedziałam, ze moze to wzmagać jeszcze, no ale pomoglo. Moze nastepym razem to sobie ciepły oklad zrobie na brzuchu a nie będę masowac.

Mi w poprzedniej ciąży zabronili masować nawet przy smarowaniu [emoji33] no i żadnego macania sutków bo tez wzmaga skurczowosc. Ale to chyba jak się cos faktycznie dzieje. Chociaż stare babki mówią : nie dotykaj brzucha bo Ci będzie twardzial

Mi w poprzedniej ciąży zabronili masować nawet przy smarowaniu [emoji33] no i żadnego macania sutków bo tez wzmaga skurczowosc. Ale to chyba jak się cos faktycznie dzieje. Chociaż stare babki mówią : nie dotykaj brzucha bo Ci będzie twardzial

Sutki to sie już tarmosi jak chce sie zaczac rodzic bo lokator sie zasiedzial to wiem bo wtedy oxy sie wydziela i mozna cos wskorac :p ale z brzuchem pierwsze slysze :)

Ja też słyszałam że dotykanie sprawia że brzuszek może twardnieć. Ale ja codzienne normalnie smaruje i głaskam :) I mój S. też lubi dotykać brzucha i głaskać także nie wyobrażam sobie inaczej :)

Cześć dziewczynki. Właśnie popijam sobie delikatne capuchinko i nadrabiam wasze wpisy. :)

Jestem bardzo wyczulona na głaskanie mi brzucha. Sama czasem delikatnie go poglaszcze , gdy Helenka za bardzo rozrabia, ale nic po za tym. Ostatnio wyczytałam, ale to chyba są bujdy, że jest możliwe, aby mój mąż usłyszał bicie serduszka maleństwa , gdy przyłoży ucho w odpowiednie miejsce :) Wczoraj próbowaliśmy się w to bawić , ale nie wyszło :D

W ogóle wczoraj pierwszy raz usłyszałam głosy z brzucha:) To znaczy takie jakby cmokanie, i to nie były jelita ;D . Śmiać mi się chciało. Spotkałyście się z czymś takim ?

Ja dziś zaczęłam 26 tydzień wg pierwszego terminu porodu. Jak już bym chciała mieć maleństwo przy mnie i mężu.

Uwielbiam stanie w korkach a najbardziej lubie jak zawracaja w bramie akurat po stronie gdzie jest korek a 2 metry dalej jest piekna zatoczka

reklama
Do góry