reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Ech... nam teściowe od strony S. na pewno nie będą się ani wtrącać w wychowywanie malutkiej ani w tym pomagać. Po pierwsze odległość, po drugie to, że Blanka będzie ich 14 a może nawet 15 wnuczką (już się pogubiłam, S. ma czworo rodzeństwa, a rodzeństwo ma pełno dzieci), a na dodatek ich wiek... dla mnie mogliby być dziadkami, moi rodzice sa od nich 20 lat młodsi. Na dodatek teraz okazało się, że oboje wylądowali w szpitalu, tata S. pewnie z nerwów o swoją żonę no i teraz pewnie nie ma mowy, żeby pojawili się na naszym ślubie cywilnym pod koniec czerwca. Szkoda :/ Ten ślub robi się jeszcze bardziej kameralny niż planowaliśmy.
A moim rodzicom w żaden sposób nie będe zabraniać wtrącania się. Jestem jedynaczką, cieszą się jak gwizdki, mają cudownie zdrowe podejście do życia i serducha po właściwiej stronie. Potrafią też uszanować to, że każdy potrzebuje przestrzeni. Wydaje mi się, że S. też nie może na nich narzekać.
Nawet teraz kiedy jestem w ciąży nie muszę wysłuchiwać żadnych porad. Tutaj jestem dobrej myśli i wiem, że skoro są tak dobrymi rodzicami to na pewno będą też wspaniałymi dziadkami.

Ja po śniadaniu zabieram się za robotę później o 11 legne z truskawkami i was poczytam także do później

Załączniki

• DSC_1733.JPG
    DSC_1733.JPG
    1,1 MB · Wyświetleń: 63
U mnie też kolorowo. Babci buchnęłam wczoraj z ogródka sałatę świeżą i szczypiorek :tak:

Załączniki

• 33163168_2613420895350574_7744532548218257408_n.jpg
    33163168_2613420895350574_7744532548218257408_n.jpg
    93,2 KB · Wyświetleń: 53
Cudowne [emoji7]
Czemu ja nie mam córeczki :(

A co do ilości dzieci, to zobaczę po porodzie :p zobaczymy jak sobie poradzimy i czy w ogóle :)
Ale dwójka mogłaby być- bo chce córeczkę, a według chińskiego kalendarza to za rok kwiecień - listopad poczęcie i jest szansa :)
ja teraz z kalendarzem chińskim celowałam w dziewczynkę i nie wyszło :)

Ech... nam teściowe od strony S. na pewno nie będą się ani wtrącać w wychowywanie malutkiej ani w tym pomagać. Po pierwsze odległość, po drugie to, że Blanka będzie ich 14 a może nawet 15 wnuczką (już się pogubiłam, S. ma czworo rodzeństwa, a rodzeństwo ma pełno dzieci), a na dodatek ich wiek... dla mnie mogliby być dziadkami, moi rodzice sa od nich 20 lat młodsi. Na dodatek teraz okazało się, że oboje wylądowali w szpitalu, tata S. pewnie z nerwów o swoją żonę no i teraz pewnie nie ma mowy, żeby pojawili się na naszym ślubie cywilnym pod koniec czerwca. Szkoda :/ Ten ślub robi się jeszcze bardziej kameralny niż planowaliśmy.
A moim rodzicom w żaden sposób nie będe zabraniać wtrącania się. Jestem jedynaczką, cieszą się jak gwizdki, mają cudownie zdrowe podejście do życia i serducha po właściwiej stronie. Potrafią też uszanować to, że każdy potrzebuje przestrzeni. Wydaje mi się, że S. też nie może na nich narzekać.
Nawet teraz kiedy jestem w ciąży nie muszę wysłuchiwać żadnych porad. Tutaj jestem dobrej myśli i wiem, że skoro są tak dobrymi rodzicami to na pewno będą też wspaniałymi dziadkami.

U mnie w sumie podobnie jak u Ciebie. Mój S tez ma trzech braci, każdy ma już prawie po 2 dzieci, chociaż teściowie w żadnym przypadku nie interesowali się ciążami, ani za bardzo wnukami. Tylko jedynie na pokaz, co mnie strasznie denerwuje. Myśle, że u nas będzie tak samo.
Tez jestem jedynaczka i moja mama oszalała, tata tez się cieszy na wnuka-chłopca:D mówi, że z trzecia z rzędu baba taka jak my, to by oszalał :D mama wpadła w szał zakupów, pomagają nam tez w remoncie i urządzeniu przyszłego mieszkania :-)

Dzisiaj wstałam o 9, aż dziwne, bo ostatnio o 7 budził mnie głód, a następnie kopniaczki, dzisiaj coś spokój, chyba przespałam porę karmienia :D

ja w zeszłym tygodniu też kupowałam rozmiar 75 G... z przedłużką od razu :) najgorzej właśnie ten strój kąpielowy i bielizna, żeby trzymała te piersi ;/
ja po pierwszym synu bardzo długo zarzekałam się, że chcę tylko jedno dziecko, bo on był i jest baaardzo absorbujący, dlatego taka duża różnica wieku 6 lat, a teraz to zdecydowaliśmy się ze względu na to, żeby miał rodzeństwo (widać, że mu brakuje tego, bo ciągle chce do ciotecznych jeździć) i stwierdziliśmy, że albo teraz albo nigdy. Kiedyś zawsze mówiłam, że chcę mieć 3 dzieci, ale po macierzyńskim chcę otworzyć swoją działalność i zająć się karierą, więc mimo, że nie ma rzeczy niemożliwych, to myślę, że poprzestaniemy na 2.

reklama
Z tymi kalendarzami to jest tak, że na każdej stronie na jakiej wejdziesz, inny wynik wychodzi :D
Ja w nic nie celowałam :sorry: nawet nie wiedziałam, że coś takiego jak chiński kalendarz jest. Heh...
Że pewne sposoby na dziewczynkę są to wiedziałam, diety i takie tam. No ale nie zdecydowałam się na żadną metodę bo to i tak przecież jest 50/50
A byłam pewna że będzie chłopiec heheh. Choć cieszę się bardzo z córeczki :tak:
Miałam tydzień żeby się oswoić z tą myślą i mam nadzieję, że skoro ta płeć odkryta w 23tc została to już tak zostanie

Do góry