reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

A mnie boli, jeśli jesteśmy przy rodzinie to reakcje rodziny K. Moi rodzice co chwile pytają o małego, wiedzą o nim od kiedy pojawiły się 2 kreski czyli 15.01. Mama kupuje jakieś drobiazgi, wycina z gazet info o dzieciach itp a tamci nic- Ok jesteś w ciazy i koniec. Płeć ani nic z dzieckiem ich nie interesuje, w ogóle o nic się nie pytają ( jakie imiona, jak mały,jak ciaza ) siostry mimo, że są naprawdę fajne( obie po 40stce maja zwoje rodziny) ale tematu ciazy nie ma. Nawet gdy w 13tc na babci urodzinach powiedzieliśmy jej o ciazy to jedna siostra dowaliła ,,babcia ale to tak w tajemnicy bo to dopiero początek ciąży" myślałam, że ją uduszę. I tak mi jakoś przykro- to nasze pierwsze dziecko- a tak jakby tam nikt na nie nie czekał :(
No widzisz, każda z nas jest inna, ja np. już mam trochę dość jak moja mama się rozczula nad brzuszkiem i nie potrafi że mną rozmawiać o niczym innym, teście spoko, zapytają jak się czuje itp., ale z umiarem, który lubię. A poza tym całkiem inaczej jak córka jest w ciąży niż jak synowa jest w ciąży-tak misie wydaje. No i jak powiedziałam babci I ciotce (siostrze mamy) na urodzinach przed przyjściem gości, że póki jesteśmy w gronie rodzinnym chciałam im powiedzieć, to przy stole przy wszystkich oczywiście wyklepały. A zła bylam, bo to 12 tc i powiedziałam wtedy tylko najblizszym, żeby właśnie jak coś się stanie nie tłumaczyć się każdemu.

reklama
Dlatego ja sie teraz ciesze ze w swieta wyszlo jakich mam wspaniałych teściów jak pieknie sie pokazali i pokazali za co nas maja i gdzie maja nasze zdanie...i ich w ogóle nie wtajemniczam w ciążę ani w dzieci. Stary moi ma zakaz mowienia czegokolwiek o tym jak sie czuje jak ciąża, bi wie ze mu zrobie wtedy z dupy jesien sredniowiecza jak sie dowiem. Ogolnie on też ze swoimi przestał gadać.

No i dobrze. Jak nie chcą pomoc tylko wkurwiaja to po co im jakakolwiek wiedza. Ja się śmieje bo moje dwie siostry dalej oficjalnie nie wiedza ze ja w ciąży [emoji23] przynajmniej nie udają troski żeby obrobić mi tyłek zaraz

Wiesz co, najgorzej jest ze stanikami, sukienkami i koszulami :/ kręgosłupa jeszcze jako tako nie odczuwam odpukać . Miałam nadzieje, że w ciąży mi nie urośnie, ale jeszcze jednak :/

Jakbym Cię spotkała to kazałaby Ci te cyce mi pokazywać :p

Ja to zawsze miałam małe b, a teraz mam duże B takie okrągłe jakbym silikon wstawiła (tylko suty na pół cyca mnie zdradzają:p )
Także G to nawet sobie nie wyobrażam, nie ma go na mej skali [emoji851]

U mnie tez tak nie ma żeby dziadkowie pomagali . Ba! My pomagamy im. Ale teściowie pogadają doradza może czasem się zajmą. Natomiast matka ograniczyła kontakty od kiedy jestem w ciąży bo jej nie potrzebna jestem. Zakupów nie zrobię ,nie posprzatam ,ogrodu nie wyplewie a może bym pomocy chciała jeszcze ....
Smutne to... :(

Ja ostatnio kupiłam sobie staniki rozmiar 85 C...i już mnie w obwodzie zaczynaja cisnac...a ileż ja je mam, 2 tygodnie ?

Ja właśnie obwód nic nie zmieniłam , miseczka trochę ale miewałam taka i bez ciąży. Ale jak patrzę to szok albo mój komentuje ze wielkie są . A rozmiarowo wiele się nie zmieniły póki co

Ja to zawsze miałam małe b, a teraz mam duże B takie okrągłe jakbym silikon wstawiła (tylko suty na pół cyca mnie zdradzają:p )
Każda kobieta myśli, że fajne duże, póki nie ma i nie musi stanika wybrać :D
Ja kiedyś tez sobie nie wyobrażałam, że dojdę do tego rozmiaru, bo miałam chyba małe i nie wiem nawet, kiedy tak urosły :D oczywiście mój chłop zadowolony z każdym większym rozmiarem :p

Ja właśnie obwód nic nie zmieniłam , miseczka trochę ale miewałam taka i bez ciąży. Ale jak patrzę to szok albo mój komentuje ze wielkie są . A rozmiarowo wiele się nie zmieniły póki co

Moj też komentuje ze sa wielkie i brzydkie hahaha ze juz przekroczyly te magiczna granice bycia ladnymi :p a ja czasem robie mu na zlosc hahaha i z łazienki wieczorem wylatuje i swiece mu nimi xD

Może zazdrosna o synusia, albo poprostu tak wychowana. No ale brak słów :/ przykro mi
Chyba tak, bo jedyny syn. Ale to jej nie usprawiedliwia. Mogła nic nie mówić .
Ja ostatnio kupiłam sobie staniki rozmiar 85 C...i już mnie w obwodzie zaczynaja cisnac...a ileż ja je mam, 2 tygodnie ?
Ja to samo, zawsze miałam 80 C teraz kupiłam 90C i już ciasną a też miałam je krótko .

najlepiej jakby teściowa mogla chodzic rodzic wybrac decydować wychowywac :p

Niektóre by chciały. Na szczęście moja nie. Ale mojej szwagierki to tak. A jeszcze najlepsze ze ma dwie synowe i jedna jest lepsza a druga gorsza. Jedna wszystko złe robi choć się stara a druga ma w d.. a jest cudem.

reklama

Właśnie te suty. Moje tez takie mega wielkie już :/ srednio mi się to podoba

Do góry