reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

A mnie boli, jeśli jesteśmy przy rodzinie to reakcje rodziny K. Moi rodzice co chwile pytają o małego, wiedzą o nim od kiedy pojawiły się 2 kreski czyli 15.01. Mama kupuje jakieś drobiazgi, wycina z gazet info o dzieciach itp a tamci nic- Ok jesteś w ciazy i koniec. Płeć ani nic z dzieckiem ich nie interesuje, w ogóle o nic się nie pytają ( jakie imiona, jak mały,jak ciaza ) siostry mimo, że są naprawdę fajne( obie po 40stce maja zwoje rodziny) ale tematu ciazy nie ma. Nawet gdy w 13tc na babci urodzinach powiedzieliśmy jej o ciazy to jedna siostra dowaliła ,,babcia ale to tak w tajemnicy bo to dopiero początek ciąży" myślałam, że ją uduszę. I tak mi jakoś przykro- to nasze pierwsze dziecko- a tak jakby tam nikt na nie nie czekał :(
No widzisz, każda z nas jest inna, ja np. już mam trochę dość jak moja mama się rozczula nad brzuszkiem i nie potrafi że mną rozmawiać o niczym innym, teście spoko, zapytają jak się czuje itp., ale z umiarem, który lubię. A poza tym całkiem inaczej jak córka jest w ciąży niż jak synowa jest w ciąży-tak misie wydaje. No i jak powiedziałam babci I ciotce (siostrze mamy) na urodzinach przed przyjściem gości, że póki jesteśmy w gronie rodzinnym chciałam im powiedzieć, to przy stole przy wszystkich oczywiście wyklepały. A zła bylam, bo to 12 tc i powiedziałam wtedy tylko najblizszym, żeby właśnie jak coś się stanie nie tłumaczyć się każdemu.

reklama
Dlatego ja sie teraz ciesze ze w swieta wyszlo jakich mam wspaniałych teściów jak pieknie sie pokazali i pokazali za co nas maja i gdzie maja nasze zdanie...i ich w ogóle nie wtajemniczam w ciążę ani w dzieci. Stary moi ma zakaz mowienia czegokolwiek o tym jak sie czuje jak ciąża, bi wie ze mu zrobie wtedy z dupy jesien sredniowiecza jak sie dowiem. Ogolnie on też ze swoimi przestał gadać.

No i dobrze. Jak nie chcą pomoc tylko wkurwiaja to po co im jakakolwiek wiedza. Ja się śmieje bo moje dwie siostry dalej oficjalnie nie wiedza ze ja w ciąży [emoji23] przynajmniej nie udają troski żeby obrobić mi tyłek zaraz

Wiesz co, najgorzej jest ze stanikami, sukienkami i koszulami :/ kręgosłupa jeszcze jako tako nie odczuwam odpukać . Miałam nadzieje, że w ciąży mi nie urośnie, ale jeszcze jednak :/

Jakbym Cię spotkała to kazałaby Ci te cyce mi pokazywać :p

Ja to zawsze miałam małe b, a teraz mam duże B takie okrągłe jakbym silikon wstawiła (tylko suty na pół cyca mnie zdradzają:p )
Także G to nawet sobie nie wyobrażam, nie ma go na mej skali [emoji851]

U mnie tez tak nie ma żeby dziadkowie pomagali . Ba! My pomagamy im. Ale teściowie pogadają doradza może czasem się zajmą. Natomiast matka ograniczyła kontakty od kiedy jestem w ciąży bo jej nie potrzebna jestem. Zakupów nie zrobię ,nie posprzatam ,ogrodu nie wyplewie a może bym pomocy chciała jeszcze ....
Smutne to... :(

Ja ostatnio kupiłam sobie staniki rozmiar 85 C...i już mnie w obwodzie zaczynaja cisnac...a ileż ja je mam, 2 tygodnie ?

Ja właśnie obwód nic nie zmieniłam , miseczka trochę ale miewałam taka i bez ciąży. Ale jak patrzę to szok albo mój komentuje ze wielkie są . A rozmiarowo wiele się nie zmieniły póki co

Ja to zawsze miałam małe b, a teraz mam duże B takie okrągłe jakbym silikon wstawiła (tylko suty na pół cyca mnie zdradzają:p )
Każda kobieta myśli, że fajne duże, póki nie ma i nie musi stanika wybrać :D
Ja kiedyś tez sobie nie wyobrażałam, że dojdę do tego rozmiaru, bo miałam chyba małe i nie wiem nawet, kiedy tak urosły :D oczywiście mój chłop zadowolony z każdym większym rozmiarem :p

Ja właśnie obwód nic nie zmieniłam , miseczka trochę ale miewałam taka i bez ciąży. Ale jak patrzę to szok albo mój komentuje ze wielkie są . A rozmiarowo wiele się nie zmieniły póki co

Moj też komentuje ze sa wielkie i brzydkie hahaha ze juz przekroczyly te magiczna granice bycia ladnymi :p a ja czasem robie mu na zlosc hahaha i z łazienki wieczorem wylatuje i swiece mu nimi xD

Może zazdrosna o synusia, albo poprostu tak wychowana. No ale brak słów :/ przykro mi
Chyba tak, bo jedyny syn. Ale to jej nie usprawiedliwia. Mogła nic nie mówić .
Ja ostatnio kupiłam sobie staniki rozmiar 85 C...i już mnie w obwodzie zaczynaja cisnac...a ileż ja je mam, 2 tygodnie ?
Ja to samo, zawsze miałam 80 C teraz kupiłam 90C i już ciasną a też miałam je krótko .

najlepiej jakby teściowa mogla chodzic rodzic wybrac decydować wychowywac :p

Niektóre by chciały. Na szczęście moja nie. Ale mojej szwagierki to tak. A jeszcze najlepsze ze ma dwie synowe i jedna jest lepsza a druga gorsza. Jedna wszystko złe robi choć się stara a druga ma w d.. a jest cudem.

reklama

Właśnie te suty. Moje tez takie mega wielkie już :/ srednio mi się to podoba

Do góry