reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Mnie uczulono jeszcze przed ciążą że zaburzenia mowy i te drętwienia twarzy to objawy udaru i na gwałt do szpitala trzeba. Moj

Ten kostium to i po ciąży spoko...
Neurolog dała mi skierowanie na USG Doplera.
Powiedziała że to nie był udar a niedotlenienie chwilowe. Ale nie wie dlaczego i czy sie nie powtórzy. Dziecku to nie zaszkodziło ale nie wie czy nie skończy sie ciąża cc. Zobaczymy po Doplerze.

Jutro jadę na glukoze. Blllle.
Tyle dobrze że jadę z małżem to mi sie nie będzie nudzić.

Kliska super wieści, że może jutro już wrócisz do domku.

Dziewczyny ja wogóle to zielona jestem w sprawie wyprawki. Nie wiem czy już mogę zacząć coś kupować. Boje sie ciagle zapeszyć.
I nie wiem jakich firm się trzymać. Czytam Was i staram się coś wyłapać.

Wiecie jak to jest w pierwszej ciąży chciało by sie najlepiej. [emoji1]

Z tą Wit D to ciężka sprawa. Ona w naszym klimacie słabo się wchłania i większość ludzi ma niedobory. Nie do końca prawda że 30min na słońcu wystarczy. Podobno tylko wtedy kiedy słońce jest tuż nad nami i cień na 15-20cm. Jeśli cień jest wielkości naszej to już nie. Nie wiem ile w tym prawdy, ale znam dużo osób u których branie 2-4 a nawet 8 tyś Wit D dziennie bardzo poprawiło jakość życia psychicznego.. wazne tez zeby byka z k2mk7..
To tylko witamina, przedawkowac ją trudno zwlaszcza jak się na niedobory.

Ja w peppco kupowałam ubranka dla synka kilka lat temu i nie byłam zachwycona.. kilka kupiłam teraz bo dobre ceny, ale nie za dużo.

Kliska super.. bardzo się cieszę. Daj znać kiedy będziesz pisać z domu. Chociaż jak dokładną się do Ciebie bliscy to nie będziesz miała czasu dla nas.

Moja księżniczka tak kopnęła w pęcherz że popuściłam trochę.. Ale siła w takim małym człowieku..

Screenshot_20180522-071032.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180522-071032.jpg
    Screenshot_20180522-071032.jpg
    101,1 KB · Wyświetleń: 268
Neurolog dała mi skierowanie na USG Doplera.
Powiedziała że to nie był udar a niedotlenienie chwilowe. Ale nie wie dlaczego i czy sie nie powtórzy. Dziecku to nie zaszkodziło ale nie wie czy nie skończy sie ciąża cc. Zobaczymy po Doplerze.

Jutro jadę na glukoze. Blllle.
Tyle dobrze że jadę z małżem to mi sie nie będzie nudzić.

Kliska super wieści, że może jutro już wrócisz do domku.

Dziewczyny ja wogóle to zielona jestem w sprawie wyprawki. Nie wiem czy już mogę zacząć coś kupować. Boje sie ciagle zapeszyć.
I nie wiem jakich firm się trzymać. Czytam Was i staram się coś wyłapać.

Wiecie jak to jest w pierwszej ciąży chciało by sie najlepiej. [emoji1]

Najlepiej to bez spiny. Jak kupisz dziadostwo i się przejedziesz to już będziesz wiedzieć. Tylko żeby za dużo kasy nie stracić. Z ciuszków to tak jak piszą dziewczyny lidl , pepko , w auchan czasem coś jest, Tesco. Ja miałam dużo z George czy jakoś tak i cherokee ale to z szmateksu. Albo takie paczki używek licytowałam. Z kosmetyków to różnie. Ja np miałam nivea baby Ew sudocrem , emolium, pieluszki pampersa pierwsze miesiące innych nie ubrałam. Potem biedronkowe. Chusteczki nawilżane tez najpierw pampers potem nivea a na końcu biedra :) z butelek to używałam avent a smoczusie melusie:) canpol baby . Wózek łóżeczko mebelki to już chyba według uznania. Ja miałam co dostałam w większości. A teraz mam swoje typy;) prócz wózka i fotelika. No i takie drobiazgi typu aspirator do noska, obcinaczki do paznokci , woda morska , sól fizjologiczna , waciki ze spirolem do kikuta pepuszka ... powiem Ci tych drobiazgów się uzbiera. No i dla siebie trzeba o jakims cycniku pomyśleć , koszuli do karmienia. Wkładki laktacyjne , podpaski a raczej podpachy duże i chłonne , majtasy z siatki przewiewne ... no jest tego dużo. Co do ciuszków to myśl praktycznie. Jak coś ma zapięcie na plecach to dla noworodka odpada , praktyczne są np body czy śpiochy rozpinane po całej długości , ja uwielbiam body i polspiochy czyli takie gacie jak rajstopy prawie. Dwa ciuszki i młody gotowy. Jakieś bawełniane czapeczki, łapki niedrapki ale to groszowe sprawy i w sumie potrzebne na początku

reklama
A co do kosmetyków to im mniej tym lepiej i tez fajnie na początek małe jakieś opakowania kupić żeby nie wywalać jak się okaże ze np dziecko wysypie.

Do góry