Do leżaczka?Ja ogólnie jakąś spanikowana jestem w tej ciąży że myślę czy aby zdrowe będzie i mam stracha czy dotrwam do terminu jejku w poprzedniej tak nie miałam szok szykuje dla dziecka kupuje cieszę się a później myślę czy nie za wcześnie??? Ale przecież z synkiem też tak chowalam do szafy i nie wiem wariatka ze mnie........ Także za około pół tyg zacznę 6miesiac chyba........ GoJ wyślij link tego leżaczka
reklama
xnightfall94
Fanka BB :)
Ja 2 miesiące temu kupiłam ciążową na mój ślub... Coraz bardziej nerwowo zaczynam przymierzać, ale wszystko wskazuje na to, że o ile brzuch nie urośnie mi x2 to za miesiąc jeszcze się zmieszczę. Ale za to na cyckach będzie trzeba zmniejszać, bo na szczęście nie rozrosły się aż tak mocno
Na studiach mówili mi, że to niby wszystko wina jednej literówki w wynikach badania. Wszyscy sobie od razu zakodowali, że szpinak ma zaskakująco dużo żelaza. Późniejszego sprostowania już prawie nikt nie przeczytał, więc błędna informacja została utrwalona.
U mnie nie obyło się bez suplementacji żelaza, ale ja już prawie 10 lat mam cyrki z żelazem.Też nie lubię mięsa A i zielonych warzyw nie da się za dużo zjeść.
To samo pomyślałam. Byłabym poszczana ze strachu...
O właśnie lekarz mówił o tej literówce mam sklerozę
Mnie uczulono jeszcze przed ciążą że zaburzenia mowy i te drętwienia twarzy to objawy udaru i na gwałt do szpitala trzeba. MojTez tak myślałam. Ale cisnienie mialam 95 na 55. Ginekolog powiedział że osłabienia mogą sie zdarzać i ze jeśli to jednorazowe to dziecku nie zaszkodziło. Ale skonsultować muszę.
Ten kostium to i po ciąży spoko...Ale napisaliście..
Ja już zaczęłam łykać żelazo.. dostałam razem z Wit b6, b12 i C...4 tabletki.. Ale ja zaczynałam ta ciążę z hemoglobina 12.0 więc i tak było pewne.. w poprzedniej ciazy miesiąc później zaczęłam brać j pomogło..
Ja szpinak i jarmóż pije codziennie do koktajli z pomarańczą i nie pomogło. Tak że to wchłanianie z warzyw też średnie. Mięsa jem bardzo mało to fakt. Ryb dużo, ale też nie pomogło.
Pisałyście o stanikach, ja z 70c jestem na 70f i już są większe niż przed porodem w poprzedniej ciazy. Mąż się mega jara, ale w połączeniu z brzuchem to robię się gruba po prostu, jeszcze w kilka sukienek letnich sprzed ciąży się mieszczę.
Też robiłam aminopunkcje wiec u nas niespodzianki nie będzie.
Kliska jak się czujesz? Udało Ci się umyć?
Goj ale fajny ten strój. Ale nie chce mi się kupować na raz, zwłaszcza że nie wiem czy uda nam się gdzieś wyjechać. Nawet gdyby to będę chodzić w krótkich sukienkach i tyle.
My z rodziną mamy spoko. I teściowej i rodzice się cieszą. Teściów mamy 2 kroki i często jest u nich synek, wcześniej dziadek go odbierał z przedszkola. Teraz też tęskni i chyba ustalimy że chociaż 1 dzień w tygodniu będzie go odbierał i spędzał trochę czasu. To będę miała wychodne. U teściów moje dzieci to jedyne wnuczki i pewnie tak zostanie. U moich jest jeszcze 1 i szansa na więcej.
Dziewczyny z Warszawy znacie taki sklep w Babicach "mama i tata" mozna w 1 miesjcu skompketowac cala wyprawke dla siebie i dziecka. Chociaz ubranka maja srednie ceny to pozostale rzeczy juz lepiej. Kupowalam tam duzo rzeczy dla synka i teraz tez sie wybieram.
Ja liczę sobie miesiąca trochę inaczej. Po prostu odejmuje miesiące od terminu porodu i mi mniej więcej wychodzi. Jak mam termin na początek września to sierpień jest 9 miesiącem, lipiec 8, a czerwiec będzie 7..
Tak liczyłam w pierwszej ciąży j było mi łatwiej.
Hejka dziewczyny, czytam was na biezoca, ale jest z tych malo piszacych. Wczoraj mialam wizyte u gin 23+2 od jakiegos tygodnia bolalo mnie krocze i coraz czestsze twardnienie brzucha. Okazalo sie ze mam rozwarcie na 1palec wedlug badania szyjka wydaje sie krotka z usg 4 cm. Mam caly czas lezec, biore magnez nospe i luteine dopochwowo. Jutro na kosultacje do szpitala co dalej. Lekarka moze zalozy mi krazek, powiedzialam jej ze nie chce do szpitala, ale i tak kazala torbe wziasc. Zobaczy jutro jak sie skonrsultuje z innym lekarzem. Tragicznie sie boje, i szpitala tez. Mam nerwice lekowo ktora jest zaleczona. Juz 3 lata nie biore zadnych lekow i boje sie nawrotu w szpitalu. Bo ja dobrze czuje sie tylko w domu, nawet pracuje w domu. To sie troche rozpisalam. Jak myslicie lezenie i leki pomoga?
Mnie też zalecono D. Łykam od... wczoraj przy lękach polecam właśnie wit D3 i magnez. W ciąży też nie zaszkodzi. Masz leżeć leż. Już bliżej niż dalej.Nie masz wyjścia. Musisz leżeć i zacisnąć nogi.
Miejmy nadzieję że pomoże.
Bierzesz jakieś Wit? Sprawdzałaś kiedyś poziom Wit D? Mojej koleżance z podobnymi problemami wyszedł mega niedobór d i jak brała też B w większych ilościach poczuła ulgę. Bez żadnych specjalistycznych.
Musisz się trzymać. Masz dla kogo..
Mam pytanie kto mi ogarnie komodę dla Mikołaja? Powinnam mu te ciuchy choć z torby wyciągnąć i do szafki jakiejś schować ale jakoś mi się nie chc€. Kupuję mu ciuszki z musu ale żeby mieć frajdę... niebardzo. Wcinam czekoladę żeby smroda rozkręcić coś się leni a ja się denerwuje... zwariować idzie. Na co mi to było!?
Aw80
Aktywna w BB
Faktycznie mam niedobor wit D, ale internista powiedzial a bylo w zimie, ze o tej porze roku to kazdy ma niedobor. I wzielam troche i teraz juz nie. Nie wiedzialam ze to moze miec wplyw.Nie masz wyjścia. Musisz leżeć i zacisnąć nogi.
Miejmy nadzieję że pomoże.
Bierzesz jakieś Wit? Sprawdzałaś kiedyś poziom Wit D? Mojej koleżance z podobnymi problemami wyszedł mega niedobór d i jak brała też B w większych ilościach poczuła ulgę. Bez żadnych specjalistycznych.
Musisz się trzymać. Masz dla kogo..
b_dob
Fanka BB :)
hej dziewczyny,
Kliska, super, że szykują już wypis i że jest szansa na poród naturalny, super, że wszystko idzie w dobrym kierunku.
Aw80, ja dzisiaj też po wizycie i szyjka się skróciła do 3 cm lekarka zaleciła magnez i to 6 tabletek dziennie...dla mnie końska dawka ale jak mu to mus. O wczasach raczej mogę zapomnieć kurcze nic mnie nie boli, nie twardnieje, nie ciągnie....no kurde, mega się zaskoczyłam tą skracającą się szyjką. Mój pierwszy poród skończył się CC ale miałam już zaawansowany poród SN bo były bóle parte i mała prawie wylazła lekarka mówi ze szyjka zachowuje się jak po porodzie SN, tak czy inaczej kontrola za 3 tygodnie i zobaczymy. Od jutra lekkie zakupy, jakiś obiad ogarnę i zwalniam tempo, zdrowie dzidziolka najważniejsze.
Kliska, super, że szykują już wypis i że jest szansa na poród naturalny, super, że wszystko idzie w dobrym kierunku.
Aw80, ja dzisiaj też po wizycie i szyjka się skróciła do 3 cm lekarka zaleciła magnez i to 6 tabletek dziennie...dla mnie końska dawka ale jak mu to mus. O wczasach raczej mogę zapomnieć kurcze nic mnie nie boli, nie twardnieje, nie ciągnie....no kurde, mega się zaskoczyłam tą skracającą się szyjką. Mój pierwszy poród skończył się CC ale miałam już zaawansowany poród SN bo były bóle parte i mała prawie wylazła lekarka mówi ze szyjka zachowuje się jak po porodzie SN, tak czy inaczej kontrola za 3 tygodnie i zobaczymy. Od jutra lekkie zakupy, jakiś obiad ogarnę i zwalniam tempo, zdrowie dzidziolka najważniejsze.
Aw80
Aktywna w BB
To jak nie szkodzi to tez od dzis bede brac. Biore tez witaminy Mama comps. DhaMnie też zalecono D. Łykam od... wczoraj przy lękach polecam właśnie wit D3 i magnez. W ciąży też nie zaszkodzi. Masz leżeć leż. Już bliżej niż dalej.
Jeśli w słoneczne dni nie przebywasz na słońcu minimum 30 minut to też trzeba suplementować wit. DFaktycznie mam niedobor wit D, ale internista powiedzial a bylo w zimie, ze o tej porze roku to kazdy ma niedobor. I wzielam troche i teraz juz nie. Nie wiedzialam ze to moze miec wplyw.
reklama
Przeczytaj ich skład. Jak mają D3 i Magnez to nie trzeba.To jak nie szkodzi to tez od dzis bede brac. Biore tez witaminy Mama comps. Dha